Capul plecat sabia nu-l taie.....dar.....


 Foto: Pankration sau teme-te de greci cind sint furiosi.

Cel mai mult ma supara capcana in care pica toti prostii. Se spune pina la saturatie ca, sa nu ajungem ca grecii. Vreau sa ajungem, ca au salariu mediu  1.800 euro/luna. Si li s-a luat numai al 14-a salariu si  a 14-a pensie.  Acum cinteva luni s-a aratat ca grupuri de greci compacte, au intrat in magazine si au vrut sa iasa cu marfa fara sa plateasca ca, au salarii mici,  nu fac fata vietii de zi cu zi si s-a scumpit mincarea(cu un procent infim).
Ce parere aveti? Asta ne desparte pe noi de greci si portughezi si irlandezi. Ca noi stam cu capul plecat pe care sabia nu-l taie dar, nici bine nu o ducem. Noi nu am avut minti geniale, fabuloase ca Eratostene cu 200 de ani in ainte de Hristos ! Ce eram noi atunci?  Unde eram atunci, ca sa vrem sa avem demnitate acum? Sa nu intru in amanunte ca, cine a venit aici si a vrut sa stea a stat si ne-a ingenunchiat(prostit).
 P.S. Nunta secolului!!! Tot mai tare este Missa noastra fata de  Kati a Angliei.:)) Noi ii platim 6 SPP-isti sa o conduca si sa o pazeasca la coafor in timpul serviciului.:))) Vedeti ce cumsecade sintem noi?
http://dariaion.blogspot.com/

Acum ori niciodata

Vazind mizeria morala de la  micro-societate pina la marea societate in ansamblul ei, spun  cu toata raspunderea ca numai o  guvernare de dreapta poate sa stopeze macar, daca sa nu eradicheze acesta ciuma din tara. Ciuma asta   bazindu-se pe majoritatea tiganeasca ne guverneaza pe noi toti. Noi toti, oameni simpli si cinstiti, profesori, medici si ce este mai grav si pe   Biserica Ortodoxa din Romania. Am inteles, ca  dupa razboi erau obligati sub pedeapsa cu inchisoarea si moartea, sa faca  alegerea dar acum de ce propavaduiesc umilinta si supunerea fata de calaii tarii.Calaii tarii sprijiniti de dusmanii tari, din interiorul tatii mai ales si poate dinafara(cine poate sa ne vrea raul din tarile europene, cind sintem asa de batuti de soarta?). Discutiile sterile  zilnice ca  nu sint bani, ca trebuie sa  stringem cureaua pina la maxim, nu dezbat problema principala, se  fura tot si viitorul copiilor nostrii. Mi-a spus cineva ca nu se poate ca un popor intreg, sa nu inteleaga ce se intimpla.  S-a ajuns acolo incit, nu ne mai intereseaza de tara noastra, de noi, de copii nostrii. Gindul zboara ca lasi, cind vor creste copii vor merge  in tarile europene(asa cum se face si acum) si cei ramasi,  sa indure ca au fost prosti si merita pedeapsa.
Uitati-va numai tiganii ce avint si-au luat. Ei fac legea . Din maturatori de strada,  spalatori de wc-uri au ajuns  domni si doamne respectabile, datorita bandelor de  infractori, cu care jefuiesc occidentul. Toti le stiu de frica.
Nu este inca coapta para?  Ca noi indeplinim  conditia "pica para malaiata  in gura lui natafleata".
Si prof.I. Serbanescu spune ca va fi din ce in ce mai rau ca, nu mai avem economia? Dar unde este economia tarii, industria? In masinile de lux? In gentile de  8-10 mii de euro la niste pitipoance, carora le iei de pe obraz  o..... de vopsea.
Sa lasam pudibonderia ca este vorba de fiinta nationala. Hotii tari si criminalii pentru noi toti, sint bazati pe tigani si alti  dusmani ai tarii. Spun dusmani pentru ca ei se simt, in ape tulburi ca pestele in apa de munte.
Numai o guvernate de  drepta in adevaratul intreles, ne mai poate scoate  la liman.
Ce cearta la tv., acestia nu inteleg ca acum cind ei maninca c.... se fura in draci. Si ei fac referite la  democratie si la legile ei. S-a vazut la tv., cum 11 barbati s-au suit pe un vagon de marfa  intr-un tren in miscare si au  aruncat jos saci cu ingrasaminte chimice pentru agricultura. Sint impotriva hotiei, dar ne-am gindit la ce s-au expus ei, pentru a pune o farfurie de mincare pe masa la copii?  Daca banii merg la  parasutistele tarii, la genti, pantofi si  la plata SPP-istilor  pentru a pazi  missu-rile la coafor, este mai bine? Parca inclin sa manince copii o portie o ciorba in plus, sa li se umple burtica cu mincare.
Numai  daca se  imbunatateste  situatia economica a tarii si a fiecaruia dintre noi in parte, se stopeaza sau macar se diminueaza, aceste hotii. Oare  vom merge in continuare cu vorba aceea paguboasa," ce o vrea Dumnezeu", ca el ne pedepseste, nu noi prin  delasarea noastra. Ei spun ca isi asuma raspunderea !!! Si ce este cu prostia asta? Pe cine prostesc ei? Un intreg popor????

Mereu am spus CURAJ, dreptatea este de partea noastra, numai sa vrem si putem schimba situatia.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa

Robotzi-ed

In postul de tranzitie, tocmai mi-am dat seama ca am omis ceva foarte important care s-a intamplat in acest timp si care in perioada care a urmat a cam revolutionat Romania prin modul absolut genial al umorului si imaginatiei dovedite. Da, vorbesc aici, despre cei de la Creative Monkeyz, care dupa parerea, merita RESPECT si ar trebui incurajati(nu ca ar avea nevoie) sa continue cu operele lor, pentru ca o fac intr-un mod "mai absolut ca vodca" de genial.


Pentru mine, chestia asta cu Robotzii s-a intamplat undeva prin februarie spre martie cred, cand deja aparusera vreo 3 episoade din ceea ce urma sa devina in ultima perioada, poate cel mai asteptat si cunoscut nume in materie de seriale scurte din Romania. Revenind la idee, imi aduc aminte si acum ca veneam dupa o zi de facultate, si mergand cu o colega(poate mai sarita de pe fix decat sunt eu), incepe sa povesteasca la un moment dat actiunea din Robotzi, pufnind intr-un ras zgomotos la fiecare 3 secunde. Zic, ok(in sinea mea), no problem,(cum ar zice Momaie...o criza de ras intr-un loc public, am mai trecut noi prin d-astea...dar despre asta vom vorbi intr-un alt post), dar macar sa am si eu idee, ca sa stiu o treaba. Intr-un final, reuseste printre hohote de ras sa imi spuna despre ce e vorba, ajung la camin(unde unul din colegii mei dormea dus, dar asta e partea a doua), si caut respectivul episod. Cand am ajuns la episodul 2, am avut unul din acele blocaje de ras,  cand nu te mai poti opri(prietenii stiu de ce) si te doare stomacul, maxilarul si lacrimile incep sa iti curga nestingherite(l-am intrebat a doua zi pe colegul meu daca m-a injurat strasnic si mi-a spus ca nu si-a dat seama, deci totul ok).


De atunci si pana acum, cei de la Creative Monkeyz au scos in fiecare saptamana cate un episod, si pe langa acestea, nenumarate creatii personale, pe care eu le admir. N-as putea sa spun decat RESPECT din nou si sa speram ca in Romania, odata cu trecerea timpului vor aparea din ce in ce mai multe creatii de succes !

Fotbalul spectacol da recital cu Messi si Falcao

Dupa cum probabil cei mai multi dintre voi stiti, ieri si astazi s-au inregistrat primele manse din semifinalele Champions League si Europa League. Cap de afis a fost ieri fara alte prezentari El Clasico, Real Madrid vs. Barcelona, iar astazi s-ar putea transpune in ceea ce s-a numit FC Porto - Villareal. 


Seara precedenta, Barcelona si-a practicat inconfundabilul "tiki taka Barcelona"(dupa cum spunea si Gigica, probabil in timp ce Petrica era preocupat cu GeSePeu'), realizand aproape la fiecare manevra de atac cate 30-40 pase consecutive, innebunindu-i practic pe cei de la Madrid, impreuna cu "The special one", care avea sa urmareasca recitalul lui Messi din tribune in ultimele minute. 


