Cautandu-ma

E noapte şi frig.
El merge pe Magheru şi mă caută în toate femeile libere.
Fiecare chip răsucit lent către el
Îl sperie şi grăbeşte pasul.
-Te-am pierdut! De ce m-ai lăsat să te pierd?
Îl privesc din înalt şi-i spun:
-Vei găsi ce cauţi, nu te teme.
Poate nu aici, nu acum, dar vei primi dragostea ce-o meriţi
Şi bucuria ce-o căutai cândva cu atâta disperare la mine.
Închid ochii şi-l mângâi
Pentru ultima oară,
Dar ca prima dată.

Graficul iubirii

Imprimanta scanează un grafic.
E tare ciudat şi variat.
Suuus, jos, sus , mediu, jos brusc.
Iubirea este o valoare?
În ce se măsoară?
Sărutări pe minut... sau poate mângâieri cu drag.
De ce nu îmbrăţiţări pătimaşe sau clipe de neuitat?
Zâmbete, voie bună, iubire pătimaşă,
Cuvinte de iubire scrise pe post-it-ul lipit pe frigider,
Sau conturul buzelor lăsate pe oglinda din baie.
Nu contează...
Iubirea să dăinuie veşnic şi să i se închine poeme
Şi să bem şampanie în cinstea ei, zi de zi.

:: Mario

Titlu: Mario
Autor:: http://andreighiorghe.blogspot.com/
Articol: Un post mai jos am gasit comentariul asta:

Mario spunea...
Salut Andrei, sunt Mario si-ti scriu din puscarie. Blogul tau ma face sa ma simt liber, iar voi cei de afara nu stiti ce inseamna libertatea . Te intreb: de ce nu alegi o tipa la intamplare si gata? Doar esti ,, liber'' sa o faci . De ce atata asteptare? De ce nu t bucuri de libertate? continuarea pe: http://andreighiorghe.blogspot.com/
--
Visitor Ip: 92.55.138.148

:: SPANIA, Barbie TRANS

Titlu: SPANIA, Barbie TRANS
Autor:: http://bunadimineatabarlad.blogspot.com/
Articol: Faimoasa papusa Barbie, transsexuali şi versiunea de "travestit" este starul unei expozitii controversate de la Universitatea din Alicante, în sudul Spaniei, organizat de federaţia lesbiene gay "Decide-T", spaniol ABC zi, a raportat azi. Papusa a fost "botezat de chirurg", spune ziarul, nu un plus de siliciu, dar pentru o operatie de gen mutare. Fără a pierde formele traditionale, cadavrele au fost adăugate inconfundabil de sex masculin "pentru a crea o nouă păpuşă care se transformă cuvintele prietenul ei Ken." Obiectivul doi artişti, Andrea Cano şi Manuel Antonio Velandia, este de a prezenta "Barbie si travestitii sexuale perverse organisme, organisme transsexualilor, organisme care devin invizibile să nege existenţa acestor fiinţe care ne sunt straini nu pentru că sunt într-adevăr ci pentru că ne refuză să accepte diversitatea. " Expoziţia este deschisă până la 28 aprilie.
--
Visitor Ip: 79.112.193.198

VĂ DAU NIŞTE BANI...

"SPOR LA CUMPĂRĂTURI !"





Banii aceştia i-am primit şi eu GRATIS !
Mi i-a trimis un ARDELEAN, care "şi-a luat lumea în cap" şi a plecat din ţară.
Am acceptul lui să postez pozele, atât.
Sper să vă distreze...

:: Experimentul secolului!

Titlu: Experimentul secolului!
Autor:: http://andreighiorghe.blogspot.com/2008/09/sa-mi-bag-pula-in-gaura-neagra.html
Articol: Ce aphrodisiac mai puternic ca moartea exista?Ca un mascul de Vaduva Neagra sa mori ejaculand intr-o procesiune traita la intensitate astronomica, la care poti participa o singura data in viata.Mii de cercetatori,fizicieni,ingineri sa colaboreze pentru a-ti crea pe banii guvernelor conjunctura necesara trairii sexulale supreme

restul pe http://andreighiorghe.blogspot.com
--
Visitor Ip: 92.55.138.148

:: Despre lanturile poetilor

Titlu: Despre lanturile poetilor
Autor:: ionelmuscalu.blogspot.com
Articol: Poeţii sunt aceia care poartă în loc de bijuterii lanţuri
Lanţurile sunt pentru ei o încercare de a-i lăsa pe
ceilalţi liberi,
Pentru că mulţi sunt imbecili, adesea cred că
poeţii chiar trebuie ţinuţi în lanţuri.
Ceea ce nu văd indivizii statistici, îmi place sintagma
asta,
e că poeţii pot zbura, ba chiar se
ajută de lanţuri ca de aripi.
Poeţii nu se cred Crişti, de aceea nu se duc spre lanţuri
cu gândul de a lua asupra lor toate
păcatele lumii.
Ei primesc lanţurile pentru a arăta lumii că, deşi
înlănţuiţi, mai pot râde cu hohot.
Prometeu a fost primul poet.
Apoi Homer, care a avut lanţul vederii.
Au urmat o mulţime de poeţi şi toţi au purtat lanţurile
ca pe nişte bijuterii.
--
Visitor Ip: 81.12.137.74

Provocările școlii europene – cum se desfășoară un stagiu de cercetare la Paris

Titlu: Provocările școlii europene – cum se desfășoară un stagiu de cercetare la Paris
Autor:: andreeamatei12.wordpress.com
Articol: Provocările școlii europene – cum se desfășoară un stagiu de cercetare la Paris

Paris, 1 octombrie 2009. Mă aflu în fața Universității Paris XII, din Paris, Franța. Sunt aici în calitate de doctorand-bursier POSDRU al Universității București pentru a realiza un stagiu de cercetare de cinci luni. Proiectul meu se intitulează Proza cu subiect istoric în perioada comunistă și este coordonat de domnul profesor universitar Dr. Eugen Negrici.
Paris, Franța – cuvintele se încarcă de emoție, atât datorită faptului că mă aflu în cel mai important oraș turistic din lume, „Orașul Luminilor" (în care voi admira Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Luvrul, casa lui Balzac, casa lui Victor Hugo, dar și Grand'Arche de la Défense sau Cité des Sciences et de l'Industrie), cât și pentru că sunt aici în calitate de cercetător român, ce se va confrunta cu un alt sistem educativ și care va trebui să facă față provocărilor venite din partea „surorii" mai mari, Franța.
Prima impresie: clădirea universității este mare, albă, luminoasă, frumoasă. Am aflat deja, din prezentarea de pe site-ul universității, că a fost construită recent, în anii '60. Este compusă din mai multe corpuri, legate sau nu între ele, și poate fi ușor recunoscută datorită restaurantului universitar (CROUS), care are un acoperiș țuguiat, hexagonal, sau datorită pasarelei pe care o traversezi pentru a intra în facultate, pasarelă ce îți oferă o minunată priveliște, deoarece se află deasupra unui parc. Pășesc pe ea și zâmbesc aducându-mi aminte de simbolistica podului. Da, este un drum inițiatic cel pe care voi merge de acum înainte pentru câteva luni, este un drum pe care voi afla câteva dintre secretele societății pariziene și franceze, dintre „misterele" vieții universitare, dar și dintre capodoperele unei culturi grandioase.
Campusul mai cuprinde biblioteci foarte bine dotate (cu baze de date informatizate, existând și posibilitatea de împrumut interfacultăți), cabinete medicale, săli de sport dotate cu piscină și terenuri de fotbal, o librărie la care se tipăresc cursurile universitare (un curs poate costa 10, dar și 20 de euro), și numeroase centre cu diverse funcții: centru pentru problemele locative ale studenților, centru pentru studenții străini ce doresc să-și perfecționeze franceza, centru pentru îmbunătățirea performanțelor informatice, spații pentru petrecerea timpului liber, cu acces Wi-Fi ș.a.m.d.
Stagiul meu de cercetare presupune documentarea și cercetarea în biblioteci, asistența la cursuri, seminare, ateliere, asistența și/sau participarea la conferințe, colocvii, simpozioane, redactarea unor rapoarte lunare de activitate, pe care le voi trimite Universității București, menținerea constantă a contactului cu domnii profesori coordonatori ai tezei mele, atât din țară, cât și din străinătate.
După discuția cu domnul profesor Francis Claudon, un reputat comparatist, care a avut amabilitatea de a accepta să mă îndrume în acest séjour de recherche, aflu detalii importante despre viața universitară în Franța, despre diversele cutume și mi se spune, de asemenea, unde pot găsi titlurile pe care le caut. Activitatea mea de bază o reprezintă documentarea și cercetarea, urmate de redactarea unor referate și a unor părți din teza de doctorat.
Domnul profesor Francis Claudon îmi oferă mai multe broșuri în care sunt publicate titlurile cursurilor din facultățile de Litere, Istorie și Filosofie, subliniind natura interdisciplinară a tezei mele. Îmi indică și bibliotecile la care să apelez, și anume Biblioteca Universității Paris XII – Bibliothèque du Centre Multidisciplinaire Créteil, BNF – Bibliothèque Nationale de France, Bibliothèque du Centre „Georges Pompidou" (Biblioteca Beaubourg).
Impresia produsă de BNF este copleșitoare: spații imense, resurse pe măsură, armate de oameni mereu amabili și binevoitori. Pentru a avea acces la vestitul rez-de-chaussée (parterul), spațiu privilegiat, rezervat cercetătorilor recomandați, în general, de profesori universitari, trec permisul de cititor prin fața scannerului, traversez două spații antifoc, prevăzute cu uși mari și grele din metal, cobor pe scări rulante monumentale, trec prin două puncte de verificare și mă trezesc apoi în fața unei jungle în miniatură: este „perla" neprețuită a bibliotecii, grădina interioară, pe care cititorii de la parterul clădirii o pot admira de fiecare dată când își ridică privirea din filele cărților.
Mai puțin spectaculoasă, biblioteca Universității Paris XII este totuși foarte bine dotată și prezintă avantajul împrumutului: prin urmare, cam o dată la două săptămâni iau metroul parizian (care este fabulos!), mergând întâi pe linia 1 și apoi pe linia 8 (sunt în total 14 linii și 300 de stații), pentru a ajunge la stația atât de dragă mie, Créteil Université, la care cobor pentru a mă îndrepta spre facultate și apoi spre bibliotecă, de la care mă întorc cu trei până la nouă volume, pe care le citesc acasă (sau în metrou, unde toată lumea citește). Studenții și masteranzii mă privesc cu invidie : ei pot împrumuta până la cinci cărți, în timp ce eu pot lua nouă, deoarece sunt doctorand.
26 februarie 2010. După cinci luni, bilanțul este, în linii mari, următorul: am asistat la conferințe susținute de Umberto Eco, dar și de cercetători români și francezi, la diverse cursuri universitare, la colocviul internațional 1989 en Europe Médiane : 20 ans après, organizat de INALCO, am participat la lucrările polului de cercetare Lettres, idées, savoir, din cadrul Universității Paris XII, devenită între timp Université Paris Est Créteil Val de Marne (UPEC).
Este timpul să îmi iau la revedere: îi mulțumesc domnului profesor, care îmi promite că, dacă va reveni la București, pentru a le preda altor doctoranzi români, va ține un curs despre romanul istoric, deoarece documentarea mea i-a dat idei noi pe această temă. Îi salut pe colegii români întâlniți acolo, mă duc să mai văd o dată Notre-Dame, locul cel mai drag mie din întregul Paris, și plec spre aeroport, mândră de realizarea mea, profund recunoscătoare tuturor profesorilor de limba franceză pe care i-am avut, încântată de seriozitatea și de rigoarea sistemului și a gândirii franceze, dar și de capacitățile intelectuale și de conștiinciozitatea românilor, care demonstrează, cred, de fiecare dată că pot face față provocărilor din sistemul educativ occidental.
--
Visitor Ip: 188.27.193.192

:: STOP, jefuirii urmasilor nostrii

Titlu: STOP, jefuirii urmasilor nostrii
Autor:: Odorica Ion
Articol: Stop, jefuirii urmasilor nostrii.(Decit 100 de ani cioara, mai bine 10 ani vultur)
Daca am fost lasi si pentru noi nu am fost in stare de nimic, macar pentru urmasii nostrii din generatia viitoare, sa facem, ce se mai poate face.

