Poezie

Am luat raze de soare si mi-am incalzit sufletul.
Vantul s-a jucat in parul meu si l-a carliontat.
Voi adauga pulbere de stele pentru stralucire.
Voi chema luna sa-mi agate colierul...colierul de vise.
Voi ruga ingerii sa m-ajute sa le implinesc.

De ce iubim barbatii?

Am aflat de la Carturescu, "De ce iubim femeile".
Ma intreb, de ce iubim barbatii? Caut raspunsuri...sunt ale mele, daca vreti adaugati.
Pentru ca:
- sunt copii pana la adanci batraneti;
- te fac sa te simti frumoasa;
- ai nevoie de o mangaiere oferita cu atata talent;
- doar ei activeaza gena pentru a deveni sotie si mama;
- nu poti dansa singura;

1 Decembrie



Maine este 1 decembrie. Ca in fiecare an se sarbatoreste in diferita judete cu o parada militara. in bucuresti se organizeaza cea mai mare parada din toata tara. Pentru ca maine copii nu se duc la scoala, liceu sau facultate, iar oamenii mari lucreaza sau nu, te intreb si pe tine ce faci de 1 decembrie cand e Ziua Nationala a Romaniei.


P.S. Pe vremea lui Ceausescu cum se serba Ziua Nationala?

Personaje

Tocmai ce am venit de la cursul de dezvoltare personala. Am avut de scris o poveste, pe etape, in care psihologii ne-au ajutat sa ne regasim. Ce ascunse sunt caile Domnului.
Fiecare avem povesti atat de interesante... unele au radacini in viata intrauterina chiar. Palpitant tot ce afli, intrebarile pe care ti le adresezi.
Am plecat insotita de "Felix si Otilia", m-am intors cu propria persoana la chestionat.
Amrealizat ca sunt ppersoana independenta.Nu mai rezist sa depind de un autobuz care sa imi limiteze timpul de actiune. De taximetristi imi este teama. Este timpul sa iau masuri.
In autobuz, un pusti isi sunase mama sa ii spuna ca a terminat antrenamentul si vine singur spre casa. Mama este speriata. El ii spune: "Mama, mama sunt deja in autobuz. Lasa-ma in pace!"
Ma intorc in timpsi imi amintesc primele iesiri, departe de casa, singura. Eram clasa a VIII-a, mergeam la meditatii. Imi era frica si de umbra mea.
Este atat de important -desi este cumplit de greu, imi inchipui - sa ai incredere in copii si sa le oferi sansa sa isi dovedeasca perspicacitatea si independenta.

pseudo-catren de ne-iubire



nu am putut a plinge la moartea ta,

dar iti scriu acest mic poem-recviem,

sa ma poti ierta,

ca murisei demult in inima mea.

Rața cam varză

Mă urca-i-ntr-o zi p-o cale,
Mă-ntâlnii c-o rață-agale.
Ea și mândră și frumoasă,
Se dădea cam blogăreasă.

C-un suspin-nduioșător
De rățoi rostește-un dor.
Vorba-i dulce, prea suavă,
Pentr-o rață bună-n tavă.

Dar pe-o rață, cum e grasă,
Pe-acea rață cam grăsoasă,
El n-o vrea,
Prea-i măcăcioasă,
Printre alții băgăcioasă.

Și cum măcănea așa,
Ea ieși în calea mea.
Cu un cioc deschis cât hăul,
M-a stuchit, găti-o-ar răul!

E trist...




E trist cum toate au un sfarsit,cum nu poti trai ceva la infinit.E trist cand oamenii se schimba brusc,fara sa te anunte,fara sa’ti dea ocazia sa te pregatesti,sa’ti scoti scutul si sa’ti aperi sufletul.E trist cand ma gandesc la atatea persoane din viata mea care candva au insemnat atat de mult..e trist cand observ ca prietenia reprezinta un ideal,la fel ca si dragostea interminabila…Cand te gandesti la trecut,cand iti vin amintiri noaptea,tarziu,si se deruleaza prin fata ochilor tai ca un filmulet…inchizi ochii si retraiesti fiecare moment,te reintalnesti cu fiecare persoana pe care o credeai pierduta..E greu sa iei de la inceput totul,alaturi de alti oameni,alaturi de o alta tu…stiu,nu trebuie sa te ingrijorezi din cauza oamenilor din trecut..pentru ca exista un motiv pentru care nu au reusit in viitorul tau…dar prezentul…e aici, si doare..prezentul sunt eu,asteptand viitorul…prezentul sunt eu,facand ceva ce maine nu voi mai putea schimba,trebuie sa gandesc limpede,clar…trebuie sa renunt la jocul melancoliei si sa intru in jocul provocarii…trebuie sa mananc,sa’mi vizitez bunica,sau macar sa o sun…trebuie sa ii ofer libertate lui…trebuie sa ma eliberez de ele,amicele… …sunt atat de putine de facut azi si atat de mult timp… sunt atat de multe de facut in viata,si atat de putin timp….

To all the girls i've loved before...

M-am hotarat ca in aceasta saptamana, daca tot vorbim despre dragoste,sa va povestesc toata "viata mea amoroasa",incepand de la "iubirile" copilariei,pana la ultima iubire,si pana la ultima relatie.....
Pana ma hotaresc de unde sa incep,voi posta un videoclip,care chiar se potriveste cu textele scrise mai sus,si cu articolele care vor urma ;)


Ai plecat?


Nu ai plecat deja?
Cu inima mea,
în mâinile tale ...
Acum stau singur,
ghemuit pe podea,
înfrigurat...

Nu ţi-aş fi făcut ceva,
deşi aş fi putut ...
Te puteam lăsa întristată, terminată, speriată...
sau ca mine, infrigurată.
Spune-mi tu, stafie rece ce eşti,
umbră a trupului ce îl iubeam şi al sufletului ce îl adoram ...
Răd acum la găndurile pline de iubire ce le aveam,
pentru tine, dragă.
Pentru tine.