Dupa cum s-a vazut, Realul nu s-a comparat la stilul de joc cu Barcelona, iar dupa eliminarea lui Pepe, fragilul echilibru s-a rupt, lasandu-i loc genialului argentinian pentru a incheia seara in stilul caracteristic cu 2 reusite superbe.


In aceasta seara, balul a fost deschis in ultimul minut al primei reprize de cei de la Villareal. Ce a urmat, este practic imposibil de descris, asa ca va voi lasa pe voi sa va spuneti opinia. Celelalte 2 semifinale din cele 2 competitii au fost Schalke - Manchester United 0-2 si Benfica Lisabona - Sporting Braga 2-1.


Enjoy the magic of football !


www.Sport.ro

A L A R M A ? ? ? ? ?


Alarma!
Pentru calculatorul tau si al meu, fa sa circule acest sfat catre prietenii tai, familie, contacte!!

In urmatoarele zile fii atent: nu deschide nici un mesaj avand un fisier atasat numit: Actualizarea Windows live, indiferent cine este cel care ti-l trimite. Este un virus care arde intregul hard disc. Acest virus va veni de la o persoana cunoscuta pe care tu o ai in lista de adrese. Acesta-i motivul pentru care trebuie sa trimiti acest mesaj tuturor contactelor tale.
Daca primesti mesajul numit: Actualizarea Windows live, chiar daca este trimis de un prieten, nu-l deschide si opreste-ti imediat calculatorul. Este cel mai rau virus anuntat de CNN. El a fost clasat de Microsoft drept virusul cel mai distructiv .

Alexandru Vasilescu: Acest virus a fost descoperit ieri dupa-amiaza de catre Mc Afee, iar el n-a avut posibilitatea de a face reparatia pentru acest gen de virus. El distruge
pur si simplu Sectorul Zero al hard discului.
Aminteste-ti: daca trimiti mesajul cunostintelor tale, asta ne va avantaja pe toti.

Sa imbatrinim frumos !

Aşa să vă iubiţi şi voi – O nouă poruncă !

Aşa să vă iubiţi şi voi – O nouă poruncă !
Regele regilor a dat o nouă poruncă !

Aşa vorbeşte Domnul domnilor, Alfa şi Omega, Învierea şi Viaţa:
“Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii. Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii.” Ioan 13:34-35

- Eu am realizat că nu ştiu încă cu adevărat asta, sau, mai în profunzime. Cred că dacă noi creştinii am experimenta şi cunoaşte cum Iisus ne-a iubit pe noi, am putea să iubim şi noi pe alţii într-un mod foarte diferit. Cu pasiune. Cu adevărat. Motivul că asta lipseşte în mare măsură între creştini, este acesta. Nu ştim ce e acel lucru cu adevărat. Lipsa experienţei noastre şi a întâlniri cu bunătatea aceea a iubirii şi a sacrificiului Domnului nostru ne ţine mai căldicei. Nu suntem necredincioşi dar, parcă, cumva lipsiţi de entuziasm.


- Cred că o experienţă de aşa o magnitudine…ne şochează. Ne atinge. Ne zguduie cu tărie ţâţânile încheieturilor noastre emoţionale şi spirituale. Ne aruncă pe genunchi. Culcaţi întins în faţa Lui.

- Când eu mă supăr pe cineva pentru ceva motiv şi pe bune şi ştiu că trebuie să fiu îngăduitor, să aflu mai multe cauze şi să caut să înţeleg, şi mă doare, îmi amintesc de Iisus.

- Mă gândesc la faptul că în lucrarea Sa de jertfă, există multe chestiuni ascunse…profunde. Presupun că abia dacă o sutime din ce a însemnat crucea şi suferinţele Lui pentru noi, aş întelege, atunci aş ştii foarte multe despre mântuire.

- Cum poate ierta El atâta ? Cum poate El uita fărădelegile noastre ? Cum poate trece El peste atâta indiferenţă ce o avem faţă de El ? Cum poate El ierta pe cei ce Îl neagă, pe cei ce Îl urăsc, pe atei şi cei care nu îi onorează divinitatea ?

- El ne iartă pentru multele gânduri rele, ucigaşe, patimile şi poftele noastre. Stricate…răzbunătoare…neiertătoare, batjocoritoare…rele-rele de tot…otrăvite…amare…apoi mulţi trec la fapte la fel de rele, acre, urâte, monstruoase, fără pic de bunătate…crimă, jaf, distrugere, corupţie, război…

- TOT RĂUL NOSTRU L-A LUAT ASUPRA LUI…BLESTEMELE NOASTRE ŞI PEDEAPSA NOASTRĂ A TUTUROR AU FOST PESTE EL…”noi ne vedeam de drum…dar El a făcut să cadă asupra Lui…”…de mii de ani face asta…neobosit să ne iubească…

- El nevinovat fiind, sfânt, avea dreptul să ne judece pentru tot…dar nu, El se sacrifică să ne salveze pe noi ca şi cum El ar fi păcătuit…oh…CE GÂNDIRE…CE INIMĂ…CE SUFLET…ce mesaj ! Un mesaj indestructibil şi etern !

- Ce uşor ne supărăm noi, ce uşor judecăm pe alţii, ce uşor pedepsim pe alţii, ce uşor facem răul, noi care suntem răi, născuţi în păcat, deseori nu suportăm ceva, crezând că totul ni se cuvine…iar El…El a tăcut şi a iubit într-un mod în care nimeni în istoria lumii nu a făcut-o. Ce model perfect !

- Poate cineva să Îl descrie? Îl apreciem la valoarea Lui reală ? Este vreun poet să Il descrie aşa cum e? Poate vreun predicator să Îl prezinte aşa cum El este? Îl cântă cineva pe măsura Lui? Ne cunoaştem Regele cu adevărat?

- Înainte, mari conducători şi împăraţi cereau supuşilor să moară pentru ei şi scopul acestora, dar acum vine un Rege care moare El pentru supuşii Săi…ce lucru uimitor…a şocat nu doar Pământul ci şi cerul !

- Demult timp nu I-am spus “Doamne Te iubesc” dar nu pentru că nu Il iubesc ci pentru că…îmi lipseşte acea pasiune…m-am trezit că nu mai sunt îndrăgostit mortal de El…îmi este ruşine…:(

- Vreau să mă reîndrăgostesc de El. Să mă întorc la dragostea dintîi.

“Cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii !” (Adică “tot aşa” sau “la fel”)

- Soluţia la criza morală, la divorţuri, la criza familiilor, a bisericilor, la criza financiară, economică, alimentară, la foamete, la războaie şi conflicte…la orice rău din lumea asta este porunca cea nouă a Domnului.

- Iubirea este forţa care vindecă dar şi care previne tot răul !

- Căci răul se naşte din rău !

- Există un loc în România unde se întâmplă asta? Este un loc undeva în care oamenii au fost atât de pasionaţi şi interesaţi de această poruncă încât, în ultimii 10 ani, au studiat, s-au rugat, s-au concentrat pe porunca Domnului şi au perseverat în această poruncă divină? Sper că sunt, căci altfel cine va mai ajunge la Cer? Şi sper să îi găsesc şi eu dacă aceştia există. Să îmi scrie să le fac o vizită. Aş fi onorat.

- În prezent este cel mai important lucru pentru mine…să experimentez iubirea divină încă de aici de pe Pământ…să pot să învăţ despre ea şi să o dăruiesc mai departe.

- Mulţi se laudă că ei cunosc din Biblie (nu e ceva rău să cunoşti), că ei sunt ceva, că ei sunt cineva, se mândresc şi se cred mai pe sus decât alţii. Ei îşi spun Mireasa, se autointitulează tot felul de nume biblice, titluri şi animale roiale, precum vultur, etc

- Dar Biblia lui Dumnezeu spune că fară IUBIRE nu suntem nimic… nimic. – Putem să cunoaştem taine de la Geneza la Apocalipsa, putem face miracole ale credinţei să mutăm munţii…şi totuşi nu suntem nimic fără dragoste.

- Domnul a zis “Vă dau o poruncă…”.

- Deci cunoaşterea iubirii Lui şi transmiterea acesteia pentru ceilalţi din vieţile noastre, nu este o opţiune, ci este o poruncă dumnezeiască concretă, clară, decisivă. Iată încă un motiv serios de rugăciune pentru noi!

