!!!


EVREII din UCRAINA


Evreii din Ucraina intocmesc o LISTA NEAGRA cu “antisemitii” din tara

autor: FrontPress 31.10.2012
Milionarul Igor Kolomoysky (stanga) îi ameninţă cu “liste negre” pe naţionaliştii ucrainieni
O “listă neagră” a antisemitiştilor ucrainieni a fost realizată şi câteva nume vor fi date pubilicităţii, a anunţat noul preşedinte ales al Comunităţii Evreieşti Unite din Ucraina, Igor Kolomoysky.
“Am făcut progrese mari în realizarea aşa-zisei liste negre a antisemitiştilor. Sunt de părere că, în curând, vom putea face publice numele unor persoane din această listă”, a spus Kolomoysky, un prosper om de afaceri, pentru ziarul Kommersant.
Kolomoysky a mai atras atenţia şi asupra succesului electoral fără precedent al naţionaliştilor din Partidul Libertăţii (Svoboda) de la alegerile parlamentare de duminică. Formaţiunea condusă de Oleg Tyagnobok a adunat 10 la sută din voturile exprimate, fapt ce îi permite să acceadă pentru prima oară în viitorul Legislativ de la Kiev.
Liderul evreilor i-a reamintit lui Tyagnobok că la alegerile din 2004, atunci când a folosit “un discurs antisemit” promiţând că va salva Ucraina de “mafia ruso-eveiască”, nu a avut succesul scontat şi a obţinut un sprijin infim din partea votanţilor. Preşedintele Svoboda a negat însă acuzaţiile că ar fi “antisemit”.
Partidul Svoboda a fost fondat în 1991 iar denumirea actuală datează din 2004, când s-a renunţat la titulatura de Partidul Social-Naţional al Ucrainei. În urma alegerilor regionale din 2009 şi 2010 partidul a devenit o forţă politică de luat seamă, mai ales pe plan local. În 2011 formaţiunea a organizat un protest de stradă împotriva pelerinajului anual al evreilor ultra-religioşi din oraşul Uman.
În Ucraina trăiesc în prezent peste 71.000 de evrei dintr-un total de aproape 46 de milioane de locuitori. Sursa: FrontPress.ro 
 

Mongolii


Studiu: MONGOLIA, mai prospera decat ROMANIA

autor: FrontPress 31.10.2012
România se afla pe locul 60 din 142 de ţări, după Sri Lanka şi Mongolia, într-un top privind prosperitatea realizat de institutul independent de studii şi analize sociale Legatum din Londra. La realizarea clasamentului a fost calculat un indice care a luat în considerare factorii economie, antreprenoriat şi oportunităţi, guvernanţă, educaţie, sănătate, siguranţă şi securitate, libertate personală şi capitalul social.
Astfel, potrivit sudiului, între ţările est-europene, România este devansată de Cehia (locul 28), Polonia, (32) Ungaria (39), dar şi de Bulgaria, care ocupă poziţia 48. Pe primele cinci locuri în acest clasament se afla Norvegia, Danemarca, Suedia, Australia şi Nouă Zeelandă, în timp ce Statele Unite ocupă abia poziţia a 12-a, urmate de Marea Britanie şi Germania.
Franţa se afla pe locul 21, iar Spania pe 23. România a obţinut cea mai bună poziţie la capitolul siguranţă şi securitate (47), urmat de domeniile educaţie şi antreprenoriat, ambele pe locul 49. Cea mai slabă poziţie, respectiv 113, a fost înregistrată de România în cazul capitalului social. România s-a plasat pe locul 94 în privinţa economiei, pe 71 în domeniul guvernantei, pe 64 în cel al sănătăţii şi abia pe locul 81 în cazul libertăţii personale.
În urmă României s-au plasat state precum Rusia (66) şi Ucraina (71). De Bogdan Panţuru - Ziua News
 

TURCII


Ministru GERMAN: Nu ne putem imagina societatea noastra fara TURCI

autor: FrontPress 31.10.2012
Premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a participat marţi la inaugurarea noii ambasade a ţării sale din centrul Berlinului, o construcţie impresionantă, care să reprezinte cum se cuvine cea mai mare minoritate etnică din Germania. Peste 1.400 de invitaţi, inclusiv ministrul german de externe, au participat la ceremonia oficială desfăşurată în cea mai mare ambasadă a Turciei din lume.
“Vrem ca turcii de aici să înveţe să vorbească fluent germana. Astfel vor fi bilingvi şi vor putea participa din ce în ce mai mult la viaţa publică”, şi-a îndemnat Erdogan conaţionalii. “Nu trebuie să se simtă musafiri aici. Trebuie să ştie că aparţin acestui loc”, a adăugat premierul. Acesta a mai spus că “o Turcie puternică economic şi cu o politică externă activă” va sprijini mereu diaspora.
 ”Nu ne putem imagina societatea noastră fără minoritatea turcă. Sunt parte din noi”, a declarat la rândul lui ministul german de externe, Guido Westerwelle.
Noua ambasadă a fost construită pe un teren cumpărat de Imperiul Otoman în 1918 şi pe locul unde vechea reprezentanţă diplomatică a fost amplasată până în 1944, când a fost distrusă de bombardamentele Aliate, în timpul celui de al doilea război mondial.
Germania este una din ţările Uniunii Europene care găzduieşte un număr impresionant de musulmani, peste 5 milioane (dintre care 3 milioane de etnici turci), adică peste 5,5 de procente din totalul populaţiei. Sursa: FrontPress.ro
 