Despre iubire

iubire
Iubirea, un teritoriu explorat, cu siguranta de multi dintre noi, dar trait altfel de fiecare! Mie mi se pare cel mai greu cuvant, cel mai plin cuvant, cel mai profund cuvant, cel mai intreg sentiment!
Fiecare dintre noi il simte, il traieste, il exprima, il arata altfel, in stilul lui propriu, dar indiferent de ce putem arata cand iubim, un singur lucru este evident : ni se citeste pe fata!
Iubirea ne face mai frumosi, mai sensibili, mai romantici, mai atenti, mai........linistiti sufleteste. Atunci cand iubim parca nu ne mai razboim interior cu noi insine, parca idealurile noastre s-au strans intr-o singura persoana.
Oare putem analiza si masura iubirea? Probabil ca nu, nici una, nici alta! Cred ca iubirea, desi nu poate fi masurata, poate fi foarte bine exprimata,de altii mai fatis,de altii mai timid, dar suntem constienti ca e ceva acolo cat de mic, si asa viata capata un alt sens, alte culori,si o simti... o simti in tot corpul..simti cum te transforma, cum te face sa zambesti altfel decat o faceai inainte!
Poti iubi intr-o singura zi, poti sa-ti dai seama ca "celalalt" e atat de minunat intr-o secunda, desi il cunosti de ceva timp, nu intelegi de ce iti tremura carnea pe oase cat ai clipi. Se poate stinge dragostea tot intr-o singura zi? Eu cred ca dragostea adevarata nu are cum sa se stinga intr-o zi, e ilogic.
Acum dupa mult timp imi dau seama ca a ajunge sa nu mai iubesti un om se face treptat. Mici amanunte pe care nu le bagai in seama, mici amanunte ce considerai ca nu trebuie discutate, mici amanunte care treptat te speriau, mici amanunte care apoi parca deveneau rutina...da, aceste toate mici amanunte au dus la transformarea iubirii intr-un sentiment de neputinta, intr-un sentiment de pura obisnuinta cu cel de langa tine, aceste mici amanunte au stricat farmecul iubirii ! Daca sunt romanticul innascut, daca cred cu toata fiinta mea in iubire, daca fara iubire nu concep existenta, daca fiind adolescenta gandeam ca iubirile adevarate nu mor niciodata, acum pot sa spun ca iubirile adevarate nu mor, nu pier, dar se inchid, se tem, se ascund si apoi exista ca si cum nici nu ar fi fost, exista inchise in noi poate pentru tot restul vietii!
Am ajuns in stadiul in care nu mai cred ca pentru a fi fericita alaturi de el am nevoie doar de iubire. Ca daca ne iubim totul este posibil. Ei bine, nu e asa! Iubirea este strans legata de respect, de fidelitate, de sinceritate, de sex si incredere totala.
Nu voi intelege niciodata de ce tinerii care se iubesc si sunt atat de frumosi, la un moment dat unul dintre ei are o aventura pentru ca se plictisea. De ce se plictisea? De iubire, ca iubea si era iubit/a? Nu. Se plictisea pentru ca iubirea era doar in mintea lui/ei, nu si in sufletul lor. Era doar la nivel de dorinta si ideal, nu si realizare.
De asta, dragii mei sa nu va mirati cand pe doi dintre apropiatii vostri ii vedeati fericiti si azi va spun "ne-am despartit!"...poate ca aparent e ilogic si greu de inteles, dar interior unul dintre ei simtea ca e in plus in locul in care celalat se simtea minunat si era nevoie sa caute si sa gaseasca pe un altul/alta care se pliaza usor pe sufletul lui!

Iarna e pentru Sinaia si cota 1400

Gata, de maine e iarna, oficial. Imi da asa o stare de rau inceputul de sezon. Sau mai bine spus sfarsitul . Niciodata nu mi-au placut trecerile de la ceva la altceva, am avut mereu problema asta. Nu-mi place sa renunt la nimic, nici la oameni, nici la timp. Ma apuca depresia de septembrie din august, doar fiindca stiu ca vine. Iarna e mai greu. Nu mai e nici partea aia de happy, e frig, e ger, nu soare, nu pot sa ma retrag intr-un colt de iarba si sa ma simt ok. Si nu mai e omul asta aici. Am avut pana la un punct un om al meu, care sa ma sustina in tot si toate, dar l-am pierdut undeva pe drum si nu-mi aduc aminte exact cand si unde, stiu doar ca m-am intors sa-i cer ceva si nu mai era acolo. Asta o sa fie prima iarna de cand nu-l mai am. Parca as vrea sa apuc timpul de coada si sa-l trag inapoi ca in Tom si Jerry. Si ca sa scap putin de mine si de toate drumurile pe care le stiu am sa fug in munti. Sau poate din tara, ma mai gandesc. Se tot invart astia si intreaba de Craciun, Revelion, moasa-sa pe gheata. Eu vreau sa scap de ei si astia nimic, se tin ca ciulinii in par. Fug cat mai departe iarna asta, oricum nu ma mai tine nimic in urma, de data asta chiar nimic. Pentru prima oara nu ma mai leaga nimic de locul asta, si ma incearca o stare ciudata, putin regret, putina amaraciune , un strop de lipsa de curaj si putina libertate.
Pana la urma, trec peste , dar e asa urat sa mergi de unul singur, mai ales iarna. Iarna e cea mai pacatoasa. Iarna e pentru cuddle si ciocolata calda, filme sub plapuma si baruri cu lumina calda si moale. Si Sinaia, iarna asta nu ma mai duc la Sinaia. Nasol, cred c-o sa ma astepte, se obisnuise cu ideea ca vin in fiecare Decembrie. Asta e, orasului o sa-i treaca mai repede, casuta in schimb, e prea sentimentala... Bine ca traiesc in lumea lui Bobby si am 1000 de prieteni. Bafta mea!

Despre lucruri simple dar complicate



Vreau să spun câteva cuvinte despre cărticica aceasta acum când deja s-a lansat a doua carte a Mihaelei.
Polirom s-a gândit să reunească articole de-ale vedetei care apăruseră in revista ELLE, într-o carte la care Mihaela eventual să atașeze alte scrieri mai mult sau mai puțin jurnalistice. Cum probabil Mihaela a realizat ca mai ales acum vedetele fac de toate s-a gândit că-i OK să publice și o carte. Prefațată de marele Alex. Leo Șerban, având parte de o promovare excesivă și de o imagine "pă măsura Rădulescii", în 2007 când s-a lansat s-a cumpărat în prostie. Filantroapă din fire, ea donează tot ce câștigă din vânzarea cărții unuie Asociații Umanitare sau cam așa ceva.
În carte Mihaela vrea oarecum să arate cât de "normală" e ea ca persoană, cum nu poate dormi noaptea de grija faptului că puștiul e un copil de bani gata, cât dor îi cuprinde pe miliatrii din Irak și câte și mai câte subiecte din cele mai diverse și din cele mai fără legătură cu faptul că ea dorea să scrie despre lucruri simple.
Unele fraze sunt chiar comice, altele poate triste, dar sunt și câteva demențiale, aproape aforistice cum zice chiar Alex. Leo Șerban. Nu știu dacă autoarea chiar a crezut tot ce a subliniat în carte dar ea părea destul de convinsă de faptul că deține niște adevăruri care sinceră să fiu se pare că nu i-au folosit la nimic în viața de zi cu zi atâta timp cât momentan se află într-o situație extrem de delicată cam pe toate planurile.
Nu sunt un fan, dar nu am nimic cu ea, nu vreau să o desfințez că se ocupă alții de asta chiar acum, dar vreau să zic, că pe undeva suntem într-un moment când această carte nu prea are sens, pentru că e genul de carte care nu mai valorează nimic fără imaginea pe care autoarea o avea la vremea respectiva (famile, iubire, soț minunat, carieră fără cusur).
Pentru fani, dar și pentru copilul ei care nu merită nimic din ceea ce i se întâmplă sper doar ca lucrurile complicate să se remedieze,

Seinfeld serialul despre...nimic


Nimic nu poate altera sau diminua umorul caustic al lui "Seinfeld", sitcom creat chiar de protagonist, pentru ca subiectele alese sunt lucruri cotidiene, de care ne lovim toti. Dar putini au talentul de a privi aceste chestiuni dintr-o perspectiva atat de originala, amuzanta si  chiar sanatoasa, ca Jerry Seinfeld.Seinfeld este cunoscut ca “serialul despre nimic” este un show despre tot, cu patru personaje cat se poate de pline de defecte, Jerry, George, Kramer si Elaine.Serialul a inregistrat un asemenea succes, incat si azi, la 10 ani de la incheiearea lui, televiziunile din toata lumea difuzeaza inca reluari ale show-ului.Imi place SEINFELD pt ca se adreseaza celor care vor altceva decat "umorul badaran"

Ce intretine o casnicie?