- Se spune că un înger a spus cuiva care a avut o răpire cerească, ceva minunat, aşa a mărturisit el. “Numai dragostea desăvârşită va intra aici”. Acolo erau splendorile ce nu pot fi explicate, atât de slăvite sunt.

- Dragostea lui Dumnezeu exista, dar în Cristos ea s-a desăvârşit.!

- Să căutăm cu pasiune şi să experimentăm cel mai important lucru din Cuvântul lui Dumnezeu.
Dragostea Lui pentru noi ! Dragostea Lui din noi pentru ceilalţi !

- Ce mă şochează e că Dumnezeu nu a găsit altă metodă ! CE AM ZIS ? Să-mi pun mâna la gură ? Dacă Dumnezeu ar fi avut altă cale mai bună o făcea. Înseamnă că Jertfa lui Iisus este cel mai înalt ordin şi cel mai mare gând al lui Dumnezeu…nu a avut ceva mai înalt…Iisus a fost MAXIM ce putea Dumnezeu oferi !

- Mă zguduie. E foarte tare! Iisus Mesiah, Salvatorul nostru, a fost MAXIMUL lui Dumnezeu !

- Tot, tot, ce a fost mai bun la Dumnezeu a fost dat oamenilor…cel mai mare şi important lucru din univers şi cer…a fost El…chiar El.

- El a murit de fapt pentru cei ce cred în El. Păcatele noastre L-au dus acolo la cruce, nu ce părea atunci la suprafaţă…farisei şi romani…

- Doamne, Tată ceresc te rog, dă inspiraţie şi har liderilor spirituali dar şi oricui cheamă Numele lui Iisus Cristos, şi te respectă ca Domn, să experimenteze iubirea Ta pentru ei într-un mod în care niciodată nu au experimentat-o şi trăit-o. Apoi aceştia, Doamne cu ajutorul Duhului Sfânt să o transmită mai departe cu pasiune, unei lumi care este flămândă după dragoste, bunătate şi adevăr.

- Şi pe mine te rog Doamne, învaţă-mă ce înseamnă cu adevărat noua ta poruncă ! Amin.

P.S. – Cunoaşteţi o persoană despre care puteţi spune că a iubit pe alţii aşa cum Iisus ne-a iubit, sau vreo adunare, biserică, grup creştin unde dragostea lui Iisus se manifestă conform Ioan 13:34-35 ? M-aş bucura să aflu. Lăsaţi coment vă rog !
www.crestini.com

Pentru dvs.

Tinara pereche regala din Anglia, viabila pentru noi romanii si Romania?????

Foto: Printul William si Kate Middleton(viitorii nostrii regi ?????)

Domnul Marius Pieleanu spunea ca pe noi romanii trebuie sa ne intereseze in cel mai inalt grad, nunta din Anglia. Asta pentru ca noi putem fi beneficiarii unui viitor frumos, care se prevesteste sub conducerea casei regale britanice. Petrechea  regala este tinara, frumoasa( si pentru cel putin 50 de ani am scapa de griji). Pentru asta, ar exista o propunere(nu stiu din  partea cui ?)
Partea buna este ca Printul Charles  este fermecat de Romania.
Dar cel mai benefic lucru pentru noi ar fi ca, am scapa de alegerile prezidentiale la 5 ani, cu toata trena de coruptie si mizerie, pentru satisfacerea intereselor  jefuitorilor tarii.
 Aceasta a secatuit tara si nu se va termina niciodata caci,  se inrobeste poporul pentru  viitoarea generatie . Si asta pentru ce, pentru alegeri trucate in care  hotul hotilor trebuie ales presediunte?
Eu credeam ca nu este demna de luat in seama aceasta oportunitate, caci regele Mihai este batrin si are 5 fiice. Dar exemplul cu  Carol 1 principe strain care a pus tara pe drumul cel bun si mai ales regele Ferdinand 1 intregitorul care a infaptuit unirea de la Alba Iulia, este exemplu concludent. Pina la venirea lui Carol 1 pe tronul Romaniei nu era  luata in seama nici ora. Se sculau oamenii si plecau la lucru cind se sculau, inclusiv incepeterea lucrului in Ministere.
 El regele, a impus ordinea pentru inceput.
Dar nu stiu  daca se negociaza si cine negociaza si daca vor invinge, caracatita coruptiei, adinc inradacinata  in seva  financiara a tarii.
Oare prin printii britanici actuali, vom prospera asa cum se zice ca este scris viitorul Romaniei si al nostru? Marius Pieleanu spune ca  regalitatea nu este perimata si are un viitor in Romania, ca ne-ar scapa  in mare, de ticalosii coruptiei.
Numai o idee am auzit dar eu, am brodat pe aceea idee. In concluzie sa  urmarim cu atentie  si sa reflectam la viitorul nostru, privind la perechea regala, care in viitor ne-ar putea conduce.
Sa speram ca intr-o zi, vom  trai cu speranta in viitorul nostru, care se zice ca va fii  raiul pe pamint.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
http://singurafelina.blogspot.com/

A decedat la 53 de ani Cintareata punk Poly Styrene"Generation Indigo"


http://singurafelina.blogspot.com/

THE NIGHT CHICAGO DIED

Cernobil, 26 apr.1986 - zi de trista amintire pentru noi


Pe 26 aprilie l986 nu s-a stiut nimic despre accidentul de la Cernobil. In primele ore totul era tinut secret si de autoritatile noastre. Abia seara la Europa Libera am aflat ca in tarile baltice (Suedia) aparatele au inregistrat un grad mare de radiatii. Apoi a doua zi la serviciu, ne adunam in fata laboratorului(in pauza de masa) si dicutam ce trebuie facut in astfel de cazuri. Nu stiam ca nu era bine sa stam afara, ci sa stam in incaperi cu geamuri inchise si cu cirpe ude le imbinarile geamurilor. Numai de la radio Europa Libera, am aflat cum merg lucrurile si ca Comitetul de Partid si de Stat, al nostru in frunte cu Nicolae si Elena Ceausescu, nu fac nimic caci tov. academician de renume mondial nu stia, ce inseamna o asa de mare explozie, la centrala nucleara. La serviciu nu se discuta despre acest subiect oficial, ci doar printre noi pe la colturi. Toti ascultau Europa Libera, dar nimeni nu indraznea sa spuna ce a auzit acolo, adica Institutiile de Partid si de Stat nu fac nimic. Doar dupa vreo 2 zile, am vazut la intersectia strazilor, in cartier ca mergea incet, o masina de spalat strada si uda cu putina apa praful, caci oricum era prea tirziu si totul se facea de fatada la limita, ca sa se vada ca se face ceva. Incet, incet s-a pierdut in cotidian, atentia populatiei asupra acestui aspect dramatic, caci s-au inmultit cazurile de cancer, la care am fost supusi fara voia noastra, dar am tras consecintele. Nici acesti analfabeti cu titluri pompoase (academician de renume mondial ) , nu stiau ce sa faca, caci nu ii ducea capul. Dar noi sintem la mina tuturor prostilor, care pun mina pe putere si in cazuri grave, nu stiu ce sa faca si sacrifica un popor nevinovat.Am scris aceste citeva rinduri pentru a marca 26 aprilie l986, an de trista amintire cu numarul victimelor tacute, care nu vor fi aflate niciodata. Capul sus, pieptul inainte !!! papapa 
http://singurafelina.blogspot.com/

Serghei Esenin (1895-1825)

Serghei Esenin – Motive persane (fragmente)

Poezii de dragoste din literatura universala
Serghei Esenin – Motive persane (fragmente)
Lîngă-un fişic de ruble, la masa din dugheană
Stând astăzi cu zaraful, pornii să-l iscodesc:
Cum oare, murmurându-l
în limba ei persană
Să-i spun frumoasei Lala gingaşul “te iubesc“?
……………………………………………………….
Şi mi-a răspuns zaraful prinzându-mă de haină:
În dragoste cuvântul e de prisos oricând,
În dragoste se tace sau se suspină-n taină
Vorbesc doar ochii mistuitor arzând
……………………………………………………….
În dragoste sunt toate mireasmă si furtună
Treci beat de fericire, zaci de tristeţe supt.
“Tu eşti a mea“ pot trainic doar braţele să spună
Ce şi-au cuprins iubita şi vălul i l-au rupt.