Presedintele ceh se opune


Presedintele ceh se opune DICTATURII financiare a UE

autor: FrontPress 31.10.2012
Presedintele ceh Vaclav Klaus a criticat sever luni ideea de uniune bancara in interiorul UE, calificand-o un “nonsens” si estimand ca scopul ei este de a limita puterile bancilor centrale. Liderul de la Praga, un adept al protejarii suveranitatii nationale, s-a mai facut remarcat in trecut prin declaratii dure la adresa monedei unice sau Uniunii Europene, structura numita un “imperiu strain“.
“Uniunea bancara este un nonsens. Obiectivul ei unic este de a obtine o schimbare a status quo-ului in toate domeniile”, a declarat Klaus, citat de agentia CTK. Potrivit lui Klaus, uniunea bancara nu va fi decat un nou canal de transferuri financiare in interiorul UE. “In plus, este vorba despre transferuri lipsite de orice decizie politica clara si care scapa de orice supraveghere publica”, a insistat Klaus.
“Sunt absolut sigur ca scopul uniunii bancare este de a limita competentele bancilor centrale” a declarat la randul sau Vladimir Tomsik, viceguvernator al Bancii centrale cehe (CNB).
La randul sau, primul ministru ceh Petr Necas a amenintat recent ca va bloca punerea in aplicare a supervizarii bancare, inclusiv parti ale proiectului ce ar putea, in opinia sa, sa submineze stabilitatea pietei bancare cehe.
Aceste luari de pozitie vin la numai cateva zile dupa ce presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, se declara in favoarea ideii promovate de Germania, tara care propune acceptarea interventiei Uniunii Europene in proiectele de buget national ale statelor membre. “Multe guverne nu au realizat inca faptul ca si-au pierdut suveranitatea nationala cu mult timp in urma. Pentru ca sunt extrem de indatorate, sunt acum dependente de vointa pietelor financiare”, a spus Draghi.
Aproximativ 95% din sectorul bancar ceh este controlat de banci straine, dintre care Societe Generale (Komercni Banka), Erste Group (Ceska Sporitelna) si KBC (CSOB), aminteste AFP. Membru al UE din 2004, Republica Ceha este reticenta sa fixeze o data pentru a intra in zona euro, scrie Adevarul. Necas a asigurat de mai multe ori ca nicio data nu va fi stabilita inainte de expirarea mandatului guvernului sau in 2014. Potrivit lui Necas, Praga nu va adopta moneda euro inainte de opt sau zece ani. Sursa: FrontPress.ro

ROST


Cronica de disparitie. La sfarsitul unui “Rost”

autor: FrontPress 30.10.2012
Cu întârziere și regret, consemnez dispariția revistei mele preferate. ”Rost”. Revistă lunară de cultură creștină și politică. La 2 septembrie a.c., directorul publicației, Claudiu Târziu, anunța oficial dispariția. ”Rost”-ul era în anul al X-lea și se oprise, în august a.c., la nr. 112.
Revistă de mare ținută, grafică, morală și de conținut, am urmărit-o, număr de număr (doar câteva scăpându-mi), din momentul lansării, undeva în primăvara 2003. Ce mult e de atunci și câte s-au schimbat… Se găsea relativ greu, tirajul fiind redus, iar sistemul difuzării sale, greoi.
Lună de lună, de multe ori neterminând-o de citit până la apariția numărului următor – pentru că o citeam integral, pagină cu pagină -, savuram articolele scrise de Mircea Platon, Cristi Pantelimon, Viorel Patrichi, Răzvan Codrescu și ceilalți. Fiecare număr avea ca reper o mare personalitate – de obicei puțin cunoscută publicului larg – a istoriei sau prezentului românesc. Articole despre ortodoxism, politică, istorie, deținuți politici, diasporă, literatură, naționalism și globalizare.
Puteau fi și articole despre sport. Am avut ocazia să scriu în ”Rost” și n-am făcut-o. Era vorba de voluntariat, cum era vorba în cazul tuturor celor ce semnau acolo, și m-am urnit greu. Iar când m-am decis, era târziu. Revista nu mai era. Acum îmi pare rău.
Puteam face mult pentru această revistă și, exceptând faptul că am prezentat-o o dată în emisiunea-mi TV, n-am făcut nimic.
Ultimul număr l-am găsit la pangarul Mănăstirii Râmeț. Odată cu dispariția ”Rost”-ului, ceva parcă s-a rupt. Ceva sigur nu mai e la fel. Noi, noi, mai ales noi. Și nici lumea asta nebună în care trăim. Să credem însă în visuri. În visuri, și nu în vise. Pentru că, vorba versului lui Radu Gyr, ”Înfrânt nu ești atunci când sângeri, / nici ochii când în lacrimi și-s. / Adevăratele înfrângeri, / sunt renunțările la vis”.
Reaștept apariția ”Rost”-ului. La chioșcuri și în lume. A rostului lumii în care trăim. Dar oare mai trăim? Și cum? De Octavian Stancioiu