DA!

Nu e mare lucru sa te casatoresti, dar, in societatea contemporana, cand modernismul ne-a invadat, cand e in trend sa schimbi partenerii ca pe sosete, consider ca e mare lucru sa intretii un mariaj. Cine afirma ca in casnicia lui e doar lapte shi miere, minte( iertat fie-mi modul transhant de'a o spune)... orice relatie are urcusuri si coborasuri, are momente de extaz dar si de agonie, fericire dar si disperare, momente cand consideri ca esti in varful piscului , dar si cand aluneci tocmai la baza lui, momente de daruire suprema, dar si de tradare crunta... Cum poti depasi toate aceste etape si sa ramai, totusi, alaturi de cel caruia i-ai promis sa-i fii alaturi ''pana ce moartea va va desparti''?

Multi dau bir cu fugitii cand dau de greu..shi cel mai adesea urmeaza divortul, solutia cea mai simpla pt a depasi un obstacol intampinat intr-o relatie conjugala. Si..nu spun ca n-ar avea motive s-o faca..sa fii subapreciat de un om, pt care la un moment dat ai fost esenta vietii; sa fii tradat de cel pentru care ai constituit mirajul iubirii; sa fii tratat cu indiferenta, de cel de la care ai cele mai multe asteptari..e greu de suportat. Insa, eu cred ca, cu rabdare, prin comunicare..toate aceste neajunsuri se pot trata..shi depashi..
Singurul aspect inadmisibil din punctul meu de vedere, este violenta fizica...poti refula in orice alt mod( verbal cel mai simplu) insa nu fizic! Acesta ar fi unul dintre aspectele de netolerat..restul , au solutie, totul e sa cauti modalitatea de a depasi aceste obstacole...
 Ei, nu..nu exista o regula dupa care trebuie sa te ghidezi, in astfel de situatii...fiecare reactioneaza din  instinct, important este sa-shi doreasca acest lucru..shi sa shtie sa faca shi compromisuri...

Iar toleranta, e baza unui mariaj...pt ca, in momentul cand dispare nebunia aceea arzatoare, care ne pune inimile pe jar, adica, iubirea pasionala; ramane acea iubire convenabila, bazata pe respectul fata de celalalt, pe nevoia de stabilitate, pe dorinta de a ramane mereu alaturi de cel ce a constituit marea pasiune, da..cred ca ramanem cu un fel de iubire pragmatica..poate ca e cam mult spus...dar, la un moment dat, un pic de pragmatism nu strica intr-o relatie...

De-a lungul unei relatii, suntem supushi unor multitudini de trairi... diversitatea lor fiind arhicunoscuta..nu cred ca exista cuplu, care sa nu traiasca astfel de momente, pana la urma, asta  e firescul situatiei, insa..cei ce supravietuiesc..shi raman impreuna, din punctul meu de vedere, sunt INVINGATORI!!!


NU!

Dinamitare minaretelor dispretului

Cetatenii Elvetiei au votat ieri printr-un referendum impotriva constructiei de minarete pe teritoriul tarii. Gestul mi se pare cat se poate de firesc. Am vazut Occidentul in cateva randuri. Tarile acestea extreme de civilizate sunt intesate de musulmani. Germania are in posesie vreo trei milioane de turci. Franta bate recordul cu sase milioane de adepti ai Profetului. Cat despre numarul lor din Marea Britanie stiu cu siguranta ca e foarte insemnat. De-a lungul deceniilor, incepanad cam cu anii saizeci, tarile civilizate au fost invadate constant de o mare de oameni care nu au nimic de a face  cultural cel putin, cu tarile de adoptie, mai mult, care nu vor sa se supuna nici in ruptul capului unor minime reguli de trai. In vara lui 2007 , in Copenhaga, in fata primariei erau o mare de musulmani. Pe o scena uriasa  se produceau diversi artisti islamici care cantau muzica lor imbecila, asemanatoare manelelor tiganesti. Ii priveam cu ostilitate cum luasera in stapanire pentru cateva ceasuri, centrul  pitorescului oras nordic. Eram oripilat pe undeva, alaturi de fiicele mele care priveau si ele usor scarbite spectacolul inedit. Si daca eu eram asa, ma intrebam cum or fi fost bastinasii. Stiu ca si francezii au interzis iasmacul in institutiile publice de invatamant. Ca si acum in Elvetia, si atunci in Franta, organizatiile pacifiste ori partidele democratice au facut mare caz. Nu se poate, spuneau ele in numele unei libertati adesea prost inteleasa, ca lucrurile sa capete un asemenea aspect.  Invazia islamica nu se produce prin foc si sabie ci incetul cu incetul printr-o absorbitie masiva de imigranti aflati la marginea civilizatiei si cu mentalitati  medievale.  Marea Britanie ne-a mai amanat cu vreo doi ani libertatea de a munci pe teritoriul ei. In schimb, primeste  valuri de imigranti arabi, indieni, sri lankezi, ori pakistanezi sositi pe cine stie ce criterii de “discriminare” politica. Din randul lor se ridica incet dar sigur, noua generatie de tineri fanatici, paraleli cu educatia occcidentala si care mai devreme ori mai tarziu vor dinamita  statul condus de Majestatea Sa in insasi esenta lui.
Masura luata de Tara Cantoanelor la initiativa unei formatiuni politice radicale, mi se pare de bun augur. Protectia atat de clamata impotriva pericolului islamic e musai sa fie intarita fie si prin asemenea masuri ce par totusi firave. Sunt semnele unei tot mai acutizate stari de nelinistie generate de valul de islamizare, de paroxismul religios ce cuprinde incet dar sigur lumea musulmana. Teoria lui Huntington este, am sentimentul, din ce in ce mai bine reliefata de tot acest joc de-a soarecele si pisica dintre Orientul murdar, sarac si necivilizat si Occidentul cuprins de spleenul bunastarii si al libertatilor individuale. Pericolul  islamului isi arata fata hidoasa din ce in ce mai des si el trebuie plesnit peste bot  direct si fara menajmente prin masuri mult mai aspre decat interzicerea constructiei de turnuri de unde muezini barbosi sa-si ridice slavile lor asurzitoare spre Allah, cu speranta nedisimulata a spargerii vitraliilor catedralelor gotice vechi de o mie de ani.
Islamul bate cu lacomie la portile Occidentului care inca mai crede in puterea democratizarii unei lumi care nu are a face cu notiuni abstracte si pentru care Rousseau, Hume ori Hegel  sunt niste nume de care n-au auzit si nu vor auzi niciodata. Mai devreme ori mai tarziu, in cateva decenii de acum incolo, nu prea multe, conflictul mocnit si inca tinut in frau de autoritatile lumii civilizate, va izbucni cu asupra de masura, curprinzand in jocul sau mortal un univers ce va afla tardiv ca este pe cale de disparitie.