Sa stopam spolierea lor, prin a nu aproba creditele, care sint cerute in continuare la FMI.
Ce este greu de inteles? Acesti bani nu merg pentru binele nostru, pentru locuri de munca, penrtru imbunatarirea sistemului de sanatate sau de invatamint.
Acesti bani de duc in buzunarele calailor nostrii, mari cit sacii si in paradisuri bancare, de nu o sa se stie niciodata de ei.
Unde sint banii imprumutqati pina acum? De ce ne trebuiesc altii, cind nu am facut nimic cu ei?Le asiguram hotilor de la conducerea tarii, viitorul imbelsugat pe 5 generatii si noi ne disrtrugem fiinta noastra umana, pe 5 generatii?
Nu avem dreptul macar, gindind ca viitoarea generatie sint urmasii nostrii sa-i condamnam la boli, mizerie, salarii mici si stapinirea tiganeasca.
V-am spus mereu ca toata debandada si anarhia din tara, este in folosul guvernantilor hoti.
De aceea lasa tiganii sa-si faca de cap(o spun in cunostinta de cauza).De cite ori sint nereguli putin spus in tara, la adapostul dezbaterilor de principiu la tv., guvernantii ne mai trag un tun.Le place sa fim ocupati.
In privinta etniilor, ii dezaprob, dar nu pot sa nu recunosc cu cita ardoare isi urmeresc telul lor, ungurii patrunzind la guvernare, tiganii cu lumea lor interlopa.
Blindetea noastra prost, inteleasa ne va face ca in urmatoarea suta de ani, sa devenim robii celorlalte etnii.
Am copiat un art. al Garzii Maghiare(l-am publicat), in care se spunea ca Ungaria este in pragul unui razb.civil din cauza tiganilor.Noi caci, isi bat joc de noi le pupam mina.
Aceste etnii incisive cu toate ca este o diferenta de la cer la pamint intre ele, au atuul ca reusesc datorita faptului ca, calca pe sufletul nostru, pe mindria noastra.
Am fost criticata, ca scriu de rau despre tigani, dar tiganii din cauza libertatii dupa revolutie au ingenunchiat pe romani chiar cadre militare sau politi, care de frica lor acopera totul si le stau la dispozitie, mergind pina unde nici nu ginditi.
Asa ca aceasta anarhie mascata, nu face decit un mare serviciu oligarhiei de la con ducerea tarii si raul cel mai mare urmasilor nostrii.
Nu avem dreptul prin indolenta sa acceptam la nesfirsit aceasta situatie, nevalabila la alte popoare.
Din primavara anului trecut, cind am vazut ce hram poarta si acesti imbecili de la conducerea tarii, trebuia sa actionam prin demonstratii de strada.
Nu sa asteptam sa se pape 2o miliarde euro, dusi in neant si acum sa cerem altii?
Cine are dreptul ca, in numele urmasilor nostrii sa facem noi datorii? Vom avea mai multe locuri de munca?
Vor fi autostrazi si nu vor mai murii oameni nevinovati? Vom traii mai bine? NU ! Vom umple buzunarele altora si la sfirsitul anului, ne vom intreba ca acum . Unde s-au dus banii?
STOP ! Stop, jafului generatiilor viitoare, nu avem dreptul, sa le pecetluim soarta.
Altfel istoria, ne va cataloga ca lasi si iresponsabili.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
--
Visitor Ip: 85.186.214.25

:: Centura de castitate

Titlu: Centura de castitate
Autor:: Odorica Ion
Articol: Foto: Centura de castitate, barbati(sec.XII).

Cred ca gresit s-au imprumutat banii de la FMI pentru centura de siguranta(sanchi), trebuia pentru centura de castitate. Asta deoarece guvernantii, care dragalasii de ei se gindesc zi si noapte la binele nostru, vad ca fac sex cu viitorul intregului popor.
Nu impreunare cum spune vestitul G.B.
Asa trebuia sa folosim banii, ca o opreliste in calea jefuirii tarii si poporului, cred ca pentru 1oo de ani cel putin.
Dar hoti cum sint guvernantii, furau de la FMI cheia de la lacatul centurii de castitate.
Si tot ne-o tra....fara stirea noastra.
Ce sa-i faci? Sintem un popor de hoti, condusi de cei mai mari sarlatani.
In privinta sexului marilor nostrii politicieni, cred ca sint experti numai a face sex cu banii nostrii.
In rest cred ca sint jalnici, dupa mutrele porcine pe care le au.
Nu mai scriu caci, acum am o imaginatie debordanta la acest subiect, incit se inroseste ecranul calculatorului.
Capul sus,, pieptul inainte !!! papapa

P.S.
Art.mele preferate au fost cele scrise de mine, despre mafioti si pirati.Am considerat ca v-am intoxicat destul. Dar am sa le reiau cu drag si cu completari.
--
Visitor Ip: 85.186.214.25

:: Nu trageti in jurnalisti

Titlu: Nu trageti in jurnalisti
Autor:: http://sictireli.wordpress.com/
Articol: Oraşul nostru este mic. Este suficient sa ridici vocea şi se aude ce spui de la Dunăre si până la limita municipiului cu satul la Remuş.

Ce mi-au auzit urechile legat de prestaţia slabă a jucătorilor de la Dunărea Giurgiu în întâlnirea cu Dinamo II, meci suspectat de blat, încheiat cu victoria dinamoviştilor cu 4-2?
În buricul oraşului, în parcul Pensionarilor, se vorbea despre "blat" cum că am avea de-a face cu un zvon lansat de unii jurnalişti locali care se pricep la fotbal cum se pricepe un ţap să cânte la ţambal. Cică nici blat n-a fost, nici bocancii fotbaliştilor nu miros a meci trântit. Şucăr mare în piramida lui Keops pentru că s-au sifonat vorbe grele despre "blatul" de la meciul Dunărea-Dinamo la ziarele de profil din Capitală.
N-a fost, dom'le, blat, strigau unii în gura mare, scandând lozinci cu trăiască şi înflorerască. A fost o greşeală de interpretare a unor jurnalişti răuvoitori care nu se pricep la fotbal, au strigat alţii agitând basca în aer.
În faţa unei asemenea efuziuni (Explicaţie pentru lozincarzi: EFUZIÚNE sf 1. Manifestare puternică a unor sentimente frumoase, nobile; căldură sufletească) de sentimente, recunoaştem că am greşit, fi-ne-ar pixul al dracu! Ne punem cenuşă în cap. Totul a pornit de la o bâlbă a unui jurnalist care în loc să spună că în partida cu Dinamo II va juca Florin Bratu, s-a grăbit şi a zis: În partida cu Dinamo II este Florin BLATU".
Întrebare: Jurnaliştii nu se pricep la fotbal, dar băieţii lui Emil Ursu (Dunărea Giurgiu) se pricep?
Dacă jurnaliştii au primit o "lecţie" de fotbal, este rândul nostru să le dăm o "lecţie" de jurnalism gargaragiilor care cred în varianta cu "interpretarea eronată" a jocului de kakao al giurgiuvenilor.
1. Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes public. Acesta include orice împrejurare care prezintă interes pentru comunitate. (Fenomenul sprotiv se încadreaza perfect în această definiţie -n.n.)
2. Interesul public nu priveşte doar ceea ce autorităţile consideră că este de interes public.
3. Toate acţiunile, omisiunile, gesturile şi cuvintele demnitarilor, politicienilor şi ale tuturor funcţionarilor publici legate de exercitarea funcţiei lor sunt de interes public major. (Luaţi asta ca pe un eurogol -n.n.)
4. Orice informaţii privind încălcarea drepturilor omului – aşa cum sunt acestea definite în documentele internaţionale ratificate de România – sunt de interes public major. (Încercarea unora care se cred "experţi" în fotbal de a le interzice jurnaliştilor sau spectatorilor să-şi exprime un punct de vedere legat de prestaţia fotbaliştilor giurgiuveni este o încălgare gravă a drepturilor omului -n.n.).

UPDATE. Un prieten jurnalist m-a rugat să adaug: jurnalistul se bucură de o protecţie sporită în exercitarea dreptului inviolabil la libera exprimare în virtutea dreptului publicului de a fi informat, datorita rolului vital, de apărător al valorilor democratice, pe care presa îl îndeplineşte în societate.
--
Visitor Ip: 78.96.26.92

Numărul de înregistrare al TVA din UE?

Titlu: Numărul de înregistrare al TVA din UE?
Autor:: www.droguri101.ro
Articol: Salut, am o problema, mi-am facut cont adwords, problema e ca nu stiu ce trebuie completat la 2 campuri obligatorii, anume:

Ţara din UE emitentă a TVA

si sub "Introduceţi adresa de facturare."

Companie/Organizaţie:

Ma poate ajuta cineva, astazi e ultima zi cand imi pot activa cuponul promotional?
Merci!
--
Visitor Ip: 89.136.22.168

VREI 3.000 DE EURO?

DRAGI PRIETENI,
CINE IMI ADUCE UN CLIENT (nu o agentie imobiliara) PENTRU VILA PE CARE AM PUS-O LA VANZARE, PRIMESTE DE LA MINE UN COMISION DE 3.000 DE EURO. PAROL! DETALII PE BLOGUL MEU:
 www.vilaparadisulverde.blogspot.com

Vila este situata in ansamblul rezidential de lux Paradisul Verde, in Corbeanca, Aleea Plopului nr.3, in zona de nord a capitalei, intr-un climat de lacuri si paduri, la cca. 35 de minute de mers cu masina, fata de Piata Universitatii.
e-mail: d.ioanitescu@yahoo.com 
harta
Vizualizaţi PARADISUL VERDE - VILA LA PADURE pe o hartă mai mare

:: Ierarhia Mafiei !

Titlu: Ierarhia Mafiei !
Autor:: Odorica Ion
Articol: Foto Edward G. Robinson(1893 la Bucuresti-1973).Cel mai bun actor in rol de mafiot.
Ierarhia Mafiei

"Daca era sa ma nasc pe la 19oo, sigur eram mafiot !"
Am citat dar imi insusesc citatul.