Steve Frayne

A fi PENIBIL


Complimentul de a fi PENIBIL

autor: FrontPress 30.10.2012
Dacă tipurile de temperament ar fi fost definite după profilul unor oameni de televiziune, ele ar suna cam așa: flegmabil, cretinopatic, pupincuristic și penisibil. Trecând peste diverse măruțocămile, zăvoranozauri și handicapatoși de la care nu te poți aștepta la altceva în afară de scormonirea permanentă prin pubelele insalubre din circumvoluțiile mărginite de buruieni ale creierelor saltimbancilor dependenți de mizerie, te trezești uneori întrebând: “Care este oare legătura dintre ziariștii de sport și sport?”
De fapt, într-un fotbal mai sărăcit decât uraniul pe care îl aruncau cu umanism americanii peste scăfârliile unor nenorociți denumiți generic “victime colaterale”, doar fustele înflorate ridicate până în tavan pe ritmuri de cancan mai pot salva niște aparențe. Golit aproape de orice conținut, sportul românesc a fost conectat la aparatele unei gimnastici asimetrice a prostului gust. Perfuziile cu scandal îi mențin încă în viață pe paraziții comunismului care s-au automumificat în fața camerelor, savurând cu rictusuri grotești vodevilurile în care joacă rolul principal și sfidând mulțimea vidă care îi privește hipnotizată.
Totuși, cea mai deranjantă dintre toate pare să fie prostia manipulativă, nonșalantă, transformată în știre de prime-time. Știrista apare machiată, degajată și veselă, emanând un zâmbet forțat și semitâmp, demn de primele cadre ale producțiilor porno sau horror de categoria B, previzibile ca niște meciuri de divizia C din județele Teleorman sau Olt. Deunăzi, la știrile din sport ale PRO TV-ului, apare o crainică radioasă, spunând pe un ton sentențios și ferm: “Mircea Rednic a declarat că e fericit că părăsește România comunistă și se întoarce acasă în Belgia!” Indiferent de părerea fiecăruia despre acest antrenor, primul impuls este să-l consideri un șmecheraș ingrat, un infatuat care scuipă unde a lins, un complexat care mușcă mâna care l-a hrănit. Adică, România care l-a crescut și lansat în fotbal, dându-i o pâine de mâncat, este o lepră comunistă, iar Belgia, o țară în care a jucat câțiva ani la apusul carierei, este “acasă”. Cam asta se înțelege din scurta prezentare al materialului. După care urmează interviul propriu-zis cu Mircea Rednic, unde se spune cu totul altceva: “Am o datorie faţă de Standard, trebuie să răsplătesc acest club. La Liege mă simt ca și acasă. Eu vă respect! Cine nu mă respectă, afară! Îmi place disciplina, am învăţat-o dintr-o fostă ţară comunistă!” Prin urmare, nici vorbă de tâmpeniile tendențioase citite de tanti cu prompterul.
Oare cei care scriu și montează știrile au impresia că se adresează unor dobitoci notorii, fără discernământ? Se prea poate să fie așa, din moment ce respectul față de telespectator a fost înlocuit cu desconsiderarea vulgară și deșănțată a acestuia.
Am dat un exemplu minor, dar ultimul pe care l-am văzut. Există, zeci, sute de grosolănii și exagerări lipsite de orice urmă de etică profesională și jurnalistică. E interesant de văzut cum deprinderile din comunismul hienelor s-au transferat în democrația originală a șobolanilor.
De fapt, la câtă gramatică și filologie cunosc unii jurnaliști, dacă le spui că sunt penibili o vor lua ca pe un compliment. De Goran Mrakici – FrontPress.ro
 

Am fost BARBAT


“Am fost BARBAT, am devenit FEMEIE si vreau sa fiu din nou BARBAT”

autor: FrontPress 30.10.2012
“Nu stiu ce vreau sa fiu si asta m-a dat peste cap”. In spatele acestor cuvinte se afla o poveste halucinanta, care a dus-o pe aceasta adolescenta de 18 ani de doua ori in pragul sinuciderii.
In ultimul an, Ria Cooper, 18 ani, din Marea Britanie, a urmat un tratament hormonal complicat pentru a se transforma din barbat in femeie, potrivit The Mirror.
S-a nascut baiat si se numea Brad, dar inca din copilarie si-a dorit sa fie fata. Se imbraca tot timpul cu hainele surorii mai mari cu trei ani decat el si se dadea cu rujul mamei. Colegii de scoala l-au marginalizat din cauza comportamentului sau si au ras tot timpul de el strigandu-l “homosexualul”. In adolescenta a ajuns la concluzia ca s-a nascut cu sexul gresit si ca trebuia sa devina femeie.
Asa se face ca la varsta de 17 ani a inceput un tratament hormonal sub asistenta psihiatrica pentru a deveni femeie, devenind cea mai tanara persoana din Marea Britanie care a urmat aceasta procedura. Si-a schimbat numele devenind Ria, intre timp i-au crescut sanii, se imbraca elegant si se machiaza. Pe scurt, Ria a devenit o femeie atragatoare, asa cum si-a dorit.
Acum cateva saptamani s-a programat pentru operatie de schimbare de sex, in luna ianuarie a anului viitor. Dar intre timp ceva s-a schimbat. “Am crezut ca voi gasi iubirea, dar nu a fost asa. Barbatii ma considera foarte atragatoare, dar cand afla tot adevarul despre mine imi intorc spatele. Am avut cateva relatii, dar am fost folosita. In disperarea mea de a gasi pe cineva care sa ma iubeasca chiar am ajuns sa ma prostituez, crezand ca intre multipli parteneri voi gasi un barbat care sa ma accepte asa cum sunt, dar n-a fost asa”, a povestit Ria.
Din cauza lipsei de afectiune pe care a simtit-o in ultimul an, dar si din cauza faptului ca a fost practic abandonata de familie care nu i-a inteles decizia, Ria a cazut intr-o depresie adanca si a incercat sa se sinucida de doua ori. Prima data a luat pastile, iar a doua oara si-a taiat venele, avand norocul sa fie descoperita in ultimul moment de cunostinte.
Ria vrea acum sa redevina barbat si deja si-a intrerupt tratamentul hormonal. “Eu practic nu mai stiu ce vreau sa fiu. Cred ca solutia este sa devin barbat homosexual, as avea mai multe sanse sa-mi gasesc un partener”, a spus Ria.
Medicii spun ca in cateva luni Ria ar putea sa redevina barbat, pentru ca sanii i se vor retrage si ii va creste din nou barba daca nu mai urmeaza tratamentul. De pe Stirile Pro TV 