Relaxare

Relaxare. Cati dintre noi isi cauta timp pentru sufletul lor. Sa citeasca, sa vada, sa asculte ceva placut pentru evolutia lor?
Va doresc sa va ganditi la acest aspect. Imaginea adaugata acestui articol sa va fie de folos.
Sa va fie viata lina ca drumul acestor lebede pe apa curata ca oglinda.
Va spun aceste lucruri, caci, din cauza rautatilor unor colegi binevoitori am zacut doua zile - criza biliara. E ciudat... am trecut peste greutati cu fruntea sus si senina, dar aceste cuvinte mizerabile m-au rapus. Cunoasteti de unde pot achizitiona putina nesimtire?
Ciudata e viata asta... De ce oamenilor rai le merge bine? Caci astfel se descarca?Habar nu am...

De ce e asa de usor sa te indragostesti si asa de greu sa iesi dintr-o relatie?


Sa te indragostesti e asa de usor si de frumos incat nimeni nu se intreaba cum,cand si unde s-a indragostit.Iubirea nu poate fi controlata,nu te poti impotrivi ei,pur si simplu s-a intamplat.Dar iubirea cum vine,asa si pleaca.Apoi dupa ce iubirea dispare cazi incet incet in prapastie.Mai raman doar certurile,rautatile si este foarte greu sa iesi de acolo.Fiecare incearca sa-l raneasca pe celalalt,datorita nefericirii sale.Cand cazi toate experientele avute impreuna,amintirile iti apar in cale,ca niste obstacole.E asa de greu sa iesi...si fiecare incearca sa iasa primul.In mod normal barbatul ar trebui sa o ajute pe femeie sa iasa din groapa si apoi,pentru ca e mai puternic sa iasa singur.
E normal sa iesi greu dintr-o relatie pentru ca orice e nou,imprevizibil presupune emotii,teama uneori neputinta sau suferinta.Obisnuinta te trage in jos.De multe ori nu ai alte perspective si suferi..pentru ca te gandesti la promisiunile facute,care acum nu mai au nici o valoare.
Ideal ar fi sa nu cazi in iubire..ci sa te inalti...E foarte greu sa te ridici,sa iesi din groapa,in schimb e mai usor sa cazi.

La multi ani!!!

Astazi este Sf. Andrei si vreau sa le urez tuturor celor care poarta acest nume, un sincer si calduros La Multi Ani! Sa traiti cu numele!
Va dedic aceasta melodie din suflet! Sa fiti fericiti si sanatosi :)

Fata cu portocale

O carte despre care citisem pe un blog. M-am interesat. Face parte din Colectiile Cotidianul. Am comandat-o pe internet. Am primit-o, dar nu am putut incepe lectura deoarece aveam de sustinut un examen important pentru mine.
Cum am scapat de examen, am inceput lectura.
"Fata cu portocale" - Jostein Gaarder. Novegian. Actiunea se petrece in Oslo.
Este o carte despre viata... traire, emotii, dragoste.
"Viata este o loterie gigantica unde numai lozurile castigatoare sunt vizibile."
"Viata este scurta pentru toti cei care reusesc intr-adevar sa inteleaga ca intr-o buna zi intreaga lume se ispraveste de tot. Nu toti oamenii inteleg aceasta. Nu toti au capacitatea de a pricepe ce inseamna in realitate sa dispari pentru totdeauna. Este prea multa zarva si truda ora de ora si minut de minut, pentru ca oamenii sa-si dea seama de aceasta."
"A visa despre ceva improbabil are un nume al sau. Se numeste speranta."
"Intreaba-i pe parintii tai cum s-au intalnit. Poate iti vor povesti o istorie palpitanta."
Intrebarea din carte este: Daca ai avea de ales sa traiesti pe Pamant -stiind ca vei petrece o perioada scurta - sau nu, ce ai alege?
Raspunsul meu: as alege sa traiesc.... chiar si o perioada scurta. Daca as muri maine, nu as regreta. Poate doar ca nu am devenit mama. (Personajul principal scrie o scrisoare catre fiul sau, in varsta de 4 ani si jumatate in momentul in care afla ca este bolnav. Acesta o citeste peste 11 ani si ii raspunde tatalui sau). Dar, am cunoscut oameni minunati, am profesat in domeniile in care mi-am dorit - uneori sa-mi demonstrez ca pot face si altceva, ca sunt capabila sa invat si sa o iau de la capat.
"Asemanarea intre ziaristi si parinti este ca sunt la fel de curiosi, iar asemanarea intre politicieni si copii este ca tot timpul sunt asaltati cu intrebari delicate la care nu este intotdeauna usor de raspuns."
Poate v-am starnit curiozitatea. Merita citita.

Prietenia


Prieteni... surori si frati.
E minunat sa-i ai. Nici nu stii cat sunt de valorosi. Aflii, din intamplare, intr-o buna zi, ca exista oameni singuri. Oameni carora le e teama ca, daca li s-ar intampla sa ajunga inconstienti la spital, nu au pe nimeni sa anunte ca e bolnav. E trist sa vrei sa mergi cu bicicleta si sa nu ai companie. E inadmisabil sa vrei sa comunici cu cineva, despre orice si oricine si te uiti in jur si nu vezi pe nimeni. Te intrebi de ce? Unde este problema? Nu esti cumva o persoana dificila? Invata sa faci compromisuri. Invata sa comunici. Cauta persoanele cu pasiuni comune. Nu pierde contactul cu prietenii vechi, chiar daca iti faci zilnic cate un prieten nou.
Nu pierde legatura cu fratii si surorile. E minunat sa ai, o viata, sora sau fratele, alaturi. Eu, sufar de sindromul "Alba ca Zapada". Adica, cand sora mea lipseste de acasa, imi place sa dorm in patul ei, ca personajul mentionat mai sus, in patul piticilor. Desi incerc sa nu las urme, mereu, la intoarcerea acasa, striga: "Cine a dormit in patul meu?" Si ridic doua degete, cuminte si raspund: "Eu".
Aveti mare grija de oamenii din jur, de prieteni, pastrati legatura cu ei.

Cred ca m-am indragostit

Nu-i asa ca este cel mai dragut sufletel pe care l-ati vazut vreodata? Oricat m-as uita la acest clip, nu ma pot satura. Cu siguranta m-am indragostit.


Intrebari...



Era-Flowers of the sea(erotic edit)
Asculta mai multe audio Muzica
I: Iubesti?
R:Da.
I:Pe cine?
R:O persoana care e foarte departe...
I:Cum il cheama?
R:Nu cred ca e bine sa iti spun...oricum nu are rost.
I:De ce?
R:Pentru ca e o iubire imposibila...
I:Cati ani are?
R:26
I:El te iubeste?
R:... stiu ca tine la mine...ca la o amica.
I:Cat de mult tii la el?
R:Eu sunt o fereastra deschisa… pentru zborul visurilor noastre… il iubesc pana la Doamne-Doamne si inapoi… de un infinit de ori…
I:Ce esti tu pentru el?
R:Cea pe care o cunoaste dintotdeauna,la care vine pentru un simplu sfat,cea care ii accepta ciudateniile si il intelege intr-un fel in care altii nu pot.Cea cu care rade, plange, a carui glas va fi aproape de el mereu impartasint secrete si vise,bucurii si necazuri,cea care ii poate citi gandurile...care asculta fara sa critice...si...si il iubeste asa cum este...chiar mai mult.