Poezii de dragoste din literatura universala

http://dariaion.blogspot.com/

Curiozitate rautacioasa

Este o reclama la un praf care are gust de sarmale cu carne. Dupa cate se pare, se intentioneaza sa ne convinga sa dam bani pentru a-l cumpara si sa-l punem in mancare. Cumparati, romani, cumparati! Tot respectul pentru firma care a facut cercetari si a reusit (probabil) sa imite gustul sarmalelor. Insa eu ma intreb: praf cu gust de sarmale facute in oala de lut au facut??? N-ar fi asa greu, ar trebui sa amestece ceva tarana de pe drumurule neasfaltate si se scade si pretul de productie, caci tarana se poate achizitiona gratis. Bineinteles ca pretul de vanzare al acestui produs ar fi mai mare, caci sarmalele ar avea gust de sarmale fierte in oala de lut, traditionala! Si... avand profit mai mare, si impozitul platit la stat ar fi mai mare! Uite asa se poate suplimenta bugetul tarii cu bani obtinuti doar din niste tarana culeasa de pe jos! Iar la noi se gaseste din belsug! 
http://vladutmircea.blogspot.com/
http://dariaion.blogspot.com/

Sacrificii pe altarul iubirii la virste mature...:))) (De ce nu pot spune Paste fericit la cazaturile batrine)

Sa ne gindim la cele care au  sacrificat PE ALTARUL IUBIRII, CASNICIA, CRACIUNUL SI PASTELE PE LINGA CELELALTE  SARBATORI ORTODOXE. TOVARASIA (din iubire)CERE SACRIFICII. SA NU POTI AVEA UN BRAD DE CRACIUN, SA NU POTI CIOCNI UN OU IN ZIUA DE PASTE(ca nu da voie doctrina si mai ales iubirea). DAR MAI ALES NE-A AFECTAT DE NOI, CARE PRIN NESCRIEREA PA-URILOR VALOROASE(intre 2 andrele), A VADUVIT ACEST BLOG(100 ro), DE  PA-URI. DAR IUBIREA TOMNATICA CERE SACRIFICIII. ASA CA CEI CARE AU IMPARTASIT ACELE SENTIMENTE PUTERNICE,  AU REMARCAT CA  BLOGUL A DEVENIT MEDIOCRU.  ERA SAREA SI PIPERUL  SA  urmarim  desfasurarea evenimentelor care s-au dovedit benefice  pentru unii si tragice pentru altii. Dar  sa fim veseli ca a invins iubirea  matura fara inhibitii si la vara cald  ...... :))) PASTE FERICIT
(Pe cit se poate). Citi oameni sint nefericiti in  aceasta clipa. Va imbratisez pe toti si nu fiti suparati ca apar altii,  mai talentati,  mai inspirati din iubirea tomnatica, dar fara asa mari sacrificii (CASNICIA). Poate chiar  EU. Cine stie? Eu o astept dupa coltul blocului :)))  Odorica
http://odorica-dariaion.blogspot.com/

Hristos a inviat !

Vestitele oua ale Romanovilor (tarii Rusiei). Executate de renumitul Faberge

Sa avem un gind bun si pentru cei care  din cauza saraciei sau din motive politice doctrinare nu pot sarbatori Pastele(poate pe ascuns) si cu speranta ca la anul sau in viitor, vor avea aceasta posibilitate.
Hristos a inviat !
http://odorica-dariaion.blogspot.com/

Din gindirea d-nei Monica Tatoiu (Un PA amarit)

Monica Tatoiu: „Dacă intram într-o încăpere, mă culcam cu cine nimeream!”. Femeia de afaceri recunoaşte că, în tinereţe, era “rea de muscă”

Autor: CORINA STOICA • Categoria: Monden "


MONICA TATOIU:

Ca se ne fie mai bine, sa ne rugam la Dumnezeu,  pentru a le da Conducatorilor(hotilor) tarii, gindul cel bun pentru, a nu se dizolva tara. Pentru ca spre asta mergem."

CE PARERE AVETI? CIND EU STIU CA, CONDUCATORII TARII AU GINDUL CEL BUN, DAR NUMAI PENTRU EI. SA FURE TOT, SA AMANETEZE TARA SI NOI SA RAMINEM LA MILA LUMII.
Credeam totusi ca are mai multa minte  !!!! S-au face pe nebuna :)))))
http://singurafelina.blogspot.com/

G Force- Salvatorii planetei film online






Click pe imagine pentru a vedea G Force Salvatorii Planetei



filme online





Piftie in coaja de ou

Piftie in coaja de ou (Oua Faberge)
- reteta de pe net -

Fotografiile le puteti gasi pe net daca folositi titlul ca si criteriu de cautare. Si as zice ca merita.

Am primit azi pe e-mail un pdf care continea aceasta reteta interesanta, ce se poate gasi si pe internet.
In cazul in care nu o cunoasteti deja v-o supun atentiei pe scurt, fara sa folosesc Copy/Paste. Nu stiu cine isi asuma paternitatea , sau ... maternitatea =))retetei, asa ca i voi multumi lui Ildiko, cea care mi-a trimis mail-ul acum 15 minute

Ingrediente:
Oua,
sunca
boabe de porumb, eventual mazare
ardei rosu California
sunca (pui, curcan)
gelatina
Supa de vita, pasare, etc.
verdeata (marar, patrunjel, ceapa ciorii)

Mod de preparare:
Ouale se spala si se sparg cu atentie la capatul gros, creand un orificiu de circa 2 cm. se golesc de continut. Din continut se preapara prajituri, cozonaci, etc.
Se spala cochillile in interior si se aseaza intr-un cofraj cu gura in jos la uscat. Se toaca sunca, ardeiul, se scurge bine porumbul. Se umplu cojile de ou cat mai policrom. Se dizolva gelatina in apa calduta, se adauga in supa si se incalzeste fara a se fiebre. Se toarna in oua si se lasa la racit apoi cu cofraj cu tot se dau la frigider. Dupa ce s-au inchegat securata cu atentie coaja, fara a deteriora forma oualor si se aseaza pe paltouri.
http://odorica.blogspot.com/

Zi sfinta

S-ar parea ca Sfantul Gheorghe este intelegator. A acceptat propunerea Bisericii Ortodoxe sa nu fie sarbatorit pe 23 aprilie, ca sa nu se suprapuna peste Paste. Mai asteapta putin pana pe 25 aprilie, caci nu are mult de asteptat. Deci sfanta zi de Sfantu Gheorghe s-a mutat din motive administrative.


***

HAPPY EASTER !!!
SARBATORI FERICITE !!!
The Transfiguration - by Raffaello Sanzio

Vint la pupa

 Mare noroc au  criminalii nostrii, sau ei isi  faciliteaza, acest noroc. Ce vint puternic, bate pentru a ne distrage atentia de la nenorocirile noastre de zi cu zi. Acum este momentul sa prostim oamenii, sa uite ca nu au ce pune pe masa si batrinii stau nopti la rind pentru un kg. de faina si unul de ulei.
Poate, poate ii va trage curentul se se vor duce.... de suflet. Ca si asa nu mai folosesc la nimic. Acum cind hotii tarii au furat si fura munca lor. De cine nu mai este nevoie, la gunoi cu ei.. Ce atita grija. Nu mai este valabila zicala "cine nu are batrini sa-i cumpere". Pentru conducerea tarii  batrinii, sint niste rebuturi care, fac umbra pamintului degeaba. Maninca mincarea degeaba. In  loc sa bage in buzunarele  criminalilor banii,  ei vor si se incapatineaza sa traiasca.
Dar e mana cereasca  acum cind arestarile  ca la teatru, se desfasoara in  fata ochilor nostrii la tv.,  noi ca niste copii fara minte ne uitam avizi la Vintu in carucior, la Popa un dandy de prima mina,
la Necolaiciuc cu catuse. Si asta ne tine de foame, de bucuria Pastelui. Se exploateaza  felul nostru balcanic de a fi. Curiosi, birfitori, rizatori. Chiar daca suferim, stim pentru ce, pentru a ne satisface curiozitatea si a avea subiecte de birfa.
Acestia sintem, asa ne trebuie. Important este ca, securitatea prin specialistii lor stiu sa exploateze PROSTIA SI MAHALAGISMUL NOSTRU DEGENERATIV. Vedeti ca avem specialisti, acolo unde trebuie? Din prostie se exploateazza tara, cu  imprumuturi cu tot. Si prostii platesc, caci ii va costa scump teatrul de la tv. Si asa vom ajunge, unde nici nu vreau sa ma gindesc si cu capul in butoiul cu c....caci a ajuns pina la nas. Dar noua nu ne pute.  Ce pacat ca grosul populatiei este  inapoiat, fara voia lor din cauza saraciei, condamnati la analfabetism, la munca slugarnica si chiar gindirea, slugarnica.
Eu totusi am incredere in tineri. Curaj. Numai in tineri este viitorul nostru,  as fi vrut sa spun ca si in mine, dar..... totusi aveti incredere in mine.  Trebuie sa schimbam situatia de sclavi, a romanilor si asta sta in puterea noastra. Numai sa vrem.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
http://teodorapetrescu.blogspot.com/