Ceremonii hilare


 FM :. +++

 
Le rite de l'admission en loges est à peine croyable tant il est ridicule, caricatural, et ténébreux : ce signe collectif du coupant de la main sous le cou est effrayant.  La composante érotique et SM de l'entrée en FM ne nous était jamais apparue aussi clairement (et foi de Brebis, on s'y est connu en cul). Quand donc nous libérerons-nous de ces blattes :. par l'épee, le sang et le feu  ? On devrait encager chaque maçon, sur une place publique, lui ouvrir l'anus (égalité pour tous, car hommes et femmes en ont un), au spéculum et y verser du plomb fondu ... Ce qu'on appelle un "maçon farci", hurlant, contrairement  à la carpe, muette. Ensuite, comme on est farouchement contre la peine capitale, quand le plomb se refroidit, qu'il se démerde ... Après vérifications, si son cul transforme la tambouille de merde, de sang et de plomb en or, c'est alors que c'est un véritable alchimiste, un initié majuscule ! Lui/Elle qu'on le/la conserve ! Mais même sur 160000 membres que la France compte, et même sur les millions de FM que le Monde recèle, nous émettons des doutes quant à la réalisation par voie anale d'un pareil prodige ...
  http://brebisgalleuse.blogspot.com/

Patriarhul Romaniei

Patriarhul Daniel: Radacina crizei economico-financiare este de ordin spiritual si moral

autor: FrontPress 29.10.2012
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a declarat duminică, la finalul şedinţei solemne a Sfântului Sinod, că la baza crizei economico-financiare ar sta în primul rând decăderea molară şi spirituală a popoarelor europene. Deasemenea, acesta a mai spus că atât capitalismul, cât şi comunismul, sunt “încercări” care îndeamnă Biserica să-şi întărească credinţa.
“Noi înţelegem că la ora actuală majoritatea ţărilor din zona aceasta a Europei se confruntă cu o criză economico-financiară, dar considerăm că mai grea decât criza economico-financiară este criza spirituală. De altfel, rădăcina acestei crize economico-financiare este de ordin spiritual şi moral. Lăcomia mare a unora a dus la lipsa de mijloace materiale şi de bani a altora. Deci, considerăm că toate încercările acestea, inclusiv marea încercare comunistă, ca şi criza capitalistă din vremea noastră, sunt încercări care îndeamnă Biserica lui Hristos să întărească mai mult credinţa”, a declarat în încheierea şedinţei Sfântului Sinod, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Sursa: FrontPress.ro
 


AUTONOMIE


Banatenii vor AUTONOMIE economica si administrativa: “Acest lucru NU inseamna independenta sau ruperea de Romania”

autor: FrontPress 29.10.2012
La 94 de ani, de la proclamarea Republicii Bănăţene (31 octombrie 1918), comunitatea „Banatul de altădată” a lansat un sondaj de opinie pe Facebook, un spaţiu foarte la modă pentru aceste activităţi. Întrebarea la care se aşteaptă un răspuns simplu prin „Nu” sau „Da” este: “Aţi fi de acord cu o eventuală autonomie economică şi administrativă a Banatului şi a Transilvaniei faţă de Bucureşti, după modelul Germaniei? ”.
La 2.000 de voturi înregistrate, procentul celor care ar fi de acord cu o atutonomie economică şi administrativă a Banatului şi Transilvaniei faţă de Bucureşti a ajuns la 92,7%.
„Deşi este un sondaj făcut pe Facebook, care nu respectă normele ştiintifice de efectuare a acestui tip de măsurare a opiniei publice, rezultatul este totuşi un semnal că bănăţenii, în număr din ce în ce mai mare nu mai sunt dispuşi să suporte modul incorect de colectare a impozitelor. Bucureştiul controleză şi direcţionează banii doar unde are interese”, a declarat Cristian Colojoară, unul din membrii Ligii Bănăţene.
Privind rezultatul se naşte întrebarea: de ce o majoritate covârşitoare doreşte descentralizarea şi mutarea factorilor de decizie de la Bucureşti la Timişoara pentru Banat şi respectiv Cluj-Napoca pentru Transilvania?
“Sunt convins că dacă s-ar face un referendum pe acest subiect în Banat, marea majoritate s-ar declara pentru descentralizarea şi autonomia administrativă şi financiară a Banatului. Ţin să precizez că acest lucru nu înseamnă independenţa sau ruperea de România, doar cei care sunt direct interesaţi şi beneficiază şi de felul în care este administrată România azi susţin acest lucru şi seamănă voit confuzie”, a mai declarat Colojoară. De Ştefan Both – Adevarul