Conducerea Mafiei, cunoscuta sub numele de "Onorata societate", este organizata sub forma unei piramide, asemntoare cu cea din marile companii moderne:

1. Capo di Tutti Capi;

2. Capo di Capi Re(titlu care este acordat în semn de respect unui membru senior sau retras al Mafiei);

3. Capo Crimini (cunoscut drept Don sau "Naşul" unei familii);

4. Capo Bastone (este cel de-al doilea rang dup Capo Crimini);

5. Consigliere (consilier, sfatuitor);

6. Contabil;

7. Caporegime sau Capodecina (locotenent care conduce un grup de cel puitn zece "soldati" sau "Sgarrista");

8. Sgarrista sau Soldati ("soldatii" care duc la îndeplinire asasinatele comandate);

9. Picciotto ("întaririle" soldatilor);

10. Giovane D'Honore (membru asociat al Mafiei, de obicei fara sa aiba vreo origine italiana).
--
Visitor Ip: 85.186.214.25

:: PE LÂNGĂ VILLON

Titlu: PE LÂNGĂ VILLON
Autor:: ionelmuscalu.blogspot.com
Articol: Ah, inima-mi hoinară iară zburdă,
Cu mintea-mi limpede se ia la trântă.
Spectacol inedit, medieval,
Solzoasele făpturi de prin podgorii
Roiesc de butii duse către Pan,
Grifoni îmi latră-n oase alegorii,
Clovni şi fachiri îmi tescuiesc prin vine,
Sărmană doamnă nu ştiu cât m-o ţine.
Icoana sărutării tale îmi este leacul,
Când focuri stingi de fuge chiar şi dracul.
De aceea învins, de grasele himere,
Eu te primesc ca buna mea vestire.
Te-mbrac, o, Eva mea, plină de mere,
Cu toată-a mea speranţă în neştire,
Căci pentru asta doar îmi dai putere!
--
Visitor Ip: 81.12.137.74

:: Povesti de Pasti. Iepurasul de ciocolata

Titlu: Povesti de Pasti. Iepurasul de ciocolata
Autor:: La Rose Jaune / Papillon
Articol: Ceea ce voi scrie este un episod prin care multi am trecut. Majoritatea, cand eram copii. Cativa, adolescenti. Mai putini, poate, cand deja au ajuns oameni in toata firea... Pentru ca in strafundul fiintei noastre ramanem mereu copii. Unii insa pot inhiba asta. Altii nu pot. Iar altii nu mai vor.
O sa-ti marturisesc asadar, cititorule de 100 Ro, o patanie din adancul sufletului meu curat, petrecuta acu' exact doua zile, adica duminica seara. M-am gandit mult daca s-o fac sau nu. Stiu ca ai o anumita parere despre mine si s-ar putea, in urma acestui subiect, sa ti-o schimbi. Dar mi-o asum. Stii cum e, decat cu o constiinta incarcata, mai bine singur si liber. Si mai stiu ca esti baiat de zahar, destept si simtitor si, mai presus de toate, ca stii sa tii un secret. Asta pe care ti-l voi impartasi nici macar sor'mea nu-l stie...
Am fost sambata la market sa fac cumparaturi de Pasti. Am luat de toate, nu insir aici ca nu asta e subiectu' discutiei. O sa abordez in alt post ce am gasit la market. Am luat insa, printre atatea altele, un iepuras de ciocolata. Unul buuun, de la Lindt. Cu fundita rosie la gat. Si clopotel auriu. L-am asezat pe masa sa troneze de acolo, in asteptarea sarbatorilor, cand el avea sa fie epicentrul mesei pascale... M-am luat cu treburile. El ma privea cuminte, cu ochisorii lui mari, cu zambetul lui gingas, cum deretic prin casa... A dormit cu mine in camera si mi-a vegheat visele... Am baut cafeaua de dimineata cu el in fata, am comentat impreuna presa si mi-a zambit. Duminica seara insa... dracu' a inceput sa-si bage coada. L-am luat, l-am mangaiat, l-am pus la loc. L-am mai luat odata, l-am mirosit. Hmm... daca...? L-am asezat din nou la loc, rusinata de propriile-mi ganduri. Am plecat de langa el, dar mintea mea incetosata tot acolo era. Si unde nu m-am repezit deodata, ca din senin, la iepur, l-am insfacat si l-am mancat, incepand de la urechiuse la codita... Uitand de regimul pe care il tinusem o saptamana, uitand de post, Florii si alte constrangeri religioase sau morale... Uitand de spiritu' Pastelui, de mine si de intreg Universu'... Acum tin in mana fundita rosie cu clopotel. Simt o vina, e drept, dar si aroma lui inca pe buze... Ce mai pot sa fac?! Voi incerca sa traiesc cu povara asta pana la Pasti. Dragul meu prieten, ia marturisirea asta ca pe o spovedanie. Incerc sa-mi aplic niste penitente, poate tine...
--
Visitor Ip: 79.117.67.175

HAI SĂ FLUIERĂM, E MAI MULT DECÂT NIMIC !

Dacă mie nu-mi pasă, ţie nu-ţi pasă, lui nu-i pasă...de ce le-ar păsa lor, GUVERNANŢILOR, lor LEGIUTORILOR?
Nu demult am postat un articol, "TAXA PE HÂRTII FĂRĂ VALOARE", nu l-au prea comentat cititorii, dacă or fi fost. În schimb, Adelin mi-a zis sincer: "că lui nu-i pasă!"
Mie, doar faptul că a citit şi s-a ostenit să comenteze, mi-a dovedit că de fapt îi pasă.
Uneori mă gândesc la faptul că postez aici şi pe blogurile mele, fără nici un rost sau fără vre-un efect...cum mi-aş dori.
Nu este aşa!
Spun asta, pentru că uite un efect: TAXA PE HÂRTII FĂRĂ VALOARE,(bonuri de masă, tichete cadou, tichete de călătorii şi alte hârtii) s-a evaporat!
Vreau să ştie şi Adelin!
Azi s-a anunţat că se va taxa, doar terenul de sub locuinţe, fie chiar şi apartamente în blocuri, în cota-parte, asta parcă mai merge...la celelalte mai sus menţionate au renunţat.
Eu cred că oamenii ăştia din guvern, ori nu gândesc, atunci când scapă vorba din gură, ori pur şi simplu testează prostimea şi dacă ţine...merg mai departe cu anomaliile.
Este foarte puţin ceea ce se poate rezolva prin postările pe bloguri, dar prin televiziune se menţionează şi părerea noastră, scrisă şi publică.
Chiar dacă "fluierăm a pagubă", scriind pe bloguri, hai "să fluierăm" e mai mult decât nimic!

:: Exista Extraterestri ?..

Titlu: Exista Extraterestri ?..
Autor:: Cosmin [http://dalelucosmin.blogspot.com]
Articol: Voi ce credeti. Exista extraterestrii sau nu? hmmm. Grea intrebare, nu-i asa...mai ales avand in vedere ca pana acum nu am avut, cel putin oficial, nici un contact cu vreo forma de viata extraterestra si nici macar vreun indiciu ca in vastul univers ar mai exista conditii similare Terrei, ideale dezvoltarii vietii.

Dupa cum stim, universul este mare, si cand spun mare de fapt vreau sa zic imens, si cand spun imens....cred ca ati prins ideea. De la formarea universului, prin celebrul Bing Bang s-au format galaxiile, care contin stele, amestecuri de gaze si nebuloase si multe altele. Stiti voi, nu are rost sa va mai spun. Insa fiecare stea are proriile planete care orbiteaza in jurul ei, la fel precum Soarele are sistemul planetar format din cele 9 planete, daca includem si Pluto. Asadar, care sunt sansele ca din atatea stele, fiecare cu un sistem planetar, cel putin o planeta sa aiba aproape aceleasi calitati de sustinere a vietii precum Terra?

Sunt atatea galaxii, fiecare cu mii si mii de stele, care la randul lor au planete care orbiteaza in jurul lor, iar singura planeta pe care exista viata sa fie Pamantul? Sa fim noi singurele fiinte rationale din acest imens spatiu?

Ne-am putea gandi la faptul de cat de norocosi suntem sa avem conditii ideale de viata. Insa ne putem gandi si la cat de singuri putem fi intr-un spatiu infinit. Toate acestea sunt simple nimicuri avand in vedere la cat de multe stim noi despre univers. Inca suntem limitati din punct de vedere tehnologic in a explora zone din afara sistemului solar si chiar sistemul nostru solar in intregime.

Ieri am vazut celebrul documentar al lui David Sereda, numit: Evidence: Cazul UFO de la NASA. Deci vreau sa spun ca documentarul a tinut trei ore, insa nu m-am simtit in nici un moment plictisit de el. M-a tinut in suspans pe toata durata lui, si nu glumesc deloc. Este cutremurator de bine realizat, iar inca de la incaput esti avertizat ca in cele ce urmeaza vei descoperii lucruri socante, ce iti pot sfida imaginatia, la propriu.

Despre ce este vorba? Ei bine, David Sereda asta analizeaza niste filmulete NASA, cuprinse de camerele video de pe statiile spatiale, la cateva evenimente cel putin importante din punct de vedere al tehnologiei spatiale. In foarte multe filmulete apar un fel de discuri, cu o crestatura in partea de jos, care de specialisti sunt numite deseuri spatiale, iar ele apar asa in imagini din cauza problemelor de focalizare. Sereda demonstreaza ca asa ceva nu s-a putut intampla, dovedind printr-un experiment simplu cu o camera de filmat focalizata pe niste copacii in departare ...Insa nu are rost sa vi-l povestesc deoarece nu mai are farmec dupa aia. Oricum finalul este destul de interesant, adica te pune serios pe ganduri si iti cam da peste cap cunostintele despre care le credeai batute'n cuie.

De fapt documentarul asta m-a facut sa scriu despre posibilitatea existentei vietii si pe alta planeta in afara de Pamant. Documentarul asta de trei ore m-a facut mult sa ma gandesc la o posibilitate precum cea prezentata in el. Dupa cum ne prezinta in documentar, eu unul ma astept la un contact cu o entitate extraterestra intr-un mod prietenos, si nu unul violent asa cum ar aparea in filme. Insa cine stie, doar daca vom trai si vom vedea asa ceva cu ochii nostri vom putea sa credem, insa pana atunci ramane loc de speculatii.

Desigur ca David Sereda asta, a fost criticat destul pe seama documentarului astuia. Ba ca nu dovedeste foarte concludent, ba ca este superficial in declaratii, ba ca nu are argumente destule pentru a sustine o asemenea teorie, si multe alte acuzatii. Domn'le cum spunea unul. Adevarul va fi cel care va fi ascuns mai bine si tinut departe de ochii oamenilor. In acest caz cel care intervine in ascunderea adevarului este desigur Statul si Guvernul. Cu totii am auzit despre Area 51. Daca nu, aceasta este o zona din desertul Nevada, strict secreta, care din cate am auzit nu este nici macar atestata ca existand cu adevarat, de cine credeti? Guvernul si statul american. De unde stim noi ca aia nu ne ascund niste secrete pe care noi ar trebui sa le stim. Daca sunt secrete care ar destabiliza siguranta nationala la aflarea lor, atunci aceasta zona nu si-ar mai avea rostul nu? Simpla existenta a ei ne da de banuit ca ceva ni se ascunde. Posibil sa fie ceva si despre viata extraterestra? Eu cred ca da. Eu mai cred ca omenirii i se ascund secrete nebanuite, secrete care la aflarea lor, ar isteriza o planeta intreaga si ne-ar pune serios pe ganduri. Cel putin eu asta cred.