Clip de promovare al blogului

Azi nu prea am avut creativitate dar, totusi am incercat sa pun in aplicare o idee mai veche de-a mea. Trebuie sa precizez ca e doar o incercare si astept idei de inbunatatire a acestui clip

Reguli pentru AdSense

Pentru a nu ne transforma intr-un blog de spam,pe care sa fie scrise articole doar pentru a publica reclama,voi face niste reguli,cu care vreau sa vad cine este de acord,iar daca nu sunteti de acord cu careva regula, sa mentionati si motivul.
  • Reclamele AdSense vor putea fi afisate doar in articolele originale,nu si in articole copiate de pe alte siteuri(sau chiar daca sunt copiate sa fie modificate textele, incat sa nu para a fi duplicat).
  • Reclamele pot fi publicate si in cazul in care postezi un videoclip,sau poza,dar cu conditia sa ai si text pe langa videoclip,sa ii faci o descriere sau un comentariu vis-a vis de video sau poza(in acest caz descrierea sa fie mai mare de 250 de cuvinte).
  • Reclamele Adsense nu vor fi publicate in articole scurte,pentru ca vor fi mai multe reclame decat cuvinte.In articole mai scurte de 350 cuvinte nu vom pune reclama.
  • In fiecare articol va fi afisata doar o reclama.
  • Puteti sa puneti AdSense si in postarile mai vechi.
  • Daca vreti sa va puneti reclamele in articolele voastre,va trebui sa facem o pagina speciala,unde veti pune reclamele voastre,iar apoi cu ajutorul unei ferestre va fi afisata in articolul tau.Pentru a face acest lucru,lasa un comentariu mai jos,si te voi asista,este un lucru usor de facut care va dura 5 minute.
  • Reclamele AdSense se vor pune in partea de jos al articolului
  • Deocamdata folosim bannerul de 468x60 pixeli,dar in curand vom folosi mai multe modele.
  • Eu nu voi pune reclama in sidebar,sau nici unde in afara articolelor mele,nu uitati pe blog trebuie sa fie egalitate intre fiecare membru.



Video Nadia Comaneci

Inspirat din articolul precedent al Simonei, afisez acest videoclip cu Nadia Comaneci, un videoclip care pe mine chiar m-a emotionat....

Bancul zilei


Intr-o padure se deschide un supermarket.
Toate animalele se aseaza la coada lupul, vulpea ursul ajung mai la urma. Deodata apare iepurele si vrea sa treaca de urs, care era ultimul.
Ursul suparat îl ia pe iepure la bataie, în cele din urma iepurele scapa si vrea sa treaca mai departe dar da de vulpe care suparata ca iepurele vrea sa o ia înaintea ei îl ia la bataie.
Iepurele scapa si de vulpe si ambitionat vrea sa treaca si mai în fata dar da de lup care vrea si el sa-l ia la bataie.
Atunci iepurele suparat începe sa strige:
- Sa mor daca mai deschid magazinul astazi! 

Gimnastica - Nadiei Comaneci


Nadia Elena Comăneci  este o gimnastă română, câştigătoare a cinci medalii olimpice şi prima care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică. Este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX şi una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii din toate timpurile. Nadia s-a născut la Oneşti, a fost botezată după "Nadezhda" ("Speranţă"), eroină a unui film rusesc.
Nadia Comaneci este si una dintre vedetele sportului mondial care conduc Academia "Laureus World Sport", unde sunt adunate fonduri impresionante pentru ajutorarea copiilor din zonele defavorizate ale Terrei. Este membra a "FIG Foundation",  De asemenea, Nadia a participat la actiuni cu scop umanitar. Astfel, ea a promovat, intre altele, campania internationala de lupta impotriva cancerului la san si a sprijinit apoi o competitie de mare anvergura, "Special Olympics", raspandita in lumea larga si rezervata persoanelor cu handicap.

Lenea

STAU IN PAT SI MA GANDESC
OASELE IMI PUTREZESC
SI NIMIC N-AM DE FACUT
CRED C-AM INCEPUT SA PUT

TOTU-I TRIST SI MONOTON
STAU SI RANCEZESC PE TRON
MANANC CARNE DE LA MEC
OBSERV ORELE CUM TREC

CAND IES DIN CASA NU M-APLEC
SA M-ANCHEI NICI LA SIRET
IAR TAXIUL IMI E BAZA
- MI-E LENE SAMI MISC GAOAZA

PE CAND ALTII SE DISTREAZA
MUSCHII MEI SE-ATROFIAZA
MA ASEZ IN PAT DOMOL
VULTURII IMI DAU OCOL

TOT INCERC SA MA RIDIC
DAR TOT CAD SI MA OFTIC
DACA VRETI SA AJUTATI
NISTE TINERI DISPERATI

ATUNCI...

VREM FEMEI FARA TALENTE
SA NE-ADUCA ALIMENTE
SI UN SCLAV FARA-NTREBARI
SA NE CUMPERE TIGARI


CAPUL MEU ESTE PUSTIU
SI MI-E LENE SA MAI SCRIU
NISTE GENII PLICTISITE
AU COMPUS VERSURI TRASNITE


FIFA 2 Online



Stirea cum ca ar aparea un joc din seria FIFA,ca MMOG a lasat cu gura casacata mai pe toti fanii acestei francize.
Electronic Arts impreuna cu IAH Games,au anuntat lansarea versiunii beta a jocului FIFA 2 Online.
Dezvoltat de coreenii de la Neowiz, jocul va fi disponibil mai întâi în Asia, urmând ca microbiştii din toată lumea să se bucure de noua platformă online next-gen.Microbiştii vor avea la dispoziţie în Fifa Online 2 un nou sistem de transferuri de fotbalişti care nu vor avea limitare în dezvolatre şi creşterea skilurilor, şi care în timp, pot fi transformaţi în adevărate vedete iar echipele în adevărate forţe mondiale. Echipa de vis este la un pas.
Inregistrarea pentru a beneficia de versiunea de testare gratuita se face de AICI .

Cerinţe minime:

CPU: PENTIUM 3 1.3GHZ sau echivalent
RAM: 512MB
HARD DISK: 2 GB
VIDEO: placă grafică compatibilă DirectX 9.0c cu memorie minimă de 64 MB cu unul din chipseturile: ATI Radeon 7500 ; NVIDIA GeForce3, GeForce4Ti; Intel 915, 945/950
DIRECTX: DirectX 9.0c
INTERNET: conexiune broadband


Baiatul care vede cu urechile

http://www.fun-on.com/img/lucas_murray_batboy.jpgBaiatul orb,in varsta de 7 ani a fost poreclit Batboy (baiatul liliac),pentru ca a invatat sa "vada" folosindu-se de urechi.Lucas Murray,fiind orb din nastere,este primul baiat din Anglia,care se folseste de ecouri pentru a vizualiza obiectele inconjuratoare.El scoate niste sunete pocnind cu limba,si isi da seama de pozitia si marimea obiectelor in functie de cum aude ecoul acelor pocnituri.
Aceasta tehnica deosebita ii permite baiatului sa alerge in mod normal pe terenul de joaca,sau chiar sa se joace baschet.

"Imi place sistemul acesta cu pocnituri,insa l-am invatat foarte greu." spunea copilul celor de la The Sun.
"Imi place baschetul.Pot sa ma folosesc de ecouri,sa imi dau seama unde este cosul,dupa care pot sa arunc mingea in cos." explica baiatul.