Comemorare


20 de ani de la moartea “rapsozilor unirii” Doina si Ion Aldea-Teodorovici

autor: FrontPress 29.10.2012
Astăzi s-au împlinit 20 de ani de la moartea soţilor Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, doi dintre cei mai mari muzicieni din Basarabia acelor vremuri şi în acelaşi timp militanţi neobosiţi pentru reunirea celor două state româneşti. În noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, ambii s-au stins din viaţă fulgerător, în urma unui accident rutier.
Accidentul a avut loc în circumstanţe neelucidate, în apropierea localității Coșereni, la 49 de kilometri de București. Moartea celor doi a fost percepută ca o tragedie națională pe ambele maluri ale Prutului. Cazul nu a fost investigat amănunţit de autorităţi, speculaţiile privind un eventual asasinat devenind din ce în ce mai prezente în rândul opiniei publice.
Cei doi au fost printre primii artişti care au cântat la începutul anilor ’90 despre românism, Mihai Eminescu, limba română şi unirea României cu Republica Moldova.
Parlamentul de la Chişinău a declarat anul 2012 drept Anul Ion şi Doina Aldea-Teodorovici.
O viaţă dedicată MUZICII şi ROMÂNISMULUI 
Născut la 7 aprilie 1954, de Buna-Vestire, în orașul Leova, Ion Aldea-Teodorovici a rămas la numai 10 ani fără tată, preotul Cristofor Teodorovici, cel care i-a cultivat din fragedă pruncie dragostea pentru muzică. În timpul studiilor la Conservatorul „Gavriil Musicescu” își face debutul pe scenă, alături de formația „Contemporanul”, condusă de Mihai Dolgan. În anul 1981 se căsătorește cu tânără și frumoasa artistă Doina Aldea, devenită ulterior și Teodorovici (născută pe 15 noiembrie 1958, la Chișinău), alături de care va cutreiera toate localitățile Moldovei. Interesant este că duoul Ion și Doina s-a lansat în cadrul unei seri de creație a poetului Grigore Vieru, un moment predestinat parcă de soartă pentru a arăta traseul hărăzit acestor martiri ai ideii naționale, scrie ziarul Timpul.
Destinul lor se schimbă odată cu mișcarea de renaștere națională a românilor basarabeni de la finalul anilor `80, începutul anilor `90, când popularii interpreți devin vârful de lance al mișcării artistice care avea să însoțească pașii care au dus la repunerea în drepturi a limbii române și a alfabetului latin, iar în final, la independența Republicii Moldova.
În timpul conflictului de pe Nistru, au cântat pentru combatanții de sub tricolor, la numai 300 de metri de linia frontului, pentru a-i îmbărbăta pe cei care luptau pentru păstrarea integrității teritoriale a țării. Atunci, alături de ei și de Grigore Vieru s-a aflat și poetul Adrian Păunescu.
Pe 27 august 1991, în fața a zeci de mii de oameni au dat glas prin cântec bucuriei momentului despărțirii definitive de imperiul sovietic, în Piața Marii Adunări Naționale din Chişinău, după care, într-un arc peste spațiul românesc, au plecat direct la Festivalul de la Mamaia, acolo unde au dus cu ei fraților din dreapta Prutului mesajul de libertate al tânărului stat apărut pe harta lumii. Sursa: FrontPress.ro
 

Miliardarii Romaniei


Miliardarii Romaniei, intre SECURISTI si PLESCARI

autor: FrontPress 29.10.2012
Mă uit la lista marilor averi românești acumulate în ultimii 20 de ani publicată de Capital azi. Noutăți nu prea sunt. Doar că la vîrf cam bate vîntul a pustiu. Din cinci miliardari au rămas doar doi. Unii dintre miliardari au pierdut cite un epolet, au mai rămas cu ceva – sub un miliard. Adică sunt doar “milionari”. Pentru că au pierdut în întunecatul an 2011 fiecare dntre ei cîte 200-400 milioane euro.
Ca și în anii trecuți, 80% provin din rîndurile Securitatii, comerț exterior ante-89, din rețelele de agenti, informatori, spioni. Regula ca să te imbogățesti in România postCeaușescu a fost să fi fost ofițer de informații de rang mediu și înalt. Printre milionari sunt și dintre cei care nu au trecut pe acolo, civili, puțini. Provin în schimb dintre birocrații de partid, din economica socialistă unde erau șefi și șefuleți.
20 de ani după 89, ar fi fost cazul ca structura socială a îmbogățiților tranziției să se mai modifice. In straturile medii, totuși ceva s-a schimbat. Au apărut politicieni, cei care au făcut avere pe coridoarele parlamentului, prin ministere, cerșind comenzi de la stat. Ei sunt clienții bugetului public, ai contractelor cu statul. Ei nu apar în top, nu îi căutați. Își ascund averile. Sunt cu firmele in offshore-uri, în Elveția si Monaco, adesea trecute pe numele rudelor. Dar aici a apărut cea mai mare dinamică din ultimii 5-7 ani. Nu doresc să se stie că au făcut mari averi ca să nu se trezească cercetați de fisc, de DNA, de rude, de vecini, de șantajiști, de milogi, de Poliție…Asa că fac orice să nu apară în asemenea topuri, Forbes sau Capital. Mai ales dacă au făcut banii în economia neagră și gri, prin șpăgi și alte asemene metode care amintesc de corupție.
Alții, fuduli, dimpotrivă, deși le cam flutură vîntul prin buzunare, cotizează să apară în topuri. Au să zicem 50 de milioane, si alea relative, dar vor să fie trecuți în top cu 500 de milioane, ca să nu se afle că sunt cam lefteri. Așa au acces la bănci pentru credite, în cercurile unde se învîrt mari afaceri, se fîțîie prin lumea bună. E un spectacol pentru fraieri dat de niște impostori. Distracția costă, dar le place să fie considerați superbogați, printre zei.
Restul lumii, nu are decît să citească asemenea topuri și să se mire cît de săraci sunt ei înșiși. De Stelian Tanase

Impotriva TIGANILOR


Revolta impotriva TIGANILOR in Franta (VIDEO)

autor: FrontPress 29.10.2012
Circa 200 de francezi din Hellemmes, o suburbie a oraşului Lille, au protestat duminică dimineaţa împotriva unui proiect al autorităţilor locale de a muta în localitate cinci familii de ţigani. Primarul socialist a dorit să discute cu manifestanţii, dar a fost alungat de aceştia. “Să-şi mute ţiganii în curtea lui”, a declarat un protestatar, citat de presa locală.
Marşul a pornit din parcul central şi a ajuns în faţa primăriei. Acolo poliţia i-a împiedicat pe cetăţenii furioşi să ia cu asalt instituţia. Manifestanţii s-au întâlnit până la urmă în stradă cu edilul şef, care a fost scuipat şi îmbrâncit. Sursa: FrontPress.ro
 

Cabinet nou?!?!