Se prea poate ca la aflarea acestor adevaruri ascunse, sa ne fi dorit sa nu le aflam. Ca fapt divers. In anul 1968 s-a testat cu succes un tip de motor folosit pentru navetele spatiale. Motoarele folosite acuma pentru rachete nu difera foarte mult de acel motor testat in 1968. Deci va dati seama? Aia a fost in 1968 parca, iar de atunci au trecut mai bine de 40 de ani. In mod cert tehnologiile descoperite in acesti ani sunt cu mult mai avansate decat acu' 40 de ani. Insa de ce nu sunt folosite? De ce avem un motor bazat pe un prototip de acu' 40 de ani? E clar ca sunt multe lucruri de care noi nu stim. Lucruri care odata si odata tot o sa fie dezvaluite.

Inca ceva. Voi chiar credeti ca nu exista extraterestrii? Sau credeti ca am fost indusi in eroare prea mult timp, iar multe lucruri ne sunt ascunse, chiar si cu privire la extraterestrii? Pentru ca eu asa cred. Nu pot nega ca exista viata inteligenta si pe alta planeta in afara de Tera, pentru ca pur si simplu mi se pare absurd ca intr-un univers asa de mare, singurele fiinte inteligente sa fim noi oamenii. Nu zic ca exista, ci zic ca este o posibilitate foarte mare sa mai fie viata si in alta parte, iar negarea acestui fapt nu rezolva nimic.

Va invit sa vizionati documentarul titrat in romana, pe site-ul unde l-am vazut si eu: Teoretic.com
--
Visitor Ip: 89.123.245.100

Transformari

Ea se aseaza pe banca. Priveste in larg pe alee. Nu se zareste nimic. Isi scoate materialul la care tricota. Priveste din nou, de data asta mai scurt. Se apuca si tricoteaza. O inima tricotata care sa o dezmorteasca pe cea din piept. Ea este femeia cu inima inghetata, oprita in timp, acum doi, in luna martie. Nu venise caldura astfel incat sa se dezghete, iar cand soarele si-a facut aparitia, zi de zi, cu o intensitate mai mare pe zi ce trecea, ea a constatat ca inima i-a ramas inghetata.
Doar dragostea lui pentru ea putea sa-i topeasca gheata ce ii invelise inima. De ce s-a intamplat asta?
*
Ei se plimbau intr-o seara friguroasa de februarie. Ea simtea cum inima ii bate cu putere, cum sangele e fericit si parca facea eforturi sa gaseasca venele si arterele corespunzatoare spre inima si spre celule. Credea ca lumea e ei, ca aceasta poveste va prinde contur. Ea o desena cu ochii inchisi.
El o cuprinde in brate.
- Nu esti asa slaba cum iti spun cei din jur, invidiosi pe silueta ta.
Ea zambeste.
- Nu, nu sunt. Il saruta pe obrazul fin, proaspat barbierit.
- Vom avea doi copii minunati, un baiat si o fata, spune el.
- Da, poate. Vom fi niste parinti veseli, implicati in educatia copiilor nostri. Vreau sa fiu o mama moderna, sa ma joc foarte mult cu ai mei copii, spune ea visatoare.
- Eu ma simt atras de tine. Dar tu? intreaba el.
- Si eu ma simt atrasa de tine, raspunde ea, usor timid. Nu avea experienta necesara pentru a se pune cu un astfel de barbat versat, pe care il citea sau stia ce urmarea de fapt de la ea.
*
Au trecut zile de la acea intalnire. El gasea scuze sa nu se mai vada: i-a cazut tavanul la baie, a inundat vecinii, trebuia sa cumpere urgent o combina. Diverse cauze care i-au despartit, dar inima ei ingheta pe zi ce trecea.
Ea nu stia cum sa isi salveze inima de o astfel de dragoste rece, ucigatoare. Nu stia ce sa faca. Ca o alternativa, citea si recitea si iar citea mailurile de la El. Ii alinau oarecum durerile inimii. Lacrimile nu o mai ascultau. Curgeau necontenit. Cautau de fiecare data alt traseu de urmat pentru a nu lasa urme in obrajii uscativi.
8 martie 2007. Zi libera de la editura unde ea lucreaza. Se odihneste. Telefonul suna. Inima ei, cu un ultim efort de viata si sensibilitate, simte ca este el si-i transmite mesajul.
- Buna, zise ea, putin ragusita. Emotiile o gatuiau.
- Tu esti?intreba el, uimit.
- Da, aceeasi eu, doar ca putin racita.
- Te-am sunat sa-ti spun La multi ani, o primavara frumoasa!
-Multumesc, spuse ea, fericita ca nu a uitat. Deh, femeie. Si nu oricare. Una dintre ultimele romantice ale secolului XX.
Dupa ce a inchis, inima o sageta dintr-o data. Si-a dat seama ca acesta nu era un semn de bun augur. Prevestea ceva rau. “Nu trebuie sa bag in seama toate prostiile. Va fi bine.”
Ea a plecat sa isi vada prietenele, sa petreaca dupa amiaza ca intre fete.
Soarele si bucuria acelei zile parca nu i-au priit. Era ceva ce inimii ei nu ii placea, nu ii pica bine. Ea si-a cerut scuze si a revenit acasa. Inima ii ceru din nou sa citeasca ceva care avea legatura cu el. Stia totul pe de rost. Unele cuvinte o dureau, dar durerea se transformase in iubire. Iubea cuvintele, locurile pe unde fusese cu el, atingerile lui. In linistea din jur, in lumea ei si a lui, despre care doar ea stia, sunetul telefonului a facut sa dispara tot farmecul iubirii ei pentru el. Inima a inceput sa inghete. Cu mana tinandu-se de piept raspunse, zambind.
- Buna.
- Buna, spuse el. Ce faci?
- Citeam ceva. Tu?
- Am fost sa ne sarbatorim colegele, de fapt ele ne-au facut cinste.
- Foarte frumos.
Cuvintele erau grele, anoste, fara sens, fara muzica si seci. Nimic frumos. Inima trimise o sageata puternica pana la osul pieptului. Pentru cateva minute, ea si-a pierdut respiratia. “Oare ce se intampla? Ce nu este in regula? De ce e totul asa sec, fara continuitate?”
Cu greu, inima inghetata ii ceru sa citeasca din nou scrierile de la el.
Intre cele vechi,uzate si memorate, carora de dadea de fiecare alt sens si alta interpretare, in functie de starea ei sufleteasca, era una noua:
“Draga Ea,
Trebuie sa iti spun ca noi nu suntem compatibili. Am decis ca fiecare sa mearga pe drumul lui. Povestea noastra nu este fezabila.”
Lacrimile i-au inundat privirea. Nu voiau sa mai pice. Nu are rost. Pentru cine? Pentru un el, erou, print, personajul principal al vietii ei, care nu a avut puterea, curajul sa-i spuna la telefon ca totul a fost un nimic, sau macar sa nu o mai fi sunat. Cu toate astea, lacrimile au tasnit din ochi, eliberand tristetea, dezamagirea, dar stiind ca a invatat ceva de la el. Ce? Veti zambi. Cuvantul fezabil, pe care ori de cate ori il aude il asociaza cu el. O doare si acum, dar mai putin. In momentul lecturii acestei vesti, inima a inghetat, soptindu-i: “Mai am putin si voi ingheta complet. Nimeni, niciodata, nu ma va putea dezgheta decat dragostea lui pentru tine. Nu vei mai putea iubi pe nimeni niciodata. El te va cauta la infinit. Are nevoie, periodic, de ceva de la tine…o vorba, un zambet, un gest, o privire. Sunteti predestinati… sa nu uiti asta.”

*
Inima a inghetat.
Suntem in ziua de azi, zi de noiembrie, 2009, iar ea are inima inghetata.
Si el? El iubeste pe altcineva. El poate. Ea se bucura ca macar el este fericit, ca si-a gasit linistea. Ea, nu mai vrea nimic. Nici macar inima ei. S-a obisnuit cu inima inghetata. Ea zambeste. Are si el un cuvant care il face sa isi aminteasca de ea: fanfaron. Cum era ca bataia este din dragoste? Asa si aceste cuvinte, formeaza povestea lor. Totul incepe cu un cuvant.
El, mai vrea sa o vada din cand in cand… dar asa, ca foarte buni prieteni. Ea ar vrea ca el sa-si indeplineasca promisiunile ca vor avea copii si ca vor fi parinti moderni.
In momentele in care il vede sau cand citeste vesti de la el, inima ei se dezgheata putin. Oare se va dezgheta o data pentru totdeuna?
*
In viitor…
Intr-o seara, un inger nazdravan, voios si pus pe sotii, i-a turnat praf de dragoste si ganduri bune pentru ea in urechi. Praful a strabatut canalul urechii si a ajuns la creier. A fost indrumat spre gandurile bune. Le-a citit. Mai intai prospectul: gandurile bune au valabilitate permanenta si sunt specifice unei persoane deosebite, care sa poata simti gandurile bune. El citeste si afla ca ea, fara el, va muri in curand. Dragostea este complexa. Nu poti as ape orice, ca atunci cand organismul iti cere hrana. El nu poate sa-i faca asta, mai ales ca el nu este asa implinit la acest moment. El se trezeste.A inteles mesajul.
Ii scrie repede un mail. Stie ca ea intr-o zi, il va citi. Asa si este. Candva, ii promisese o bicicleta… pe care o merita mai mult sau mai putin. “Cand ne intalnim sa luam bicicleta promisa?Ma simt jenat ca am tot taraganat-o.”
*
El ii face cadou o bicicleta. Pentru a fi o mama in forma, pentru a se distra cu cei doi copii in parc.
Ea scrie povesti pentru copii. Isi formeaza mana. Copiii lor vor asculta povesti originale. El ii citeste povestile si o incurajeaza. Povestea lor a inceput cu vorbe, expresii, zambete frumoase. Ea le stie pe de rost. Le are inmagazinate in coltul drep din sufletul sau.
-Care este primul cuvant pe care mi l-ai adresat? intreaba ea.
-Ceva despre zambete, spune el, timid.
*
Ea ajunse cu bicicleta pe un deal. Verdele crud al ierbii, ii incanta si-i lumineaza privirea. Undeva, un copac cu forma ciudata, o priveste atent. Parca o imbie sa se apropie, sa-l imbratiseze, sa isi incrusteze gandurile in scoarta lui. Stie ca, demult, ea isi dorea sa faca asta. In jur nu se zareste tipenie de om. Din senin, din iarba verde, apare o oita. O fixeaza cu privirea. Parca ar vrea sa o hipnotizeze. Ea, aseaza bicicleta orizontal si se apropie de oita. Vrea sa o mangaie. Oaia se da inapoi. Clopotelul de la gat scoate un sunet cristalin, ca o bucata de gheata ce cade pe caldaram. Ea isi duce mana la inima. A inceput sa se topeasca. Simte o dragoste infinita si in acelasi timp suferinta.
El s-a transformat in oaie… caci nu stia ce sa aleaga: Ea i se pare prea dura, cealalta e mai domoala.
Ea a inceput sa planga. A imbratisat oaia si i-a spus:
- Te voi iubi pentru eternitate. Ai fost cel care a crezut in mine. Multumesc ca ai aparut in viata mea.
Oaia o privi cu ochi galesi, plini de lacrimi, si o saruta pe obraz. In acel moment, cerul se intuneca, vantul porni a urla si apleca cu putere crengile copacului la pamant, fulgere lungi si argintii brazdau cerul, tunete aprige strabateau valea si departarea. Ea si oaia au ramas intr-o imbratisare prelunga. Ea si El, nu voiau sa se sfarseasca.