Nu uita si nu ierta

 

 

Foto: Nicolae Popa

comentarii politice, politica interna

In Romania pare ca incepe sa functioneze justitia. Astazi (ieri) a fost adus in tara Constantin Necolaiciucfostul director al CFR care si-a facut mendrele financiare pe timpul guvernarii PSD. Maine sau poimaine urmeaza sa fie recuperat dupa ani de zile si Nicolae Popa – mana cu care Sorin Ovidiu Vantu a bagat in faliment mii de familii ce credeau in imbogatirea subita.
Cornel Nistorescu, acest jurnalist faimos dar adversar deopotriva al guvernarii PDL si al presedintelui Basescu, este trimis in judecata pentru un accident de circulatie petrecut acuma vreo trei ani. Si colac peste pupaza, din nou, Sorin Ovidiu Vantu este varat dupa gratii. Aparent – cum spuneam, justitia romaneasca pare – doar pare! – ca incepe sa functioneze.
Fiecare dintre cei enumerati au avut sau au vreo legatura cu opozitia politica. Si Popa si Necolaiciuc au tras tunuri in perioada guvernarilor pesediste. Sorin Ovidiu Vantu a facut afaceri oricand si oricum dar – greseala !, la ultimele alegeri prezidentiale a trecut cu toate fortele de partea PSD. Ziaristul Cornel Nistorescu de asemenea, s-a dovedit si se dovedeste in continuare un condei extrem de aspru si acid impotriva PDL si a oamenilor sai.
Lasandu-i deoparte pe cei doi condamnati penal care sunt asteptati sa-si ispaseasca pedepsele in tara, si Sorin Vantu si Cornel Nistorescu sunt dusmani inraiti ai presedintelui. Cum justitia e stramba in Romania si cum toate parghiile de putere se afla in mainile lui Traian Basescu, e lesne de dedus ca in spatele scenei se gaseste un regizor formidabil., cu putere maxima si dorinta bolnava de razbunare.
Cu aceasta ocazie omul mai incearca niste lovituri de imagine. Doar pe temeiul anticoruptiei a venit la putere si tot pe el s-a sprijinit si in momentul recastigarii mandatului. Animal politic de clasa, Traian Basescu nu uita si nu iarta. Toti cei care vreodata l-au calcat pe bataturi astazi suporta consecinte; dintre cele mai nefaste. Este Romania o dictatura? Daca e s-o comparam cu cea pe care am trait-o pana in 1989, nu, desigur. Daca e sa ne raportam la normele contemporane de drept, legalitate si justitie pentru toti, da, cu siguranta.
http://politmuz.com/
http://singurafelina.blogspot.com/

L'universo per me Semino Rossi


http://teodorapetrescu.blogspot.com/

Ioana Basescu :)))) Imi e dor de un Pa... de valoare :))))

IOANA BASESCU face “miscarea po(PULA)ra    

http://stareanatiunii.com/wp-content/uploads/2011/03/Ioana-Basescu-notarul-agreat-in-programul-Prima-Casa.jpg
 
Ioana Basescu, fata “mare” a lui Basescu a inregistrat la OSIM denumirea de MISCAREA POPULARA ceea ce ne face sa credem ca taticu a pus-o sa se bage si ea in PULITICA si sa nu mai stea doar ca notar la BRD pentru “prima casa”.Asa ca “fata mare” ii construieste inca o miscare politica lui taticu BASESCU.
Iata ca refuzul judecatoriei de a inregistra PARTIDUL POPORULUI a lui Dan Diaconescu incepe sa se lamureasca, nu pot exista doua partide “ale poporului ” sau “populare”.

7 miracole la barbati

  LaughingKiss
   
           7 miracole la barbati:un PA.........:)))))))

1. Toti barbatii sunt al dracului de ocupati.
2. Desi suntem ocupati, avem timp de femei.
3. Desi avem timp de femei, nu prea ne intereseaza de ele.
4. Desi nu prea ne intereseaza femeile, tot timpul avem una lânga noi.
5. Desi tot timpul avem una lânga noi, ne mai "dam" si la alta sau altele.
6. Desi ne mai dam la alta sau altele, ne enervam daca femeia cu care suntem ne paraseste.
7. Desi femeia cu care suntem ne paraseste, tot nu învatam din greselile pe care le facem (si tot ne mai dam la altele).
 
http://singurafelina.blogspot.com/

Barbatul si femeia

marți, 19 aprilie 2011

Barbatul si femeia


Barbatul: In sfarsit. Am asteptat asta atata timp.
Femeia: Vrei sa plec?
Barbatul: Ai inebunit? Nici sa nu te gindesti la asta.
Femeia: Ma iubesti?
Barbatul: Bineinteles! Tot timpul!
Femeia: M-ai inselat vreodata?
Barbatul: Doamne fereste! Bineinteles ca nu.
Femeia: O sa faci sex numai cu mine?
Barbatul: Sigur ca da. Cu orice ocazie.
Femeia: O sa ma lovesti vreodata?
Barbatul: Ai inebunit?
Femeia: Pot sa am incredere in tine?
Barbatul: Da!
Femeia: Iubitule!

SI ACUM CITESTE DE JOS IN SUS   SurprisedLaughing

Wink
http://singurafelina.blogspot.com/

:: Reactii de la lansare

Titlu*:Reactii de la lansare
Autor:*:http://ionelmuscalu.blogspot.com
Poza:
Articol*:GIURGIU: Poetul Ionel Muscalu, "ostatic la ferestrele vieţii"
17 aprilie 2011, 14:03 | Autor: Bogdan Vladu | 37 afişări

Giurgiu
Ionel Muscalu a venit la eveniment împreună cu fiul său
Poetul giurgiuvean Ionel Muscalu şi-a lansat vineri, 15 aprilie, la cafeneaua „Turn" din centrul municipiului, cel de-al treilea volum de versuri din carieră venit după o pauză de unsprezece ani.
Intitulat „Ostatic la ferestrele vieţii", volumul publicat la editura Pelican cuprinde 108 poezii, o mare parte dintre acestea apărând pe blogul personal al autorului.
„Este o carte care s-a născut după un an de muncă. Poeziile au fost publicate în prealabil pe blogul meu şi am satisfacţia că au fost citite de oameni din toate colţurile lumii" a declarat Ionel Muscalu care a împlinit 37 de ani cu două zile înaintea lansării.
La eveniment au participat, printre alţii, publicistul Dan Mucenic (cel care a semnat şi prefaţa volumului), directorul bibliotecii judeţene „I. A. Bassarabescu" Ion Gaghii, conf. univ. dr. Constantin Stoenescu, consilierul local Gheorghe Spoială dar şi primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu.
Primul volum al omului de cultură giurgiuvean, „Războiul cailor verzi pe pereţi", a văzut lumina tiparului în anul 1997, cu sprijinul Ministerului Culturii. După trei ani Ionel Muscalu publica „Baladele oraşului meu. Chipuri de prieteni", volum reeditat în 2006.