Reiau de unde am ramas povestirea din urma cu cateva zile:

De vreo saptamana jumatate viata mea profesionala imi este bantuita de mutarea unuia dintre cabinete intr-o locatie noua. Mutarea in sine, ca idee, n-ar trebui sa fie prilej de stres mult prea mare. In fond, un cabinet nu este batut in cuie intre aceiasi patru pereti. Numai ca...
Numai ca noua locatie este, teoretic si practic, improprie. In acea incapere au fost candva amplasate dusuri. Ca atare, pe langa teava de evacuare a dejectiilor, amplasata "strategic" drept in mijlocul incaperii, incurcand oarecum deplasarea prin incapere, pe langa faptul ca podeaua este inclinata intr-o zona destinata scurgerii apei (ca atare in coltul respectiv nu se poate amplasa nici o piesa de mobilier), mai exista si pericolul de igrasie, datorata umezelii, deja prezenta sau dezvoltandu-se in perspectiva, ca urmare riscul bantuirii vietii noastre de catre mucegai si alte astfel de surse de poluare biologica exista si ne poate periclita sanatatea noastra si a potentialilor pacienti ce pot intra in incapere. Pentru a va face o idee de cum ar putea arata un cabinet medical dorit unilateral de conducerea unitatii de invatamant respective, atasez o poza facuta "la locul incriminat".
Stresul e sporit de faptul ca echipa medicala nu a fost pusa "in garda", fie si macar verbal, de intentia conducerii liceului, existand riscul de a fi pusi in fata faptului implinit fara drept de apel si fara a ni se cere in vreun fel parerea.
Nu comentez interesele mai mult sau mai putin ascunse ale acestei potentiale mutari. Ma fac chiar ca nici nu vreau sa le stiu. Ma intreb insa care va fi reactia superiorilor mei cu privire la aceasta problema. Si asta pentru ca nu am de gand sa tac.

Se pare ca interesul mutarii cabinetului este alocarea spatiului unde a functionat pana acum secretariatului unei filiale a unei universitati particulare. Universitatea functioneaza de ceva timp in incinta liceului respectiv. Tare nu m-ar mira daca directorul in functie al liceului nu ar fi primit ceva mita substantiala pentru cedarea spatiului respectiv in folosinta institutiei universitare respective, caci e prea mare inversunarea cu care s-au demarat si continua lucrarile in acest sens, precum si faptul ca toata hotararea a fost luata cam... unilateral de catre conducerea liceului, trecandu-se prea usor peste consiliul de administratie al institutiei.
Astept in continuare sa vad cum evolueaza firul evenimentului. Si... tot nu am de gand sa tac.

Pierdera SUVERANITATII


Presedintele BCE: Multe tari nu au realizat inca faptul ca si-au PIERDUT de mult SUVERANITATEA nationala

autor: FrontPress 29.10.2012
Presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, se declara in favoarea ideii promovate de Germania care propune acceptarea interventiei Uniunii Europene in proiectele de buget national ale statelor membre, informeaza AFP. “Multe guverne nu au realizat inca faptul ca si-au pierdut suveranitatea nationala cu mult timp in urma. Pentru ca sunt extrem de indatorate, sunt acum dependente de vointa pietelor financiare”, a mai spus Draghi.
“Sustin pe deplin” ideea propusa de ministrul german de finante, Wolfgang Schaeuble, a declarat Draghi intr-un interviu publicat duminica de saptamanalul german Der Spiegel.
“Sunt sigur ca, daca vrem sa restabilim increderea in Zona Euro, tarile trebuie sa transfere o parte din suveranitatea lor la nivel european. Guvernele au luat deja masuri care ar fi parut de neconceput cu un an in urma. Este un progres, dar nu este suficient”, a precizat Draghi.
Potrivit presedintelui BCE, normele UE privind guvernanta economica trebuie sa fie, de asemenea, respectate cu strictete, lucru care nu s-a intamplat intotdeauna in trecut.
De la inceputul crizei datoriilor suverane din Zona Euro, in urma cu trei ani, Uniunea Europeana a luat masuri fara precedent, inclusiv realizarea unui tratat fiscal, instituirea unui fond de urgenta si pasi catre o uniune bancara.
La inceputul lunii octombrie, ministrul german de finante, Wolfgang Schauble, a sugerat ca atributiile comisarului european pentru Afaceri Economice si Monetare ar trebui extinse, propunand ca acesta sa poata respinge bugetele nationale, intorcandu-le in parlamentele respective, daca acestea nu corespund criteriilor europene de stabilitate financiara, relata la acea vreme agentia EFE.
Liderii europeni se intalnesc la Bruxelles, pe 13 si 14 decembrie, pentru a elabora noi norme pentru UE, pe baza unui raport redactat de Mario Draghi si de alti trei oficiali europeni. De Corina Ionel – HotNews
 

Cabinet nou?!?!