*
Cand totul a revenit la normal, ea era in parc, tricotand, cu inima inghetata si privind din cand in cand pe alee.
Un fluture i se aseaza pe umar.
-Esti atat de frumos si dai asa de placut din aripi. Imi amintesti de sutele de fluturi ce imi gadilau stomacul cand auzeam vocea Lui.
Inca il mai asteapta pe El.
… pe El sau oaia.
Stie ca, din cand in cand, il va intalni pentru cateva minute, poate chiar ore. Daca steaua norocoasa o imbratiseaza, il va avea pentru totdeauna.
… sau poate va suferi ca tanarul Werther.

:: paste fericit

Titlu: paste fericit
Autor:: malina clasa a 5 aA
Articol: o superba poza de paste........sper sa va placa
--
Visitor Ip: 79.118.146.10

:: Succes la Floresti pentru partidul stat

Titlu: Succes la Floresti pentru partidul stat
Autor:: ionelmuscalu.blogspot.com
Articol: Am ajuns acasa, dupa ce s-a incheiat o confruntare electorala, in turul al doilea, intre candidatii PNL si PDL din comuna Floresti Stoenesti pentru postul de primar.
Alegerile acestea atipice, care i-a costat pe cei din PDL bugetul unei comune pe un an s-a terminat cum isi doreste partidul-stat.
A castigat al lor.
Nu vreau sa comentez la cald actiunile Politiei, aproape de limita absurdului si care au legatura doar cu fibra de frica si militienism din unii.
N-am sa vorbesc despre servilismul libidinos pus in sprijinul puterii, al unor oameni pe care ii respectam .
Ma voi referi doar la o afirmatie facuta in acest spatiu de catre o persoana inteligenta, cu intuitie, nu numai politica, ci si posesoare de vocabular, referitoare la lipsa puterii de a ne impune punctul de vedere.
Si in seara aceasta am simtit plutind mirosul Mioritei in aerul romanesc, spalat de-o ploaie mocaneasca sau in rafale.
Dar eu nu am vazut niciodata Miorita ca balada a jertfei, ci ca ballata a omorului, ca rapt si tradare, ca invidie si nerecunostinta.
Mirosul sangelui inocentilor se intinde in istoria noastra nationala la nivel major, umplandu-ne calendarul de sfinti si istoria de martiri.
Cu toate acestea, eu inca mai cred ca si Romania va ajunge intr-o zi sa recunoasca omorul ca si crima si s-o pedepseasca in conformitate cu legea, nechemand cerul cu stelele, muntele cu brazii si paserile ca martori, ci oamenii curajosi, bravi, darji in apararea descoperirii adevarului.
Adevarul este ca am fost invinsi de o masina de stat pusa in slujba partidului-stat, noi, cetatenii acestui judet, acestei tari , acestei Europe...

Ii felicit pe membrii echipei noastre, a PNL, fiindca si aceasta finala este o victorie.
Dar mai ales ii felicit pe aceia, care, in pofida ploii mocanesti sau torentiale de la un moment dat, au iesit singuri la vot pentru a-si exercita dreptul de cetateni.
--
Visitor Ip: 213.233.93.90

:: Teatru radiofonic, Analfabetul de Branislav Nusic

Titlu: Teatru radiofonic, Analfabetul de Branislav Nusic
Autor:: ebobita
Articol: O satiră minunată care mi-a amintit de vremurile când lunea seara ascultam în familie, cu lumina stinsă, teatrul radiofonic la difuzor (pe acea vreme nu avem radio).

Astăzi am avut plăcerea să redescopăr o înregistrare de prin anii 70, teatru radiofonic, de o inestimabilă valoare şi actualitate, Analfabetul de sârbul Branislav Nusic (dramaturg, satirist, eseist şi fondator al retoricii moderne sârbe , care are descendenţă de origine aromână). A lucrat ca jurnalist dar şi ca funcţionar public.

Distribuţia acestei piese de teatru radiofonic nu suportă nici un comentariu: prefectul – Toma Caragiu, Domnul MIka Mihai Pălădescu, Domnul Zveta – Florin Vasiliu, Gardianul – Horia Căciulescu, Cumnata – Coca Andronescu.

Pe scurt, povestea se poate creiona cam aşa:

Prefectul primeşte de la minister o depeşă deschisă care sună aşa: „Comunicaţi cât mai curând posibil dacă în judeţul dumneavoastră sunt analfabeţi."

Prefectul cheamă gardianul, care să-l cheme pe Domnul Mika pe care îl întreabă, după ce citesc împreună depeşa:

- Ce crezi domnule MIka , avem în judeţul nostru „alambafeţi" …. analfabeţi din aştia? … Nici nu bănuieşti Domnule Mika?

- Nu ştiu, răspunde Domnul Mika, cred că este ceva politic…

- Oare aceştia sunt împotriva orânduirii noastre ?………."

La întrebarea prefectului dacă ar exista cineva care să ştie ce înseamnă cuvântul analfabet, Domnul Mika are o soluţie savantă spunând că un domn, Zveta, are un „vocambular" ca să se cultive, unde îşi trece cuvintele străine.

După ce au trecut în revistă cuvinte ca: „ rivali – e atunci când doi umblă după aceeaşi demoazela, carieră – numire în funcţie superioară, adică avansare conchide prefectul, criză – atunci când demisionează guvernul, anacronism – când se pune o data anterioara pe un act, perspectiva – e ceea ce se află doar în scrieri dar nu şi în realitate, prostituţie – legături josnice cu femeile, adică neobrăzare, ananas – un fruct care se mănâncă, bun la gust" au căutat ceva ce începe cu „ana" si care nu se mănâncă. Replicile sunt savuroase:

continuarea la http://ebobita.wblog.ro/?p=678
--
Visitor Ip: 10.96.34.179

:: Cineva II

Titlu: Cineva II
Autor:: http://black-angel-costel.blogspot.com/2010/03/cineva-ii.html
Articol: -Hai gata treceti la masa!! in bucatarie!! e pregatit deja!
-Auzi .. da de ce azi ca e Duminica... nu mancam in sala de pranz?? sau in sufragerie...

-Daaa, mo mai murdarim si acolo.... acolo mancam cand vine cineva... nu asa fara rost!..
-Pai atunci de ce nu scriem pe usa : camera cuiva.....daca tot nu putem intra acolo, scrii a cui este , asa cand vine are camera lui... asa sa vina el sa isi faca curat un camera. nu sa ma stresez eu!!
- Am zis nu .. si gata... terminati cu mofturile astea!! aia e pentru musafiri!!
- Da ,musafiri.... si de ce nu mancam in serviciul ce l-ai cumparat anu trecut?? ala cu margini aurii?
- Daaaa ,acu mai desfac si serviciul nou.. pentru noi... nici gand ,ala e pentru cand vine careva.. important
- Important.. da de ce? noi ce suntem? cersetori?morti de foame... ce suntem?

- Hai.. gata.. lasa comentariile.. hai ca e gata .. azi am facut pastrav in foi de placinta! .. sa vedeti ce bun e!


...Sigur ca era bun.. ca dupa o saptamana de salata de orez.. as fi mancat si rumegus... de aia era bun!!
Problema era alta.. ca asta era o specialitate a unei matuse... si mama nu stia sa o faca!!..un minut a stat in cuptor!! cum a bagat-o ,asa a scos-o. era inca viu pestele.... si avea doi ochi ca cepele... Parca se ruga de mine!! " omoara-ma,da-ma la pisic,arunca-ma la gunoi dar nu ma lasa in agonia asta.... ca daca dau telefon la Protectia Animalelor bag in puscarie tot blocul!"..... mai mare mila!!

Pana la urma.. ne puneam la masa!! (aveam farfurii...care nici una nu era la fel ca cealalta!! iar paharele nu se potriveau nici de inaltime nici la culoare!!!) , iar cand terminam ....tata zicea:


- Deci ce facem?ii dam un sens acestei seri?? mergem la somn?
- Da hai ... voi datii drumu ca vin si eu acuma,ca am de spalat aceste 4 vase.... in 10 minute is gata
- Da .. toata noaptea..(4 farfurii;4 pahare ;4 linguri;4 furculite).....
- Duceti-va
- Da de ce? nu le poti face maine dimineata?
- Nu, ca nu stii de te mai trezesti cu careva la usa...
- Da cine sa vina ca e 12 noaptea!...doar hotii sa vina la ora asat!!
- Pai si? ti se pare normal ca aia saracii vin sa fure, si sa vada farfuriile nespalate..... in timp ce noi dormim bine-mersi??

...Dupa vase.. incepea sa curete...faianta din bucatarie,dezmonta sifonul de la chiuveta....
- "Ia uite cat calcar aici... asta trebe curatat, nu mai stii ca maine te mai trezesti cu unu la usa"
Curata chiuveta...spala pe jos se ducea in baie si incepea sa curete iar cada... curata si prin spatele bide-ului..
- "Ia uite o pata de rugina , asta trebe curatata... ca mai vine careva si o vede... ce zice??"

Pai eu stau si ma intreb .. care natia mamii lui vine si controleaza la mine in baie daca e o pata de rugina?. pai daca il prind... il iau si il bag cu capul in wc... si il pun sa bea toata apa din bide... sa se invate minte ca toata viata am stat cu stres .... asteptandul pe el... ca sa controleze baia!!.....
--
Visitor Ip: 151.54.20.9

:: Cineva

Titlu: Cineva
Autor:: http://black-angel-costel.blogspot.com/2010/03/cineva.html
Articol: "Pune ma mana si fa-ti curatenie in camera... ca nu stii, mo mai vine careva si vede ce e aici ;mai rau ca in grajd!"
Deci .. eu la 20 de ani am inteles ca mama nu face curatenie in casa pentru ca locuim noi, ci pentru ca "mai vine careva!"Am crescut cu obsesia ca trebuia sa vina cineva. Mama facea curatenie in casa ,doar pentru ca tre sa vina acest fantomatic "cineva"... acasa la noi ,fara sa dea si el un telefon,fara sa anunte,fara sa trimita o scrisoare, sau macar semnale de fum.Da cine naiba esti??da toata viata sa stau eu stresat..ca "poate mai vine cineva". Si noaptea... sa auzi la poarta o masina care franeaza sau claxoneaza
-Valeu, acu cine mai e?
-Vecinul!!!
- Mama ce stres , ma gandeam ca iar mai vine careva ,care nu are nimic de facut acasa
-..ooo pijamaua aia asa se lasa? aa? daca vine careva si o vede acolo!!?
-Pai doar nu e droguri, e pijama.. ce daca o vede?.......
-Da da crezi tu... pune-o la locul ei...si slapi aia?? asa se lasa? punei la locul lor , ca acu dintr-un moment intr-altul intra careva si le vede!
-Da de ce ,nu poate sa sune ala care vine..?? ca doar nu o fi acasa la mumasa!!
- Nu mai incepe iar.. am zis sa le pui la loc... si basta

De fapt ..intotdeauna trebuia sa vina cineva..
"daca nu mananci tot vine lupul cel rau"
"daca nu esti cuminte coboara Sf. Neculai cu varga"
"daca esti cuminte vine Mos Craciun"
Unu intra pe usa,altu coboara din pod pe scara..celalat coboara pe cos; da zic eu..... nu au altceva de facut??? nu au casele lor,sa stea acasa la ei .. si sa nu vina la mine sa ma streseze??.Odata am si zis... da blindam casa asta sau nu??ca nu ii mai suport.