Sistemul de ecolocatie mai este folosit si de catre lilieci si delfini,iar baiatul isi poate da seama la ce distanta este un anumit obiect,in functie de timpul necesar ecoului pentru a se intoarce la el.Intensitatea ecoului indica marimea obiectului,iar pozitia este determinata in functie de urechea care receptioneaza prima oara ecoul.

Batboy se poate orienta chiar si in momentul in care obiectul este in miscare-ecoul este de frecventa mai joasa daca obiectul se indeparteaza,si este de frecventa mai inalta daca obiectul se apropie.Tanarul mai foloseste si un baston pentru deplasare,si memoreaza foarte bine locurile pe care le-a scanat cu urechile.

Aceste tehnici le-a invata de la un barbat orb,din California,Daniel Kish,cel care a fondat institutia filantropica The World acces for Blind,personaj care a fost sesizat de catre parintii lui Lucas la televizzor,si care a fost rugat sa le faca o vizita.
"Lucas a invatat ecolocatia in trei ani,in care a invatat intens."spunea mama lui Batboi.
"Acum,baiatul nostru este atat de independent,incat foarte rar are nevoie de mai mult ajutor decat un baiat obisnuit de 7 ani"







Greseala lui Michael Jackson

Azi nu sunt foarte inspirat,asadar voi posta lucruri mai simple,dar interesante;)
http://www.funnymos.com/wp-content/uploads/2009/02/michael.jpg

Va invit la Lokal Kombat!

Poate unii dintre voi ati vazut acest videoclip,dar pentru cei care nu l-ati vazut,sa nu ezitati-iata ce fel de monstri umbla printre copii,noua generatie de criminali.Si la fel de monstri sunt si cei care au stat si s-au uitat,fara sa faca nimic.Eu,sincer,i-as fi taiat fetei batause cel putin un deget,pentru ca merita!




Prezentare

Aşa trbuie să mă prezint şi eu să mă cunoaşteţi şi pe mine aşa pe numele meu, să îmi ştiţi faţa şi în general să ştiţi cine este singurul super (z)erou al blogului 100RO.(adică pun un 0 în 100 ;) ) Aşa deci, sunt Traian Ionescu (Adniana ştie deja - m-a desconspirat - the little witch). Chiar, şi eu mă prezint tocmai cănd e supărată pe noi băieţii. :-ss. Apropo, Feri poţi să faci o pagină unde să punem prezentările? Şi să ne prezentăm toţi, să aflăm unul despre altul mai mult. Ok, am bătut câmpii destul(nu că nu i-aş bate mereu, dar vă plictisesc şi nu mai aflaţi despre mine). Mi-am ales acest nick-name de la o melodie superbă(Paranoid-Black Sabbath) şi datorită abilităţilor mele paranoice(de genul a nu avea încredere în unele persoane). Am încredere în voi, so ... Ce să mai povestesc? Sunt ploieştean, liceean, viitor student(abia aştept). Vreau să mă duc la facultate, să fac studii internaţionale, să devin ori poet, ori profesor, ori amândouă deodată(da, sunt un idealist, suportaţi-mă aşa).

Să ataşez şi o poză cu mine(sper că nu vi se crapă monitoarele)

Şi aşa se termină prezentarea. dacă aveţi întrebări, feel free to ask.

Hai sa vedem filemul din alt unghi!



Cine pe cine a lovit ..... ?

Falcon Blanco

Ati auzit de Falcon Blanco?

Falcon Blanco a fost fondat in anul 1975,si a fost creat pentru a fi o "Comunitate Internationala", si "Centru de Meditatie si Creativitate" .Oricine poate sa intre in Falcon Blanco.Locatia este in Ibiza, Spania.In mod normal,oricine poate sa traiasca la falcon Blanco pe gratis-iti este asigurata mancarea,locuinta,si ai acces chiar si la internet.Insa toate astea iti sunt oferite daca accepti sa te adaptezi stilului de trai impus,si daca respecti anumite reguli,cum af fi sa nu fumezi in interiorul Falcon Blanco,etc.Se vorbeste limba engleza,germana,si spaniola.La F.B. pot fi oameni celibatari,cupluri,copii,tineri,oameni in varsta-chiar si cei gay sunt acceptati acolo.Insa nu se accepta cei care nu au unde sa locuiasca,sau cei dependenti de alcool sau droguri.
Vedeti mai multe detalii aici in limba engleza.

http://falconblanco.com/fbalbum/people/lunch.jpg

http://falconblanco.com/fbalbum/people/Lauraca.jpg


Magazin de vise

aici la noi,în România,visele se vând la sfert de gram,cu 60 de ron bucata.
home delivery,no stress.
stupefacţie?de unde atâta?


sună şi un prieten,de ce nu?

Sub aripa ocrotitoare...

Se presupune că părinţii trebuie să fie responsabili. Să aibă grijă ca odraslele lor să crească fericite. Fericirea nu ţine neapărat de situaţia materială. Copiii sunt frumoşi tocmai că sunt mici şi au nevoie de un sprijin. Au nevoie de o mână care să îi susţină în primii lor paşi, au nevoie de cineva să vorbească cu ei, au nevoie de ajutor, au nevoie de înţelegere, au nevoie de dragoste, de căldură, de protecţie.
 
 Din păcate văd mulţi copii flămânzi, abuzaţi, trimişi să cerşească, copii desculţi pe asfaltul rece.Copii distruşi, copii cu copilăria distrusă. Ei sunt viitorii infractori, pentru că nu toţi pot să treacă peste traumele din copilărie. Copii care nu au învăţat să zâmbească, copii care nu ştiu să se bucure, copii crescuţi în suferinţă şi care consideră suferinţa ca stare de normalitate. 


 

 Ce-o fi fost în capul părinţilor care şi-au filmat copilul jucându-se cu o cobră? Ar putea fi ultima joacă a copilului. Sub privirile părinţilor. A celor care ar trebui să aibă grijă de el, să nu i se întâmple nimic rău. Unde e starea de normalitate?

Campioni de vis, gesturi de coșmar


"Ne-am obișnuit să-i glorificăm pe sportivi. Să-i ambalăm în locuri comune și în clișee uleioase. Să facem din ei ambasadori de conjunctură sau cotizanți la vistieria bucuriilor noastre zilnice. Eventual să-i transformăm în modele. propune un alt tip de abordare nu neaparat demitizantă, dar în orice caz realistă. Radu Paraschivescu ne amintește că au existat mari campioni care au ieșit în arenă și s-au comportat penibil, brutal sau fals. Câteva dintre rateurile lor atitudinale sunt descrise ironic pe alocuri caustic, în minieseurile din acest volum. Pusă la treabă, memoria îi readuce din cotloane pe campionii corigenți la bunul simț, fiindcă e bine să știm că sportul nu este nici pe departe o rezervație de nuferi. El cuprinde fotbaliști trișori sau decerebrați, boxeri ispitiți de ritualuri antropofage, maratoniști hoțomani și patinatoare care schimbă ierarhiile cu ajutorul răngilor și al bodyguarzilor. Iar noi vorbim prea mult despre fair-play și prea puțin despre renunțarea la criterii."
Citatul pe care l-am dat descrie cartea mai bine decât aș fi făcut-o eu cu frazele mele, citatul se află ca o postfață pe coperta de final a cărții. Curiozitatea și numai ea m-a pus în mâini această carte, dar tot ce pot spune e că dacă iubești sportul, cartea o să-ți provoace repulsie la tot ce înseamnă el, sau aproape tot, pentru că este pe alocuri năpraznică, dar ideea ei este genială, îti trebuie curaj să o citești obiectiv.