De vreo saptamana jumatate viata mea profesionala imi este bantuita de mutarea unuia dintre cabinete intr-o locatie noua. Mutarea in sine, ca idee, n-ar trebui sa fie prilej de stres mult prea mare. In fond, un cabinet nu este batut in cuie intre aceiasi patru pereti. Numai ca...
Numai ca noua locatie este, teoretic si practic, improprie. In acea incapere au fost candva amplasate dusuri. Ca atare, pe langa teava de evacuare a dejectiilor, amplasata "strategic" drept in mijlocul incaperii, incurcand oarecum deplasarea prin incapere, pe langa faptul ca podeaua este inclinata intr-o zona destinata scurgerii apei (ca atare in coltul respectiv nu se poate amplasa nici o piesa de mobilier), mai exista si pericolul de igrasie, datorata umezelii, deja prezenta sau dezvoltandu-se in perspectiva, ca urmare riscul bantuirii vietii noastre de catre mucegai si alte astfel de surse de poluare biologica exista si ne poate periclita sanatatea noastra si a potentialilor pacienti ce pot intra in incapere. Pentru a va face o idee de cum ar putea arata un cabinet medical dorit unilateral de conducerea unitatii de invatamant respective, atasez o poza facuta "la locul incriminat".
Stresul e sporit de faptul ca echipa medicala nu a fost pusa "in garda", fie si macar verbal, de intentia conducerii liceului, existand riscul de a fi pusi in fata faptului implinit fara drept de apel si fara a ni se cere in vreun fel parerea.
Nu comentez interesele mai mult sau mai putin ascunse ale acestei potentiale mutari. Ma fac chiar ca nici nu vreau sa le stiu. Ma intreb insa care va fi reactia superiorilor mei cu privire la aceasta problema. Si asta pentru ca nu am de gand sa tac.

Nationalistii UCRAINIENI


Victorie istorica pentru NATIONALISTII ucrainieni

autor: FrontPress 29.10.2012
Conform rezultatelor parţiale şi tuturor sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, partidul naţionalist ucrainean Svoboda (Libertate) a obţinut între 8 şi 12 procente din totalul voturilor exprimate duminică, în cadrul alegerilor parlamentare din ţara vecină. Liderii formaţiunii au încercat să tempereze entuziasmul membrilor şi simpatizanţilor, aceştia suspectând tentative de fraudare a rezultatelor.
Partidul Regiunilor, formaţiunea preşedintelui Viktor Ianukovici, s-a clasat pe primul loc, fiind urmat de alianţa fostului premier Iulia Timoşenko şi de comunişti. Partidul boxerului Vitali Kliciko şi naţionaliştii au reprezentat însă surpriza majoră a scrutinului.
Partidul Svoboda a fost fondat în 1991 iar denumirea actuală datează din 2004, când s-a renunţat la titulatura de Partidul Social-Naţional al Ucrainei. În urma alegerilor regionale din 2009 şi 2010 partidul a devenit o forţă politică de luat seamă, mai ales pe plan local. Sursa: FrontPress.ro 

Aniversare a 90 de ani


Mii de italieni au marcat 90 de ani de la marsul FASCIST asupra Romei (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 29.10.2012
Mii de naţionalişti, membri şi simpatizanţi ai mai multor organizaţii radicale, au mărşăluit duminică pe străzile din Predappio, un oraş din regiunea  Emilia-Romagna, locul de naştere al fostului conducător al Italiei, Benito Mussolini. Aceştia au aniversat 90 de ani de la “Marşul asupra Romei”, care a culminat cu preluarea puterii în peninsulă de către fascişti. Nu a lipsit de la manifestări nici tricolorul românesc.
Conform presei locale, manifestanţii, în fruntea cărora s-a aflat un preot catolic tradiţionalist, au denunţat “secularismul liberal” şi “imigraţia masivă”. Majoritatea participanţilor la acţiunea de ieri au purtat îmbrăcăminte de culoare neagră, un simbol identitar al fasciştilor italieni. Ziua s-a încheiat cu un pelerinaj la cimitirul San Cassiano, unde este îngropat fostul şef al statului.
“Il Duce” a condus Italia din 1922 până în 1943. Benito Mussolini a fost şi întemeietorul ideologiei fasciste, bazate pe autoritarism, naţionalism, corporatism economic, conceptul de identitate colectivă şi supradimensionarea rolului statului centralizat. În 1943 este îndepărtat de la putere printr-o lovitură de stat şi este imediat arestat din ordinul regelui Victor Emanuel al III-lea. Mussolini e eliberat de un comando german condus de temerarul ofiţer SS Otto Skorzeny și pus în fruntea unei entităţi statele nou formate în nordul Italiei, Republica Socială Italiană, până când este capturat şi ucis de gherilele comuniste în 28 aprilie 1945, cu două zile înainte ca liderul de la Berlin, Adolf Hitler, să se sinucidă în buncărul său din capitala Reich-ului. O lege italiană datând din 1952 condamnă apologia fascismului. Sursa: FrontPress.ro 
 