Ostatic la ferestrele vietii
Posted: 2011/04/16 by edituramateescu in Poezii
Etichete:Dan Mucenic, Giurgiu, Ionel Muscalu. ostatic
0
Ionel Muscalu, poet, giurgiuvean, tată, soţ, fiu, frate și nu în ultimul rand, fostul meu coleg de facultate, și-a lansat vineri, sus, in Turnul cu ceas din Giurgiu, volumul de poezii „Ostatic la ferestrele vietii", al treilea de pana acum. Poemele au aparut mai intai pe blogul lui si au fost vizionate deja de peste 7500 de cititori din 66 de tari, giurgiuveanul primind adesea mesaje de incurajare de la romani din Franta, Canada, Germania, Italia, Statele Unite ale Americii, Australia, dar si de la cetateni ai lumii din Brazilia, Vietnam, Rusia, Japonia, Indonezia, Bulgaria. Daca celelalte volume au fost sustinute de Ministerul Culturii (Razboiul cailor pe pereti) si de catre Primaria Giurgiu (Baladele orasului meu. Chipuri de prieteni.), de aceasta editare se face „vinovata", inca odata, Editura Pelican, iar sustinerea financiara, Ionel a primit-o de la câţiva prieteni cu drag de stihuri.
Iată ce crede maestrul Dan Mucenic despre poezia giurgiuveanului: „Ostatic la ferestrele vieţii" este o carte dominată de eleganţa rostirii, de fine aluzii livreşti, de rafinată interiorizare a a trăirilor. Muscalu ni se arată ca un poet matur, pe deplin capabil şi de alte izbânzi, cochetând elegant cu cu muzele şi neezitând să scoată limba, ştrengăreşte, în faţa oricărei scorţoşenii ori să dea cu tifla gravităţii plicticoase. Semn bun acesta – că maturizarea artistică nu s-a atins de suavitatea copilului pe care continuă să-l păstreze în sine. Nutresc convingerea că Ionel Muscalu se numără printre puţinii care ştiu să scrie… grădini." (D. F. M.)



Cotidianul Giurgiuveanul: BUNĂ DIMINEAŢA, GIURGIU!
Publicistul Dan Mucenic despre noua apariţie editorială a lui Ionel Muscalu

Astăzi, 15 aprilie 2011, la orele 12.00, in usa batranului Turn cu ceas, Ionel Muscalu lansează volumul de poezii "Ostatic la ferestrele vietii". Al treilea in ordine cronologica, şi primul, speră autorul, in ordine valorica, acest volum va fi prezentat de Dan Mucenic si de alti vorbitori. Volumul are ca specific faptul ca a aparut in primul rand pe blogul personal si a fost parcurs cotidian deja de peste 7500 de cititori din 66 de tari, primind adesea mesaje de incurajare de la romani din Franta, Canada, Germania, Italia, Statele Unite ale Americii, Australia, dar si de la cetateni ai lumii din Brazilia, Vietnam, Rusia, Japonia, Indonezia, Bulgaria s.a.m.d.
Daca aparitia celorlalte volume au fost sustinute de Ministerul Culturii (Razboiul cailor pe pereti) si de catre Primaria Giurgiu (Baladele orasului meu. Chipuri de prieteni.), de aceasta editare se face vinovata inca odata Editura Pelican, iar sustinerea financiara a primit-o de la câţiva colegi de partid. Dar să-l lăsăm pe maestrul Dan Mucenic să prefaţeze noul volum al lui Ionel Muscalu:


Cel care scrie grădini

Poezia lui Ionel Muscalu pare a-şi schimba înfăţişarea de la un volum la altul, menţinându-şi, însă, nealterată, densitatea ideatică. Uneori ai sentimentul că înţelesul spuselor sale lirice nu mai încape în cuvinte, pe care oricând le-ar putea preface în cioburi. Vorbele explodează sub presiunea sentimentelor, adesea devastatoare, adesea de-o graţie fragilă ca pojghiţa de gheaţă.
În esenţă, cartea de faţă adună poeme de dragoste. Iubita apare în cele mai diferite ipostaze – de la cea calină la cea devoratoare. Iar atunci când s-ar crede că nu e prezentă, e bănuită în fiecare vers, ba chiar şi-n semnele de punctuaţie.
Rândurile pe care le aştern acum nu pot face abstracţie de o asemenea prezenţă, autoritar dominantă, copleşind întregul discurs, chiar şi atunci când el este de-o gingăşie aproape eterică. Iată, ca mostră: „Tu m-aşteptai să vin, ca de-obicei,/ Privind avid prin geamul monocrom,/ Aveai luciri de stea în ochii tăi/ Şi geamul tău mă transforma în om.// Obişnuit tovarăş de tăceri/ Ţi-era o zgârietură pe-acel geam/ Ce o făcuseră privirile din seri/ Când tu mă tot vedeai şi nu veneam.// Puteam să fiu la colţul ălei gări,/ Confuz zărite printre ceţuri dese.../ Eu risipeam prin altă parte mări/ Şi-ţi debitam pe albe scoici adrese."
Uneori, însă, tensiunea zicerii învinge inefabilul poeticesc, rostogolindu-se ca o avalnşă de neaşteptate sensuri, atingând intensitatea unui absurd până la urmă atent controlat: „Într-o seară am întâlnit un bătrân,/ nu era nici înţelept, nici nins de vreme,/ era ciudat de tânăr şi înjura/ nu era beat şi nici funcţii nu avea./ Bătrânul nu muncea şi nu-i iubea pe muncitori,/ ai fi putut spune că e nebunul satului,/ dar nu era într-un sat,/ cred că nici nebun nu era./ Mi-a spus că lumea s-a dus dracului!/ L-am întrebat: de când?/ Mi-a spus că toţi suntem nişte tâmpiţi./ L-am întrebat: ce număr poartă?/ Mi-a spus că procrearea e un risc asumat./ L-am întrebat: cine îi sunt părinţii?/ Mi-a spus că viitorul este un veşnic început./ L-am întrebat: în ce an suntem?/ Mi-a spus apoi că el este nepotul meu./ L-am întrebat: cum mă cheamă?/ Mi-a spus să nu sting lumina când mă uit în oglindă,/ fiindcă tulburările vederii na! sc îngeri falşi./ Şi a plecat încet strângând din aripi.../ Mi-a spus: simţi cum miroase a caramel!"
Impresia mea este că noutatea de ton a acestei culegeri de stihuri se vădeşte mai ales în recompunerea, tandră şi uşor alintată, a universului copilăriei, înţeleasă ca experienţă existenţială adunând esenţe tari, chiar dacă reprezentările ei sunt, cel mai adesea, pline de căldură şi de o naivitate ingenios jucată şi chiar asumată: „Tati, scrie pentru mine/ Mă auzi,/ Scrie pentru mine o grădină,/ O grădină goală, în care putem ajunge puţini,/ În care să ne vorbim noi, fără să fim ascultaţi de alţii,/ În care putem să creştem flori fără să fim obligaţi să le vindem./ Scrie sentimente, ca şi cum uşile ne-ar lovi în faţă,/ Şi tu ai înjura cu gura ta,/ Uită-te, tati, înapoi, de ce te fereşti?,/ Aici nu te trădează nimeni!,/ Nimeni nu te încearcă./ Îmi place, tati, geaca asta de piele,/ Fiindcă şi eu încă îţi port puloverul,/ Pacea ta interioară şi hotărârea ta,/ De fapt, ştiu că într-un singur loc/ Po! t avea trei ore de visări bărbăteşti,/ Aici, unde ziua este liberă de ceaţă,/ Chiar dacă plouă şi e genul fericirii/ Ca într-o biografie recunoscătoare,/ Indiferentă la singurătatea instalată între noi,/ Fiindcă am jucat TABU,/ Iar mama se bucură de întoarcerea mea/ acasă."
Revenirea la vârsta purităţii esenţiale se face cu mijloace poetice aparent simple, dar ingenios împletite: „Povestea zmeului meu cu litere mari scrisă/ Nu o repovesteşte nimeni,/ Nici măcar cei care m-au ajutat să-l ridic." Finalul este de-a dreptul remarcabil: „Dar a venit apa şi l-a luat,/ Înaintea vântului, cu crapii cei mari,/ Cu spinări oglindă înghiţind alfabetul/ Naraţiunii mele cu coada tăiată./ Iar Făt-Frumos tot uita să vină,/ Lăsând locul prietenilor."
În totul, „Ostatic la ferestrele vieţii" este o carte dominată de eleganţa rostirii, de fine aluzii livreşti, de rafinată interiorizare a a trăirilor. Ionel Muscalu ni se arată ca un poet matur, pe deplin capabil şi de alte izbânzi, cochetând elegant cu cu muzele şi neezitând să scoată limba, ştrengăreşte, în faţa oricărei scorţoşenii ori să dea cu tifla gravităţii plicticoase. Semn bun acesta – că maturizarea artistică nu s-a atins de suavitatea copilului pe care continuă să-l păstreze în sine.
Nutresc convingerea că Ionel Muscalu se numără printre puţinii care ştiu să scrie grădini.