Printre aceste momente de stres.. din cand in cand... noi mai si pranzam! putin .... dar pranzam.....putin pt ca:
-Nu ma mai pun eu acuma sa gatesc pentru noi , gatesc numa cand vine cineva in plus am o gramada de treaba de facut, curatenie...... ca poate mai vine vre-un musafir
Ia uite ce salata de orez am facut!!.... in 5 minute a fost gata!!
-Pai ce ai pus in salata?
-Ce sa pun, tot ce a intrat....am facut curatenie in frigider, ca daca nu trebuia sa arunc o gramada de mancare ramasa de saptamana trecuta.. am pus 2 ardei,2 oua fierte,jumatea aia de borcan de smantana ramasa de saptamana trecuta,spaghetele ce nu le-ati mancat aseara, aaa si branza!!!
-Branza!!??? dar era scazuta!
-Ce vorbesti ma??? cum sa scada... branza nu scade!
-Cum... e scazuta !!!
-Auzi la el... branza scade!! era o leaca verde dar nu e scazuta
-pai na e scris pe eticheta!!
-Da sa vad..... da.. aici nu se vede.. aici nu se intelege...aici so sters scrisul.. na citeste tu!
-De consumat .....de preferinta inainte de Mai!!
-Pai si? suntem in Decembrie.. pana in Mai mai este... si oricum.. ce ii intereseaza pe ei daca eu o consum acuma sau in Mai??
Da ce-i cu luxu asta pe voi????.. gandestete la cine nu are nici pe asta!!
-Da da... macar de nu ar avea.... ca moare.. nu de foame... moare intoxicat!
-Hai lasa.. ca ce nu te omoara te intareste.. mai ales . ca am facut mai multa... 3 kile.. o mancati pe toata!!
-Ooooo da cine iti manca tie 3 kile de salata de orez??
- aaa stai ca mi-ai dat o idee.. sa pun si orez... da , data viitoare pun si orez
--
Visitor Ip: 151.54.20.9

:: Frumusetea feminina 3

Titlu: Frumusetea feminina 3
Autor:: http://black-angel-costel.blogspot.com/2010/03/frumusetea-femeii-3.html
Articol: Un alt mod de a parea frumoase pentru anumite femei sau mai bine zis o moda!!! este piercing-ul...
Aaaaaa e ceva .... extraordinar sa vezi o femeie cu piercing, mai nou, isi pun acel piercing in nas!!
Si totusi acest tip de piercing in nas este un pic .....o comoditate, in cazul in care intre cercelul din ureche si cel din nas iti legi o bucata de lant.... asa iti poti pune sosetele la uscat ca pe sarma!!!!
Si mai este un tip de piercing.... in limba!!! te ducii la ..brutarie, si iti cumperi acel chit pentru ati face personal acel piercing . Chit-ul contine:
-un tub de gaz ..pt brichete (se foloseste ca sedativ...)
-o bucata de bara filetata de 6( sau un surub) cu 2 piulite si doua saibe..( zincate.. ca sa nu rugineasca limba)
-si un cleste special(ala de facut gauri la curea...cand slabesti)
Se procedeaza in modul urmator:
-mai intai se congeleaza limba cu ajutorul acelui tub de gaz
-dupa ce s-a invinetit limba se ia acel cleste, si se face gaura; dupa care se infileteaza surubul cu saibele si piulitele!
E declarat faptul ca femeia cu piercing in limba e de un sex appeal... incredibil
Sigur ca si aceste piercing-uri au farmecul lor daca stai si te gandesti..un lucru pozitiv pentru barbatii insurati este ca .. propria nevasta sau prietena .. trebuia sa tina gura inchisa..(ceea ce este foarte dificil la o femeie in ziua de azi) ; dupa ce mananca verdeata ,ca sa nu i se vada patrunjelul care ramane inpletit in acel piercing!

Si pe langa piercieng... mai foloseste si rujul...... aaaaaa prietenul cel mai bun al femeilor...
Este ceva extraordinar ... rujul... mai ales ca le place sa exagereze... isi trece mai intai ..conturul...6-7 cm de jur imprejur.. ca sa recupereze ce nu au.. (un fel de clawn)..si ca sa para mai senzuale.

Sigur ca cand intalnesti o femeie ..cu ciorapii in romburi;cu 30 de cm de toc;cu sanii ridicati la gura;cu estension de cal;cu 2 evantaie de fazan lipite de ochi ; cu unghiile de 15 cm;cu piercing-ul in limba si cu 2 kile de ruj pe buze.......innebunesti dupa ea ..nu alta!!!

Toate acestea ni le-a povestit maestrul nostru(60 de ani) la orele de autocontrol Si ne-a mai zis ultima patanie legata de acest subiect!
Cica acu vreo 5 ani in urma a intalnit in discoteca o femeie... extraordinara!!

-Buna seara domnisoara ... cum va chema-ti?
-Diana
-Wai ce fain nume... cateaua lu matusa mea se chema Diana, foarte frumos
Auzi domnisoara da nu va plictisiti singura in discoteca la ora asta?
- Pai da,dar acasa eram si mai plictisita.....
- Auzi Diana.. ce ai zice daca am merge noi amandoi acasa la mine... sa iti arat colectia mea de dalte de spart cioate???
-Pai nu stiu, sa stii, nu stiu... important sa nu facem prea tarziu......
-Lasa ca nu facem tarziu...ca si asa am doar o singura dalta!!... hai sa mergem.

ajunsi acasa el o invita inauntru:

-Intra Diana .. acomodeaza-te! scuza dizordinea.
-Lasa nu iti face griji, ca si eu sunt single....
-Si tu esti single?? bun... vezi ca deja avem ceva in comun...
Ce vrei de baut
-Stii ca nu stiu... chiar nu stiu... oricum... sa fie ceva care sa nu imi rugineasca piercing-ul
-O coca,o fanta...
-Stii ce... stii ce .. un Long-john-on-the-rox-of-the-twist-of-lemon-touch-of-lime..
-Ahh pacat .. nu am ....
-Atunci e buna si o bere rece!

Dupa aia .. a urmat o cina romantica.. la lumina lumanarii parfumate(de fapt erau mai multe.. cu miros de flori,tigari,galosi,cizme.... o putoare acolo.. ca in grajd) Dupa cina el isi incearca norocul :

-Hai Diana.. da-mi-o..
-Nuuu...... e prea devreme
-Hai da-mi-o Diana... ca mai tarziu ma ia somnu..
-Bine... ma duc la baie sa ma eliberez!!

..Curios cum o femeie considera ca se elibereaza...cand intra in baie si inchide usa invartind cheia de 3 ori;pune lacat pe dinauntru,astupa gaura cheii cu hartie igienica,pune curent pe clanta si fosa cu crocodili langa usa!!.....(eu consider ca se cheama arest domiciliar si nu eliberare)
In acest moment.. femeia cea mai frumoasa din lume...... e in baie; coboara de pe tocuri,(si deja nu mai ajunge la oglinda) isi desface unghiile(prinse cu suruburi),da jos penele de paun de la ochi,arunca bucatile de extension (ca deja incepe sa puta a salam),dezmembreaza ciorapii de lana, da jos sutienul..... deschide usa la baie...se reazama de toc.... si zice:

-Deci.. ce vrem sa facem????
-Aoleu.. mamaie.... da ce faci aici???


Morala 1 : si bunica de 90 de ani... poate sa fie frumoasa folosind asazisele "secrete de frumusete"!!
Morala 2 : Barbatul.. nu vede mai mult decat exteriorul unei femei!!


(tocmai de asta .. maestrul . mi-a consiliat o pereche de ochelari cu I R)
--
Visitor Ip: 151.54.20.9

:: Jocuri online - Revolutia Flash

Titlu: Jocuri online - Revolutia Flash
Autor:: Alexandru Petru
Articol: Jocurile online este o tehnologie decat un gen de jocuri: un mecanism ce conecteaza jucatorii intre ei decat un anume tip de joc. Jocurile online sunt jucate cu ajutorul unei forme de legaturi de retele, acum aceasta fiind internetul. Un avantaj al acestei tehnologii este acela de a se conecta la jocuri multiplayer online!

Un joc online este acel joc jucat cu alti oameni prin orice forma de retea calculatoare. Acest lucru inseamna in majoritatea cazurilor pe internet sau o tehnologie asemanatoare, dar jocurile folosesc intotdeauna tehnologie cea mai curenta asa ca: ele foloseau modemul inaintea Internetului, si terminale legate unele de celelalte inainte modemurilor.
Expansiunea jocurilor online reflecta si expansiunea retelelor de calculatoare de la legaturile catorva calculatoare ale armatei americana pana la actualitatea de azi cand internetul a acaparat intreaga lumea, adunand foarte multi jucatori online. Multe jocuri online au comunitati online asociate pentru o raspandire si coeziune a acesteia mult mai puternica, astfel facand jocurile online o forma de societate mult peste cea a jocurile sinple player.
Cresterea in popularitatea a Flash si Java au condus la o revolutie a internetului, unde website-urile pot utiliza streaming video online,audio si un nou set de software pentru interactionare cu utilizatorul. Atunci cand Microsoft a inceput sa presintaleze Flash in Internet Explorer, internetul s-a schimbat de la o forma de data/informare la un spectrum mult mai larg oferind si distractie la comanda. Aceasta revolutie a pavat calea website-urilor pentru a oferi jocurile online. Cateva jocuri online ca World Of WarCraft, Final Fantasy XI si Lineage II pretind o taxa lunara pentru a putea folosi serviciile acestora, pe cand alte jocuri ca Guild Wars ofera o alternativa la aceaste plati lunare. Multe alte site-uri se bazeaza pe un venit numai din sponsori promovati pe website sau , alte jocuri, ca RuneScape sau Tibia lasa oameni sa joace online pe gratis dar oferind jucatorului optiunea de a plati o taxa pentru a debloca content nou!
Dupa anul 2001 cand afacerile dot-com s-au prabusit, multe website-uri care se bazau doar pe venitul din publicitatea au fost foarte afectate. Dar cu toate ca profitabilitatea jocurilor online a scazut, cateva site-uri au supravetuit acestei fluctuatii a pietei de publicitate online folosindu-si platformele de jocuri online pentru a aduce noi utilizatori celorlalte website-uri ce apartineau companiei.
Termenul de jocuri online in multe cercuri este definit ca descriind un joc in care nu se accepta pariuri, cu toate ca multi inca folosesc termenul de jocuri online ca fiind sinonim cu pariuri pe internet(sau online). Acest articol se concentreaza asupra jocurilor online care nu implica pariuri!
Exista mai multe tipuri de jocuri online:

- Shooter la prima persoana(POV shooter)
In anii 1990, jocurile online au inceput sa se mute de la o varietate de conectari LAN de la protocoale ca IPX spre internet folosind protocoale TCP/IP. Jocul care a popularizat cel mai multe acest concept, de shooter deathmatch a fost Doom, in acesta jucatori se bateau unii cu altii in acelasi timp. De la acesta multe jocuri au dezvoltata aceiasi tehnologie.