Costobocii


Neamul dacilor: Costobocii

autor: FrontPress 29.10.2012
Costobocii erau localizati, potrivit geografului antic Ptolemeu, in partea nord-estica a teritoriului dacic. Existenta lor este confirmata de o multitudine de izvoare antice, dintre care ii amintim pe Pliniu cel Batran (Naturalis Historia VI), Pausanias, Historia Augusta (Vita Marci, 22), Dio Cassius sau Lexiconul lui Suidas.
Le fel ca in cazul carpilor, cultura materiala cercetata de arheologi si atribuita neamului costobocilor, este una incadrabila in cea dacica, element ce atesta clar apartenenta etnica a acestora la poporul geto-dac. Costobocilor le este atribuita cultura Lipita (datata intre secolele I i.e.n. si III e.n.), care acopera zona Nistrului superior si mijlociu, Prutul superior, Maramuresul, Bucovina, precum si regiunile Stanislav, Lvov si Cernăuti, din vestul Ucrainei.
Neamul costobocilor pare sa fi fost impartit in doua zone dupa anul 106. Astfel, o parte a acestora va ramane in Dacia Romana, prezenta lor fiind confirmata in asezari precum Piroboridava, Tamasidava si Utidava, in timp ce un alt grup va continua sa ocupe zona din nordul Carpatilor, dupa cum atesta descoperirile de la Setidava.
Asezari ale costobocilor sunt atestate in mai toate formele de relief. Totusi, se poate observa o dispunere a acestora in apropierea surselor de apa, a terenurilor propice pentru cultivat si pasunat si zonelor bogate in resurse naturale.
Mare parte dintre acestea erau nefortificate, insa arheologii au concluzionat ca au axistat si exceptii, respectiv localitati aparate de valuri de pamant si santuri, precum cele de la Zemplin si Malaja Kopanja. Asemeni celorlalte neamuri geto-dace, costobocii construiau locuinte de tip bordei, fie la suprafata, fie adancite partial in pamant. De asemenea, anexele acestora sunt specifice culturii poporului dac si sunt reprezentate de vetre de foc si cuptoare, gropi de provizii, precum si ateliere mestesugaresti.
Ocupatiile costobocilor se inscriu intre practicile generale ale poporului geto-dac, respectiv cresterea animalelor, agricultura, mestesugurile si schimburile comerciale. Ateliere unde se prelucra fierul au fost cercetate la Remezevčiah (reg. Lvov), Malaja Kopaja si Zemplin, iar cele destinate realizarii elementelor ceramice la Zemplin, Malaja Kopaja si Podvinogradovo (secolele I i.e.n.-I e.n.) si Beregovo si Luzanka (secolele II-III e.n.).
Dintre obiectele ceramice descoperite de arheologi in cadrul acestor situri si nu numai, putem aminti: oale-sac, oale-borcan, strachini, fructiere, cani, tavi, vase de provizii, decorate cu linii lustruite dispuse în retea.
Au fost descoperite si vase cu decor liniar pictat, cu cafeniu pe fond alb. Prelucrarea fierului in atelierele costobocilor este relevata si de descoperirea unor obiecte precum brazdare de plug, securi, coase, râsnite, foarfeci, cosoare, clesti, dalti, creuzete, tipare, tipare, cuie, crampoane, fusaiole, greutati, lustruitoare, iar ca arme: vârfuri de lance si de sageata, scuturi, camasi de zale sau pinteni. Cultura materiala a costobocilor a suferit, de-a lungul timpului, unele influente externe: celtice (in sec. I i.e.n.), greco-romane (sec. I e.n.), dar si germanice, romane si carpice (sec.II e.n.).
Incineratia, ca rit funerar practicat de costoboci, este atestata in urma descoperirilor arheologice de la Zemplin, Lipita de Sus, Zvenigorod-Goeva Gora, Zvenigorod-Livada Velikac, Bolotnoe si Grinev. Mormintele difera, ca tehnica de realizare, in functie de aparteneta sociala a celui inhumat. Astfel, au fost cercetate unele morminte tumulare, bogate in inventar material, ce apartineau unor capetenii locale.
Tumulii despre care vorbim, o particularitate a culturii Lipita, au dimensiuni de aproximativ 1 metru înaltime si 10-12 metri diametru, fiind organizati, în cadrul necropolelor, în grupe, dupa criterii familiale si de clan. Unii tumuli prezinta constructie de piatra în interior.
În interiorul acestor constructii funerare se puneau resturile celor defuncti împreuna piese de inventar: de vestimentatie, arme, unelte, podoabe, ceramica sau ofrande. Alteori resturile umane incinerate erau puse în urne si depuse în mici gropi. Într-un tumul putea fi depus un singur defunct sau mai multi decedati Acest rit funerar s-a perpetuat din cadrul culturii Lipita, de la vest catre est, la sfârsitul secolului al II-lea e.n., odata cu deplasarea, pe aceiasi directie, a costobocilor, în timpul razboaielor marcomanice sau a conflictelor cu romanii din 173-174, generalizându-se, în spatiul mentionat, în secolul al III-lea e.n.
Expeditiile militare intreprinse de costoboci in secolul II e.n., singuri sau in alianta cu alte populatii precum victuali, sosibi, sicobiti, roxolani, bastarni, alani sau peucini, in interiorul teritoriului imperiului roman arata forta acestora, dar si capacitatea organizatorica si strategica militara. Anul 170 reprezinta momentul in care are loc cea mai violenta campanie a costobocilor, expeditia militara a acestora traversand Moesia Inferior, Tracia, Macedonia, ajungand pana in Grecia, in preajma orasului Eleusis, care, de altfel, este devastat de daci.
De asemenea, prezenta costobocilor in Dobrogea si actiuni militare ale acestora in aceasta zona sunt confirmate de o serie de inscriptii, precum cea descoperita la Tropaeum Traiani, în care este pomenit un anume Daizus Comozoi „ucis de costoboci” sau cele gasite la Mangalia, în care se povesteste cum zidurile orasului au fost reconstruite dupa un atac al acestora.
In urma infrangerilor suferite in anii 170-172, o parte dintre costoboci s-au refugiat pe teritoriul carpic, iar o parte au ramas sa convietuiasca cu noii veniti de neam germanic si cu sarmatii. Nordul Moldovei a fost dominat de costoboci pina in anul 170, atunci cand controlul regiunii a fost preluat de carpi. De Valentin Roman – Adevarul despre daci