Dan Mucenic
Ionel Muscalu:Le multumesc tuturor acelora care au facut posibila lansarea, care va avea loc peste 4 ore!
de prin presa adunate - vineri, aprilie 15, 2011 -
Mai multe pe :http://ionelmuscalu.blogspot.com/

Astazi, la ora 12 00, in cafeneaua Turn, persoanele interesate pot participa la lansarea cartii domnului Ionel Muscalu, a carei coperta o gasiti in imagine si al carei continut se regaseste si pe pe blogul sau: http://ionelmuscalu.blogspot.com/


Saptamana Giurgiuveana:"Cel care scrie gradini" si-a lansat al 4-lea volum

Scris de Florentina Dumitru
Vineri, 15 Aprilie 2011 14:17
Vineri, 15 aprilie a.c., domnul Ionel Muscalu, purtatorul de cuvant al PNL Giurgiu, si-a lansat volumul de poezii "Ostatic la ferestrele vietii", intr-un loc cu iz istoric, in incinta cafenelei "La turn". Este cel de-al patrulea volum de poezii al domnului Muscalu, prefata fiind semnata de Dan Mucenic. La eveniment a asistat un public select si aici ii enumeram pe domnul primar Lucian Iliescu, domnul Ion Gaghii, directorul Bibliotecii Judetene Giurgiu, domnul Gheorghe Spoiala, consilier local si in acelasi timp unul dintre finantatorii acestui volum. "Am ales sa lansez cartea intre prieteni de idei, de spirit, de valoare si le multumesc ca sunt alaturi de mine astazi. Am ales locul acesta pentru incarcatura istorica si emotionala pe care o are turnul cu ceas", a spus domnul Ionel Muscalu. Domnul Lucian Iliescu l-a felicitat pe autor pentru ceea ce a reusit din punct de vedere profesional, iar domnul Spoiala s-a declarat incantat de puterea de creatie a domnul! ui Muscalu, asigurandu-l ca va beneficia de sprijinul sau financiar si pe viitor. Domnul Dan Mucenic vorbeste despre autor ca fiind un om care incepe sa devina tot mai important in lumea literara, un om care reprezinta un model de devenire fericita a tanarului de azi si il denumeste ca "cel care scrie gradini". In opinia domnului Ion Gaghii, aceasta carte este o carte a trairilor extraordinare, explozive, a fiecarei clipe care-l inconjoara pe poet.



Kis FM iti recomanda o carte la sfarsit de saptamana: Ostatic la ferestrele vietii

Vineri in usa batranului Turn cu ceas, giurgiuveanul Ionel Muscalu si-a lansat volumul de poezii "Ostatic la ferestrele vietii".
Acesta este cel de-al 3-lea volum de versuri aparut initial pe blogul personal al poetului.
Ionel Muscalu considera totusi ca adevarata lansare a fost facuta cand cartea a vazut lumina tiparului, intr-un loc incarcat de semnificatie istorica pentru Giurgiu alaturi de prieteni si personalitati locale.
Prezentarea volumului a fost facuta de Constantin Stoenescu si Dan Mucenic cel din urma fiind si cel care a prefatat cartea.



Powered by EmailMeForm

:: El recibimiento de la poesía Domnul Andrei Langa

Titlu*:El recibimiento de la poesía Domnul Andrei Langa mi-a facut marea onoare de a-mi traduce o poezie in limba spaniola. Ii multumesc cu aleasa pretuire! Poem de Ionel Muscalu in traducerea domnului Andrei Langa
Autor:*:http://ionelmuscalu.blogspot.com
Poza:Arboles blancos.jpg
Articol*:El recibimiento de la poesía


Perezoso, como cualquier otro misterio, yo tiraría piedras hacia atrás
Con tu suave mano, por supuesto, mujer maravillosa,
Para que tu rastro pueda dar a luz sólo mujeres
Y para que el Parnasse te estirare sus brazos de hierba verde,
Llenos de sol, Pirra, tu, mujer agradecida,
Que extiendes a tu espalda mi harén de rayos,
Y sólo el Parnasse te cumple tus tigres del paraíso
Deducido de los finos atentados ante el movimiento
Y que las águilas locas de polvorín resintonizan su aleteo
Con el ruido de la niebla.
Ayúdame, cortejado del castigo,
A exponerme a la luz junto con tus ojos grandes!


Întâmpinarea poeziei


Leneş, ca orice mister, aş arunca în urmă pietre
Cu mâna ta, desigur, femeie minunată,
Ca urma ta să nască doar femei,
Parnasul sa-ţi întindă verzi braţele de iarbă,
De soare, Pyrrha, tu, femeia mulţumitoare,
Sa întinzi în urma-ţi haremul meu de raze,
Doar Parnasul sa-ţi împlinească tigrii paradisului
Dedus din atentatele uşoare la adresa mişcării
Şi vulturii turbaţi de pulbere să bată aripa
Cu zgomotul ceţii alături.
Ajută-mă, curtat de pedeapsă,
Să mă grozăvesc cu lumina ochilor tăi!



Powered by EmailMeForm

:: Muntele vrăjit

Titlu*:Muntele vrăjit
Autor:*:http://ionelmuscalu.blogspot.com
Poza:
Articol*:Stau la poalele muntelui,
Ca orice alpinist începător,
Mă uit în sus şi vreau să zbor
Peste albul, abruptul ponor,
Ca să arăt ce bine ştiu să fiu scriitor
De negre buchii de pixeli şi quadraţi.
Stau în două picioare, ca strămoşii acceptaţi
În mijlocul ghivecelor de flori ale boieroaicelor,
Apreciaţi pentru culorile lor de salamandră
Şi pentru că mâncau nedând din barbă,
Chiar dacă bătea cataclismul iminent la uşă,
Atunci când ei erau tăvăliţi prin dârmon şi cenuşă,
Că aşa era cu tranziţia agrar-stelară,
Te dădeau în mă-ta şi cu tunul şi afară,
Până în faţa graniţei, a varicelei, malariei şi tandreţei
Dintre un ţânţar anofel şi un pui de ţăran rebel,
Aşteptând să vină ea, vară sobră şi iradiantă,
Când se coc holdele şi secera e ca o daltă
A statuii ce-o emancipezi cronologic şi cast,
De la îndrăzneală până la gândul dinast
Al trecerii lacrimii şi sudorii în pâine,
Căci iubirea dislocă timpul de azi peste mâine,
Până la trofeul fără respect, al unui succes ce-l aştept
Acum, când stau la poalele muntelui alb... de la piept.



Powered by EmailMeForm

Popor tiganizat si indobitocit




Cancerul care ne-a cuprins pe toti.
Asa cum am promis am sa continui scrisul chiar acum, in saptamina mare. Subiectul cei care nu merita increderea noastra a tuturor, celor cinstiti si muncitori. Tiganii impreuna cu uneltele lor, s-au catarat si s-au apucat pe ghearele  si s-a urcat pe copacul democratiei si s-au apucat cu srig sa  adune toate roarele ei. Au mincat cit au putut si restul si l-au pus in si  cind nici acolo nu a mai ramas loc, au inceput sa arunce jos si sa puna disperati in cosurile lor aduse din timp. Dar asta a generat  bataie cu ceilalti, de treapa lor. Nou cei timizi si cu bun simt nu au mai apucat nimic, pentru  aceste tiritoare pina acum , care au prins aripi si si-au luat rolul de democrati beneficiari, in serios cuprinzind-o la piept cu toate puterea. Asa am ajuns noi sclavi ai fostilor sclavi. Tiganii si  slugile lor fac legea. Legea lor tiganeasca de  viata, sau moarte. Nu vreau sa las treaba asta moarta si sa-si faca de cap fara stirea dvs.  Vreau ca sa scapam mai devreme, sau mai tirziu de acest cancer in metastaza, tiganizarea tarii. Cei care vin cu toti analfabetii contra unei galeti de plastic goala si stabilesc viata noastra a tuturor. Stiti ca un vot dat de un tigan analfabet, este egal cu un vot dat de un savant roman.  Cei care  inclina balanta ca si la ultimele alegeri ne-a inrobit si ne-a adus pe treapta cea mai de jos a mizeriei pe toti. In acelas timp cu stapinii, care  cu buna stiinta ne-au nivelat pe
continuarea pe http://singurafelina.blogspot.com/