-Jocuri de strategie online
Jocurile de strategie mai vechi permiteau jucatorilor sa se conecteaza intrei ei printr-un modem sau o retea locala. Cand internetul s-a mai dezvoltat toate aceste jocuri au inceput sa permita conectarea lor cu ajutorul internetului. Asadar dupa anii 1990 majoriteatea jocurilor RTS aveau suport pentru internet integrat in joc. Asa s-au format servere de meeting-uri pentru playeri ca acestea sa poate sa isi gaseasca parteneri de joaca online cu ajutorul lobby-urilor formate pe aceste servere.
- Jocuri pentru broswere
Cum lumea internetului a evoluat si browserele au devenit tot mai sofisticate, oameni au inceput sa creeze jocuri folosind broswerul clientului. Jocurile single player pentru broswer au inceput cu HTML si tehnologiile folosind pentru acesta ca(Javascript,ASP,PHP si MYSQL). Dar jocurile mai complicate ca Legend of Empires sau Runescape trebuiau sa faca legatura cu un webserver pentru a permita un mediu de joaca multiplayer online.
Imbunatatirea tehnologiilor FLASH si Java au permis producerea de jocuri mai complexe si cu grafica mai buna. Aceste jocuri, cunoscute datorita tehnologii lor ca fiind Jocuri Flash au crescut in popularitate, si multe din jocurile populare ca Pac-Man si Frogger au fost recreate folosind pluginul Flash.
Acest tipuri de jocuri au creat printre tanara generatie o fasctinatie aparte ajungandu-se de la portaluri de jocuri flash gigantice ca miniclip,Neopets,shockwave.com si altele la mici portaluri online ca acesta de <a href="http://www.jocurile.us" title="Jocuri">Jocuri online</a>
- Jocuri online multiplayer
--
Visitor Ip: 188.25.46.32

:: Floriile fara soare si soare fara Florii

Titlu: Floriile fara soare si soare fara Florii
Autor:: ionelmuscalu.blogspot.com
Articol: Ieri, prins cu ale politicii si indepartat de tastatura, asa cum indepartezi pasarea de cer, nu am reusit sa va urez la multi ani celor care purtati nume de flori.
O fac astazi: urez la multi ani tuturor florilor onomastice romanesti.

Florinei, Floarei, lui Florin si celorlati, Dalia, Crin, Viorel, Violeta, Crina, Camelia, Codrin, Craita, Delia, Flora, Florenta, Florentin, Florentina, Garofita, Gherghina, Iris, Lacrimioara, Laur, Laura, Margareta, Mugurel, Narcis, Narcisa, Panseluta, Romanita, Trandafira, Violeta...
Dar sa nu uitam ca aceasta Duminica a Floriilor este duminica in care Iisus a intrat in Ierusalim si poporul a strigat:''Osana! Binecuvântat este cel ce vine în numele Domnului!''

... în mijlocul ovaţiilor şi osanalelor, Isus nu se bucură, nici nu se întristează, ci îşi păstrează imperturbabila-I seninătate divină. El vede deja profilându-se nu departe, pe Golgota, crucea. El ştie că poporul este cel mai mare copil; de aceea nu se lasă impresionat de urale. El, care cunoaşte mai bine decât oricine nestatornicia inimii omeneşti, ştie că aceştia care azi au răguşit slăvindu-L în osanale, peste cinci zile, în Vinerea Mare, când vor vedea filacteriile cu fire de aur şi mătase ale lui Caiafa şi acvila romană de pe pieptul procuratorului Pilat, nu-şi vor mai aminti de ce sunt atât de răguşiţi şi pentru ce nu pot striga şi mai tare: ''Răstigneşte-L''. De aceea, Isus, acum, când este aclamat, nu se bucură, precum nu se va plânge când va fi biciuit şi răstignit. Şi totuşi, de un singur lucru El se bucură, şi anume: că peste câteva zile, prin Patimile Sale El va deschide poarta fericirii veşnice tuturor acelora care vor vrea să se folosească cu vrednicie de Jertfa Sa. Încolo, precum în pustiu respinsese viclenele ispite ale Satanei, tot astfel, acum, rămâne nemişcat la aplauzele şi osanalele mulţimii. (I.Miclea, Ecouri din veşnicie, vol. I, p.180-182).


CLOPOTE


Lanţul florilor întrerupte,


Cătuşa ce doare într-un oraş mic,


Oraş cu stejari şi salcâmi


Şi clopote de biserici,


Chipuri de oameni asemeni nouă,


Toţi aşteptând de undeva


Inima care-l toarnă pe Dumnezeu


În forme de lavă,


Serii de câte două erupţii acordate


Pe câte un „te iubesc» zbuciumat.


Cu ochii


La tine mă pot uita cântec înserat.


Aştept scrâşnetul vioriu.


Ţine minte pogorârea din Fiu.


Clopotele rămase peste oraş,


Cu salcâmi şi stejari,


Singure alături de oameni.
--
Visitor Ip: 89.37.172.242

:: Cu capul in hazna !

Titlu: Cu capul in hazna !
Autor:: Odorica Ion
Articol: Foto:Un job obisnuit la Gradina Zoologica !

Vad ca toata lumea se intreaba mirata:"Vai cum a decazut societatea romaneasca? Societatea civila, care inainte de revolutie exista.
Dar daca ma gindesc bine, dupa cum arata lucrurile pot sa intreb invers.
Nu cum a decazut societatea romaneasca, in special cea civila?
Eu zic cit a jos a fost societatea romaneasca si acum a pasit pe treapta cea mai de jos a societatii.
Asta numai de la revolutie, de la asa zisa democratie in care, au ajuns din haznaua cu rahat toate gunoaiele societatii, cei pe care nu dadea nici un ban nimeni. Cei care erau rebuturile societatii. Cei de care ne rusinam si erau tinuti de societate cu capul in hazna.
Acum au ridicat capul deasupra rahatului si ne stropeste pe toti , agitindu-se si considerindu-ne de o teapa cu ei, ba chiar mai jos.
Asa ca cred, ca eronat spunem a decazut societatea din punct de vedere moral. Nu este asa.
Ei nu faceau parte din societatea morala. Pentru ei a fost aur curat (nu rahat), venirea democratiei adevarate, pentru a arata cit de periculosi sint, cum se catara la suprafata haznalei, imputind tot ce ating, vad, vahduhul curat cu mizeria lor morala, urit mirositoare.
Cu aceasta ocazie, nu se mai delimiteaza moralitatea de scursorile societatii, cei de care trebuie sa ne rusinam caci, ca o caracatita cu tentacolele ei, a cuprins toata Romania si ne-a facut pe toti, una cu haznaua din care au iesit, aceste rebuturi umane.
Viata nu-i facuta din dulcegarii adolescentine. Viata e cruda, nu iarta.Daca nu luam totul in serios si la nivel de tara, uitati unde am ajuns si inca nu sintem pe fundul haznalei.
Nu mai apuca generatia noastra sa mai scoatem capul din hazna.
Degeaba zic eu,
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
--
Visitor Ip: 85.186.214.25

:: Schimbarea orei

Titlu: Schimbarea orei
Autor:: Emilia Poenaru Moldovan
Articol: Ne îndreptăm vertiginos
spre ceea ce ar trebui să fie
ultima oră și nu va fi.
Treptat cuvintele noastre
se decolorează pînă la o albă
agonie. O oră absorbită
în univers ducînd cu ea
posibila noastră armonie.
Ne strecurăm furtiv pe o alee
medievală imaginată
spre ghilotinarea secundelor.
Cît ne-am fi iubit - nu-i așa-
în acea oră surpată.

"If..."-"Daca..."

Poate ati ghicit sau nu din titlu...Va suna ceva cunoscut?Pentru cititorii inveterati,mai ales pentru cititorii de literatura,de poezie...poate ca da....E titlul uneia din poeziile semnate de Rudyard Kipling,laureat al premiului Nobel pentru literatura,cunoscut poate ceva mai mult pentru "Cartile junglei".Si totusi,poezia s-a auzit si la radio,nu o data,deci ar trebui sa va fie cunoscuta unora dintre voi.
Am avut sansa de a o citi si in engleza(limba in care a fost scrisa),precum si tradusa in limba romana.Mi-a placut sonoritatea versurilor,ideile exprimate,de aceea simt nevoia sa v-o impartasesc.Sper sa insemne ceva si pentru voi la fel ca si pentru mine.
Va redau intai textul in engleza,apoi traducerea in romana.Deci...sa incepem:

IF
If you can keep your head when all about you
Are losing theirs and bloming it on you
If you can trust yourself when all men doubt you
But make allowance for this doubting too;

If you can wait and not be tired of waiting,
Or being lied about,don't deal in lies
Or being hated,don't give way to hating
And yet don't look too good,nor talk too wise;

If you can dream-and not make dreams your master,
If you can think-and not make thoughts your aim,
If you can meet with Triumph and Disaster
And treat those two impostors just the same;

If you can bear to hear the truth you've spoken
Twisted by knaves to make a trap for fools
Or watch the things you gave your life to broken
And stoop and build'em up with worn out tools;

If you can make one heap of all your winnings
And risk it on one turn of pitch amd toss,
And lose,and start again at your beginnings
And never breathe a word about your loss;

If you can force your heart and nerve and sinew
To serve your turn long after they are gone,
And so hold on when there is nothing in you
Except the will which says to them:"Hold on";

If you can talk with crowds and keep your virtue
Or walk with kings-nor lose the common touch,
If neither foes nor loving friends can hurt you,
If all men count with you,but none too much;

If you can fill the unforgiving minute
With sixty seconds' worth of distance run,
Yours is the Earth and everything that's in it,
And which is more-you'll be a man,my son!

Acum,va redau si varianta in romaneste,pentru cei care nu stapanesc bine engleza.Traducere semnata de Dan Dutescu,aparuta intr-un almanah "Contemporanul" din 1985.

Daca...