Articol preluat de pe Bialog.

Diferenta dintre reputie si caracter


"Circumstantele in mijlocul carora traiesti iti determina reputatia
Adevarul in care crezi iti determina caracterul
Reputatia este ceea ce se presupune ca esti
Caracterul este ceea ce esti
Reputatia este fotografia
Caracterul este fata
Reputatia este facuta intr-un moment
Caracterul se cladeste intr-o viata
Reputatia iti este aflata intr-o ora
Caracterul nu iese la iveala nici intr-un an
Reputatia te face bogat sau sarac
Caracterul te face fericit sau nefericit."

John C. Maxwell


Multi isi fac griji din cauza reputatiei si mai putin se ingrijesc de caracter.Ar trebui sa ne temem mai putin de ce zic ceilalti si sa ne preocupam de noi.Daca noi vom avea grija de integritatea noastra si reputatia isi va purta singura de grija.

Pe cand vroiam sa fac o asociatie a bloggerilor- clipul II

M-am gandit ca am putea face si pentru 100 Ro un clip de promovare. Daca sunteti de acord incercati si voi sa faceti unul...uite aici varianta finala a clip-ului facut de mine pentru acea incercare de asociatie de care vorbeam in postarea trecuta(si ca sa va dati seama cand a fost creat va spun ca am ales melodia lui Michael Jackson pe fundal exact dupa o zi de la moartea lui)

Te-a intepat o viespe. Ce e de facut?

Te-a intepat o viespe. Ce e de facut?

Din fericire, viespile parazit nu isi depun ouale in oameni. Asta ar mai fi lipsit. Cu toate acestea, milioane de oameni cad victima anual intepaturilor nenumaratelor viespi si barzauni care populeaza planeta. Subiectul este foarte serios. Exista numerosi oameni care au alergie la veninul de insecte, oameni pentru care o intepatura de viespe poate fi fatala. Nu mai pomenesc de pericolul de a fi atacat de un roi intreg, situatie care iarasi se poate transforma intr-o tragedie.


Solutia este simpla - de cate ori le intalniti, la picnic, la gratar, in excursie sau calatorie la bunici, evitati sa le intaratati. Educati-va copii sa nu le deranjeze colonia in ruptul capului. Sa nu dea cu pietre in cuiburi, sa nu le intarate cu betele, sa nu se agite bezmetic, topaind si dand din maini si picioare in preajma cuibului de viespi. Pentru un copil, o intepatura de viespe, nu mai spun de barzaune, poate avea urmari mult mai grave decat asupra unui adult.

Proverbul "Sa previi este intotdeauna mai usor decat sa vindeci" este scris cu litere de aur la intrarea in lumea viespilor. Daca, totusi, inevitabilul s-a produs si viespea a intepat, nu disperati. Exista cateva metode de prim ajutor care pot fi aplicate de catre oricine. Retineti ca intepatura viespei poate fi foarte dureroasa, in special daca nu este tratata pe moment.

Daca v-a intepat o albina, primul lucru care trebuie facut este sa incercati sa scoateti acul. Daca faptasa a fost o viespe, durerea este uneori atroce, mai intensa decat cea provocata de albina. Nu va speriati, este o senzatie trecatoare. Intepatura viespei aduce in organism un venin care provoaca umflarea imediata a locului. Acesta trebuie curatat cu atentie; ideal ar fi sa aveti la dispozitie apa, sapun si solutii alcoolice pentru badijonari. Daca durerea se mentine insuportabila, autorul este un barzaune. Aplicati in toate cazurile un cub de gheata pe intepatura; in timp senzatie de durere sfasietoare va dispare. Pentru persoanele care au cazut victime unui mare numar de intepaturi se recomanda o injectie cu adrenalina. Daca persoana continua sa se simta rau la 1 ora de la eveniment, este posibil sa apara dureri si in alte parti ale corpului, urmate de dificultati in respiratie, senzatie de greata si lesin. Acestea sunt semnele ca victima prezinta alergie la venin. Daca simptomele se manifesta brusc si puternic, la nici 15 minute dupa intepatura, este posibil ca victima sa intre in soc anafilactic. In ambele cazuri, trebuie dusa imediat la cel mai apropiat spital.

Nu uitati ca viespile sunt deranjate de culorile vii si stridente. Asa ca revizuiti-va garderoba cand iesiti in natura. Si, mai ales, nu le urati! La fel ca orice vietate, au si ele un rol bine stabilit in lumea inconjuratoare. Putini stiu ca viespile sunt cel mai mare ajutor pentru agricultura, deoarece tin in frau numarul omizilor si lacustelor care alfel ar decima recoltele.


21 de cuvinte


Ieri "rasfoiam niste pagini " si am dat de un joc numit "21 de cuvinte" .Ma gandeam sa-l jucam si noi...in acest fel ne vom cunoaste mai bine....21 de cuvinte...Cele mai importante 21 de cuvinte...`Cele 21 de cuvinte trebuie sa fie cele mai importante 21 de cuvinte din viata fiecarui OM`Cele 21 de cuvinte pot reprezenta aspiratii, idealuri, amintiri,sentimente,notiuni,stari,senzatii,etc.`Cele 21 de cuvinte trebuie sa fie cuvintele fara de care omul respectiv nu poate trai, care ii definesc cel mai bine personalitatea, trecutul prezentul si viitorul.`Pot fi folosite substantive, verbe(la infinitiv), adjective.Nu sunt acceptate prepozitii, conjunctii, locutiuni, cifre, onomatopee.Se accepta cel mult doua nume proprii.Care sunt cele 21 de cuvinte ale tale? Arata-te intr-un alt mod.Si poate te vom intelege mai bine.Poate ne vom intelege mai bine.Hai sa facem comunitatea celor care vorbesc mai putin si simt mai mult.Fictiunea celor 21 de cuvinte.Nu trebuie decat sa trimiti cele 21 de cuvinte care te reprezinta.Si sa duci mai departe acest joc.Te-ai gandit ca in toata lumea asta s-ar putea sa existe o persoana care alege aceleasi cuvinte ca tine?

pe cand incercam sa fac si eu o asociatie de bloggeri la fel ca 100 Ro- clipul I(dureaza numai 1 min si 13 secunde, restul e negura)

Povestea asociatiei: am gasit ideea stralucita de a crea o asociatie a blogurilor si nu am stat mult pe ganduri, am pus-o in aplicare. Dupa ce am strans 15 membri si am reusit sa alegem un nume a venit vacanta si cei mai multi dintre ei au renuntat...probabil ca trebuia sa caut si eu creo 100 de membrii ca poate asa reauseam ceva de genul 100 Ro.In concluzie felicitari lui Ferdinand ca a reusit ceva ce mie mi s-ar parea o munca olimpica. Bravo Ferdinad!!!

P.S. recunosc ca am m-am alaturat voua doar sa vad daca cineva are destul curaj sa continue ideea acestui blog. Se pare ca, pana acum totul r ok, mai putin calitatea blogului. Sper ca in viitor sa ne revenim. In momentul de fata tin si eu pasul cu ceilalti, ca sa nu raman mult in spate!