Love Story

Reactie adversa

Reacţie adversă faţă de manifestarea comunităţiilor gay

SCRISOARE DESCHISĂ adresată: Parlamentului Europei, Consiliului Europei, Fundaţei Europene pentru Tineret, Fundaţiei Soros România, Preşedintelui României, Traian Băsescu, Guvernului României: primului-ministru Emil Boc, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale
Domnilor,
Cu sau fără „sprijin”, România parcurge un lung şir de crize; de la cea economico-financiară până la cea morală. De la cea politică până la cea socială. Includeţi aici şi criza de credibilitate a autorităţilor statului şi a forurilor europene!
A nu se înţelege însă că în cele ce urmează, ne vom lamenta, ori că vom cerşi cuiva ceva. Dimpotrivă, avem un lung şir de acuze! Dintre acestea, în cele ce urmează, vă supunem atenţiei doar câteva. Vă lăsăm dumneavoatră plăcerea de a identifica derivatele gravelor disfuncţionalităţi generate de torentul crizelor şi mai ales, care sunt consecinţele acestora. Examinând extrem de succint aspecte economico-sociale, din perioada 1990-2011, reţinem:
- dacă în 1989, România avea o populaţie de 23,1 milioane locuitori, în 1992 scăzuse la 22.810.035, în 2002 mai rămăseserăm 21.698.181 de locuitori. Câţi am supravieţuit de atunci, vom vedea în urma recensământului care se va desfăşura în luna octombrie a acestui an. Ferescă Dumnezeu să nu ne fi încadrat în graficul (descendent) propus, că va fi vai de noi, nu-i aşa?!
- educaţia şi învăţământul funcţionează conform celor mai teribile norme de imbecilizare; România are iarăşi analfabeţi, numărul acestora fiind evaluat astăzi la circa două milioane, iar cei instruiţi, pe banii noştri, pleacă la „export”;
- industria (autohtonă?) – ar fi o utopie să luăm în discuţie acest aspect, întrucât, la o „inventariere” sumară, reiese că peste 1.500 de întreprinderi, dintre cele mai importante, au dispărut (a se citi privatizat, furat, tăiat pe bucăţi şi vândut la fier vechi)!
- agricultura este la… pământ; dintr-un total de 9,3 mil. hectare, cca 90% este, în mod (ne)firesc, pârloagă, întrucât am devenit piaţă de desfacere;
- sănătatea este atributul „baronilor” care se pot trata în străinătate, în vreme ce plebea constituie îngrăşământ natural pentru pământul Patriei, pentru că spitalele se desfiinţează, medicii şi personalul mediu pleacă din ţară (de când am intrat în UE, peste 8.000 de medici au plecat în străinătate);
În faţa acestui tablou apocaliptic, soluția a fost găsită nu în revitalizarea economiei naţionale, ci în contractarea unor masive împrumuturi externe, adică în amanetarea viitorului naţiunii de o clasă politică iresponsabilă.
Fireşte, exemplele ar putea continua, însă vrem să vă supunem atenţiei un alt aspect care, din nefericire, în opinia celor mai mulţi dintre Dumneavoastră, face parte din normalitate(?!), Trebuie să fim toleranţi, să nu discriminăm minorităţile, de orice fel ar fi – veţi spune. Fiţi siguri că dacă printre o mie de proşti vom identifica un singur om deştept, acela nu va fi discriminat! Când însă, starea de anormalitate ori de boală va fi catalogată ca fiind o virtute, vom reacţiona şi vom cere folosirea tuturor pârghiilor, prin aplicarea normelor morale, juridice şi creştine, astfel încât fiecare biped care le încalcă să fie „redresat” pentru a putea să acceadă la statutul de fiinţă superioară – OM!
Nu vă impacientaţi, nu intenţionăm să aplicăm nimănui (gratis) o lecţie de morală, ci reclamăm faptul că o minoritate ne tulbură liniştea, ne agresează bunul-simţ, ne dă fiori prin manifestările programate fix în preajma unei mari sărbători a tuturor creştinilor, Învierea Domnul nostru Iisus Hristos.
Concret, „în perioada 12-17 aprilie 2011, la Braşov se vor desfăşura „lucrările” măreţului eveniment “Mr. Gay Europe 2010/2011”. După cum se arată într-un năucitor comunicat de presă, Organizaţia „Mr. Gay Europe” (MGE) „în frumoasa staţiune de schi Braşov, vei experimenta ospitalitatea românească la cel mai înalt nivel”. „După cum ştiai deja, Braşov este aproape de Bran, unde se află «castelul Contelui Dracula», iar din moment ce Marea Finală are loc după lăsarea întunericului, nu se ştie niciodată cine îşi va face apariţia în timpul serii…”, se mai precizează în comunicatul MGE.
Pentru „neiniţiaţi” în comunicatul MGE se mai precizează că „Mr. Gay Europe” este parte a conferinţei intitulate „Eu sunt! Tu?” – care se adresează homosexualilor din România şi care este implementată de Fundaţia Population Services International în România (PSI România). Printre fondatorii acestui program se regăsesc: Fundaţia SIDA Elton John, Fondul Global împotriva SIDA, tuberculozei şi malariei şi Fundaţia PSI România.
Şi pentru ca să nu ne plictisim, în perioada 21-27 mai 2011, Asociaţia ACCEPT, alături de IGLYO (International Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender and Queer Youth and Student Organization), va organiza la Bucureşti seminarul – Enlightenment 2 „Exploring formal education experiences of LGBTQ youth”. De reţinut este faptul că acest eveniment este finanţat de Consiliul Europei prin Fundaţia Europeană pentru Tineret, Fundaţia De Trut – Olanda şi Fundaţia Soros România.
Fără prea multe comentarii, vă aducem la cunoştinţă că, în opinia oricărui om normal, cei care aprobă şi susţin astfel de practici care conduc la degradarea speciei umane, comit crime la adresa umanităţii. În acest sens, vă putem prezenta numeroase argumente. Cum însă, contrar unor opinii deviate şi deviante, suntem civilizaţi, educaţi şi normali, vă supunem atenţiei doar două argumente care, sperăm că vă vor sensibiliza în a le acorda sprijin acestor nefericiţi pentru a se bucura de viaţă, în modul cel mai firesc cu putinţă:
- În cadrul unui discurs susţinut în ianuarie 2011, eminentul istoric italian Roberto De Mattei, vicepreşedinte al prestigiosului Centru Naţional de Cercetare şi catolic fervent, aprecia că „Imperiul Roman a fost pedepsit de Dumnezeu prin invaziile barbare, în parte, din cauza practicilor homosexuale, răspândite la scară largă. Colonia romană Carthagina era un rai al pederaştilor, iar acest exemplu a contaminat şi multe alte oraşe”, făcând în acest sens o paralelă între criza societăţii de astăzi şi declinul Imperiului Roman. „Cel mai rău este că astăzi, viciile sunt alimentate de mass-media şi chiar stipulate în lege ca fiind drepturi ale omului” – a conchis De Mattei.
- Homosexualii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu! Apostolul Pavel arată că, între alţii (nedrepţi, hoţi, curvari, adulteri, malahieni, idolatri), nici homosexualii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu. Homosexualitatea (sodomia, pederastia) este un păcat strigător la cer, fiind unul dintre păcatele cele mai grave, care îl exclude pe păcătosul care nu se pocăieşte, ci stăruie în păcat, de la moştenirea vieţii veşnice. Mijloacele de luptă împotriva acestui păcat sunt: căsătoria, de preferinţă la vârsta tinereţii, munca, activitatea fizică susţinută.
Nu-i aşa că vă veţi reconsidera orientările faţă de comunităţile cărora ar trebui să li se acorde sprijin financiar şi suţinere pentru a se afirma? Nu-i aşa că tinerii olimpici, studenţii eminenţi, copiii care suferă de boli incurabile sau cei născuţi cu malformaţii ar trebui să fie sponsorizaţi? Ar fi oare o greşeală dacă Uniunea Europeană ne-ar obliga să îi respectăm pe bătrânii cărora să le acordăm condiţii pentru un trai suficient şi decent? Vi se pare deplasat dacă vă spunem că dansul „pinguinilor gay” este degradant şi că ne oripilează?
În speranţa că faţă de cele semnalate nu veţi manifesta reacţii adverse astfel încât homosexualitea să devină obligatorie, vă adresăm mulţumiri pentru demersurile pe care le veţi întreprinde pentru ca toţi membrii comunităţilor gay să-şi exercite dreptul la fericire, în modul cel mai normal.
Biroul de Presă al Noii Dreapte Braşov
http://blog.nouadreapta.org/
http://singurafelina.blogspot.com/

I love you man film online (test)






Click pe imagine pentru a vedea I love you man

filme online