De poti fi calm cand toti se pierd cu firea
In jurul tau,si spun ca-i vina ta;
De crezi in tine,chiar cand omenirea
Nu crede,dar sa-i crezi si ei cumva;
S-astepti,dar nu cu sufletul la gura;
Sa nu dezminti minciuni mintind,ci drept;
Sa nu raspunzi la ura tot cu ura,
Dar nici prea bun sa pari,nici prea-ntelept;

De poti visa-si nu-ti faci visul astru;
De poti gandi-dar nu-ti faci gandul tel;
De-ntampini si Triumful si Dezastrul
Tratand pe-acesti doi impostori la fel;
De rabzi sa vezi cum spusa ta-i sucita
De pisicher,sa-l prinda-n lat pe prost;
Cand munca vietii tale,naruita,
Cu scule obosite-o faci ce-a fost;

De poti sa strangi agonisita toata
Gramada si s-o joci pe-un singur zar,
Sa pierzi si iar sa-ncepi ca-ntaia data,
Iar c-ai pierdut-nici un cuvant macar;
De poti sili nerv,inima si vana
Sa te slujeasca dupa ce-au apus,
Si piept sa tii cand nu mai e stapana
Decat Vointa,ce le striga:"Sus!"

De poti ramane tu in marea gloata;
Cu regi tot tu,dar nu strain de ea;
Dusman,om drag,rani sa nu te poata;
De toti sa-ti pese,dar de nimeni prea;
De poti prin clipa cea neiertatoare
Sa treci si s-o intreci gonind mereu,
Al tau va fi Pamantul asta mare,
Dar mai mult:vei fi Om,baiatul meu!

Va astept impresiile voastre!!

În Vaslui a demarat construcţia unui parc eolian

Titlu: În Vaslui a demarat construcţia unui parc eolian
Autor:: D.P.
Articol: În judeţul Vaslui a demarat construcţia unui parc eolian, care se va întinde pe raza a trei comune, Drânceni, Arsura şi Duda Epureni, valoarea investiţiei ridicându-se la 90 milioane de euro.
Potrivit Direcţiei Judeţene pentru Calitatea în Construcţii ( DJCC ) aceasta este cea mai mare investiţie din ultimii 20 de ani. "Odată cu încălzirea vremii s-au redeschis şantierele de construcţii, deja în acest moment am dat avizul pentru 47 de lucrări. Dintre acestea, 20 sunt în mediul rural şi 27 în mediul urban. Cea mai importantă este parcul eolian în valoare de 90 milioane de euro. Nu cred că a mai fost în ultimii ani o investiţie cu o asemenea valoare. De asemenea, alt parc eolian,cu o valoare mai mică va fi construit în perioada următoare la Vutcani. Deja s-au dat avizele necesare. În actualul context economic, faptul că oamenii din acea zonă o să îşi găsească de lucru e foarte important", a declarat Ovidiu Pascal, director coordonator la DJCC Vaslui...

Citeste tot pe : www.news-rom.blogspot.com

Legea Atractiei

Intro despre legea atractiei


Dupa ce ai vazut titlul,probabil ti-ai spus:
"Inca o aberatie,nu ma intereseaza nici o lege a atractiei,la ce sa imi foloseasca?Eu imi vad de viata mea,si incerc sa fiu fericit,cu speranta ca intr-o buna zi se va imbunatati viata mea,si voi avea noroc."

Ei bine,trebuie sa iti spun,ca acel noroc nu exista !!! La fel cum nu exista nici ghinion.

Toate evenimentele,intamplarile,si circumstantele din viata sunt acolo doar din cauza ta.Ai un job care nu te multumeste?Tu esti responsabil pentru ca ai acel job.(observati ca am folositresponsabil,si nu vinovat).Ai o relatie care nu merge?Doar tu esti responsabil pentru relatia aceea.
Tot ceea ce te inconjoara in viata ta este din cauza ca tu le-ai atras in viata ta.Iti voi explica mai tarziu despre ce vorbesc.

Stiu,pare incredibil,asa mi s-a parut si mie la inceput,si nu vroiam sa accept acest concept.Dar dupa ce mi-am deschis mintea unor noi conceptii despre lumea noastra,si am acceptat sa imi asum responsabilitate totala pentru toate intamplarile,neplacerile,sau placerile din viata mea,viata mea s-a schimbat de tot.Si va spun,ca nu imi pot inchipui viata asa cum era inainte,si nu as mai putea trai fara a-mi controla gandurile.Stiti de ce?Pentru ca in momentul in care imi pierd concentrarea din ignoranta,lucrurile incep sa o ia razna.

Sa va spun mai intai povestea mea,pe scurt,sa va dau un exemplu bun despre cum actioneazalegea atractiei,si mai ales pentru ca voi sa nu veniti cu scuze cum ar fi:sunt prea sarac sa fac asta,persoana cu care traiesc e foarte dominant,seful meu e nebun de legat,si e nervos toata ziua,si nu se poate schimba,etc.

In copilarie si adolescenta sarac lipit,fara nici un ajutor,monoparental,haine din ajutoare,meniul zilnic: cartofi,paine cu margarina,mamaliga.Carne o-data pe luna.Caiete si altele necesare pentru scoala tot din ajutoare.Cam asa a aratat copilaria mea.

Toata lumea imi spala creierul,cum ca nu voi avea niciodata bani,si voi fi sarac toata viata.Ca doar cei bogati au,ca noi asa ne-am nascut saraci,si asa vom muri.Dar din fericire pentru mine nu conta ce spuneau ei.Eu imi tot spuneam:am sa ajung mai bine,va fi mai bine,am sa castig bani,si am sa imi fac viata asa cum o vreau eu.

Si iata ca,folosind involuntar legea atractiei,am ajuns de la un om sarac lipit,care nu manca decat cartofi in copilarie,sa castig si pana la 3000-4000 ron lunar,si suma este in crestere.Si avand doar 10 clase.Nu vi se pare ciudat?Aaaa,stiu,poate spuneti ca am avut noroc...

Norocul ti-l faci singur in viata.Sa fie clar!! La fel si ghinionul.Dupa ce am aflat secretul legii atractiei,am gasit foarte multe raspunsuri la nenumarate intrebari.De exemplu,de ce m-am imbolnavit de raceala vara trecuta,si am stat in pat 1 saptamana.Sau de ce dupa ce iti vinzi masina,toata lumea vine sa ti-o cumpere.Sau de ce cand ai prietena,toate femeile vor sa fie cu tine...etc.Dar cea mai buna intrebare la care am gasit raspuns,este:de ce sunt in situatia in care sunt acum?Si de ce nu sunt intr-o alta situatie,atat financiara,cat si personala(intrebarea nu e una cu frustrari,pur si simplu e o intrebare).
Si cand am gasit raspunsurile,m-am linistit.Pentru ca acum stiu,ca doar datorita mie ma aflu aici,si doar pornind din interiorul meu voi putea schimba lucrurile asa cum vreau,fara sa astept ca "norocul" sa imi surada.
Si la fel puteti face si voi.Viitorul vostru depinde doar de voi.Poti sa fi oricine vrei sa fi,poti sa fi cat de fericit vrei sa fii,poti sa ai tot ce vrei.Bineinteles,pe parcurs,dar poti sa ai.Acest lucru este sigur,si demonstrat de foarte multi oameni de succes de pe planeta.Succesul lor nu este o intamplare.

Folosind legea atractiei in favoarea ta,poti sa creezi miracole in fiecare zi.Nu exista asa ceva ca: "La tine functioneaza,la mine nu!".Este o lege universala,la fel ca si legea gravitatiei,asadar functioneaza la orice om.

In urmatoarele articole despre Legea Atractiei voi descrie pasii prin care am reusit sa imi schimb viata in bine,dintr-un om care nu isi gasea fericirea,intr-un om care se bucura de viata si de fiecare clipa pe care o traieste.E foarte simplu,si totusi greu de aplicat in viata.Dar de indata ce ai prins "smecheria" iti garantez ca nu vei mai fi cum ai fost.




Mai tineti minte aceea seara?

Azi mi-am amintit de aceea seara,cand am avut aceea discutie minunata pe 100 Ro.Cele peste 150 de comentarii s-au adunat intr-o singura seara,a fost o experienta minunata:)

Intrati pe pagina sa vedeti despre ce vorbesc http://100ro.blogspot.com/2009/11/sa-facem-blogul-mai-bun.html

Muzica pentru el




Muzica… salsa… tango… muzica pasionala… ganduri razlete care se alatura dansului si formeaza un adevarat spectacol.
Imi doresc un Do, de la dorinta arzatoare de a-l intalni. E acolo, undeva, si cica ma place, si imi scrie atat de frumos.
Caut un Re de la o revedere placuta, cu ganduri bune si fara Resentimente.
Gasesc un Mi ingrijit, zambetul pe chip si caldura multa de daruit.
Fa, e asa minunat. Fac ce fac si ma gandesc la un dans cu el.
Sol aduce Solutia pentru perioada de solitudine. O melodie “Sa cantam, chitara mea” ma face sa cred ca va fi bine si pentru mine… ca el va veni in curand in viata mea. “Intr-un glas, amandoi sa cantam chitara mea, Hai cantati toti cu noi, Ce frumoasa-i dragostea!”… la la la la la la…
As vrea un La voios si sprinten, care sa ma imbratiseze cu drag.
Si, nu e de la singur. Nu, nu, nu. Este de la situatie rezolvata, adica: “Am inteles ca te plac si nu pot trai fara trai. Am inteles ca vietile noastre sunt facute pentru a se intersecta”.
Un DO de door nebun si dor de ele si door de viata frumoasa si copilarie sprintena si vesela!
Stiu ca, cat voi trai, voi iubi… si voi incepe cu mine, apoi cu el… apoi cu ei si ele si munti si stele si luna si soare… si chitara si poezie…
- Domnul meu, dansezi?
Astept raspuns…. Si zambete si veselie in randurile scrise.

Jocuri... Jocuri...

Cred ca dorinta de a se juca este adanc inradacinata in constiinta umana. Nu ma refer doar la copii, la care jocul e modul lor de a fi, la urma urmei. Si cei mari pot fi ahtiati dupa joc, mai ales cand jocul se transforma in concurs, in competitie, dotata sau nu cu premii mai mult sau mai putin substantiale. Atunci jocul devine, mai mult, sau mai putin, un drog, si inca unul extrem de puternic.
In ceea ce ma priveste, m-am ferit sa ma bag foarte adanc in jocuri. Nu ca nu m-as fi jucat niciodata, dar imi dau seama ca daca ma implic ceva mai mult in actiunea jocului e greu sa ma dezlipesc de el. Mi se pare ca, pe masura ce avansez, inaintez din ce in ce mai greu, ca trebuie sa merg mai departe, mereu mai departe, renuntand la somn, la masa, la alte activitati. Si poate de aceea i-am sfatuit si pe altii sa se rezume pe cat posibil doar la 1-2 jocuri, de care sa se ocupe fara sa fie stanjeniti in activitatile lor curente.
Si totusi am impresia ca sfaturile mele in acest sens nu au ecou. Nu asa cum mi-as dori. De ce oare?

Poze - Imagini de Paste

Poze imagini de Paste

Va prezint in acceasta postare cateva imagini de Paste,sper sa va placa.


Iepuras de Paste


Poza Iepuras de Paste

`

Iepuras cu Oua de Pasti
D
iepuras
Iepurasul tau se gandeste la tine!
Paste Fericit!

felicitare
Felicitare de Paste

felicitare paste
Poza iepuras de Paste

Poza cu Oua de Paste