Creasta Cocosului- partea a II-a "ala e nebun...da are si adidasi buni!" :P

fiti atenti la "nebunul cu adidasi buni"

Creasta Cocosului...creasta mea favorita :P partea I

Uite un filmulet de pe cel mai inalt punct al Maramuresului numit Creasta Cocosului deoarece are forma unei creste de cocos, la fel cum Sfinxul a fost numit asa deoarece are forma unui sfinx. Aici veti observa cativa aventurieri neinfricati dornici de aventura, pregatindu-se de escaladarea peretilor de stanci.

Gaudeamus, popii si filosofii

Un filmulet din vacanta...funny

Asa m-am distrat eu in mica dar frumoasa mea ultima vacanta


sper sa nu trageti concluzii gresite :D

Val mexican pe stadionul Dealul Florilor: FC Prietenia -Steaua 2- 8(amical)

De sezon

Acest filmulet a fost filmat de mine cu telefonul mobil si releva respectul dintre PSD si PNL, partide care tocmai s-au aliat impotriva partidului-stat-conducatorului unic:

Filmuletul se numeste(prin circumstantele actuale): O Romanie a bunului simt:

Pune adsense in articolele tale

As dori sa imi raspundeti la intrebare,astfel vom decide cu totii daca vom afisa Reclame AdSense in articolele noastre-o reclama in fiecare articol,asta ca sa nu strice aspectul blogului.Deocamdata pe Blogspot nu se pot afisa reclame in articole,doar in afara lor, insa am gasit o modalitate simpla prin care vom putea afisa reclamele in postari.In acest articol va voi da un exemplu,despre cum vor arata articolele, cu reclamele puse in ele.
Vedeţi imaginea la dimensiunea completă
Cu cat mai de calitate vor fi articolele tale,cu atat vor fi mai vizualizate,si cu atat vei face bani mai multi cu adsense(deocamdata sa nu ne gandim la suma mare,dar pe viitor,pe parcurs ce numarul de vizitatori va creste,vom incepe sa facem si bani).

Daca nu ai cont Adsense iti recomand sa iti faci unul,pentru ca pe viitor cu siguranta iti va fi de folos.Daca trimiti cererea pentru contul AdSense,s-ar putea sa fie acceptata doar peste 1 luna,asadar grabeste-te si creaza-ti un cont inca de azi. La completarea formularului scrie alt blog decat 100 Ro,scrie blogul tau personal la url!

Citeste aici regulile pentru AdSense!

Iar daca ai orice nelamurire in legatura cu adsense,intreaba0ma prin comentariu ;)


Pentru Catalin Lungu




Pentru Alison



Pentru Simona



Pentru 100 Ro



Pentru Diana



Pentru Broken Art




sentiment


Inceput,sfarsit,bucurii,tristeti...o viata de om e coplesita de atatea stari sufletesti incat nu prea ma incred in destin.Care e inceputul?nasterea acelei fiinte micute,inocente care iti da putere sa mergi mai departe oricat de greu ti-ar fi?Sfarsitul?...Moartea?De bine de rau ne impacam cu ideea oricarui esec,exceptand moartea...esec prin excelenta...am inceput cam pesimist..."orice victorie este,mai mult sau mai putin,o iluzie.Ea nu ne atinge decat la suprafata,pe cand o infrangere,oricat de marunta,ne loveste in tot ce avem mai profund,tinandu-si treaza acolo amintirea,astfel incat,orice s-ar intampla,putem conta pe compania ei."

Ce ochi mari ai bunicuto!!! (O_o)


Am observat un lucru tare nostim la mine alaltaieri: am bunul (sau nu) obiciei de a ma holba insitent la o persoana care intra in raza mea vizuala si care are ceva ce o face eye-catching. Nu stiu dupa ce criterii dar mi se intampla relativ des sa privesc in jurul meu si sa imi ramana ochii pe o fata/ un baiat/ copil/ batran pe care sa il/ o privesc insistent si in ciuda faptului ca sesizez o oarecare jena din partea individului. Si incerc sa ma uit intr-o alta directie, dar cand vad ca nu mai sunt suspecta revin si admir acel ceva. Imi place sa ma holbez la oamenii interesanti. Toti s-au sesizat. Mie nu mi s-a intamplat...nu prea des. Dar de obiciei fie ignor privirea, fie ii raspund. Dar mie nu mi-a ignorat nimeni privirea. Au rosit, s-au incruntat, au zambit, s-au strambat, dar nu m-au ignorat.
Am facut si un exercitiu interesant cu privirea. Am inceput sa ma uit in oglinda la fiecare element al fetei mele. Sa le studiez in amanunt. Sa ma holbez la mine insumi 5 minute. Din diferite unghiuri. Detalii. Apoi sa ma reprivesc in ansamblu. Curios era ca vedeam alt chip. Tot eu, dar nu ma cunosteam. fiecare organ in parte eram eu. Dar per ansamblu nu. Am reusit sa imi vad chipul obiectiv. Asa am sis scapat de unele complexe.
Imi iubesc simturile. Sunt parti ale sinelui ce trebuie exploatate la maxim.



P.S.: Experimentati! Inventati sentimente!

Jocul Warlords

Tocmai mi-am adus aminete de un joc iteresant,Warlords, care mi-a placut mult,e un joc de strategie,si e facut sa te "prinda" dupa ce te joci cateva minute(cel putin,mie mi-a placut).




Azi mi-e sete de soare si iarba

Aveam asa un chef de ceva nou, chef de soare, bere, chef sa fumez o tigara pe iarba si sa-mi fie bine. Si mi s-a pus pata aseara sa fac o chestie d-asta noua. Si mi-am turnat vopsea in cap si acum sunt neagra ca un drac, si arat ca unul. Chiar e o zi de stat pe iarba si parca aud un Cismigiu de liceu undeva in fundal. Am asa un chef de soare azi... Si chef de iarba. Sunt zilele astea in care nimic, dar absolut nimic nu pare mai bun... Zile in care ti-e sete de iarba. Si sa-ti inmoi picioarele in apa de lac. Si blugii suflecati, o camasa in carouri, soare pe fata si maine, o tigara in mana dreapta, un pachet intreg langa tine, pe iarba. Si poate o Cola rece.

Cum se naste un bebelus?

Raspunsul este aici:

Funny Stuff! Animator vs Animation!

Sunt anumite videouri care spun mai mult decat 100 de cuvinte sau 1000 de ganduri, de aceea este mai funny sa-l vizionati decat sa-l descriu ce se-ntampla in video :)




Reclama Pepsi!

Va mai amintiti de reclama Pepsi? Eu personal nu l-am mai vazut de cateva luni :))

Poezie!

Incet incet ajung acasa
el ma asteapta pe masa
monitorul imi zambeste
in loc de mouse nu este peste
iar sistemul....hmmm...porneste
Monitorul este negru
dar apar numere cifre
iar la urma imi arata
Windows 7 ma iubeste
Apare desktop, iconite
internetul plin de fite
patrund in lumea virtuala
am ajuns si eu acasa
Accesez blogul cu zambet
100ro e plin de farmec
Inspirat scriu articolul
Tu-l citesti, lasi commentul :)

makemebad in Action!

makemebad in continuare...





Un articol scris de Mihai Eminescu .


Un articol scris de Mihai Eminescu .

“De când lumea nu s-a văzut ca un popor să stea politiceste sus si economiceste jos; amândouă ordinele de lucruri stau într-o legătură strânsă; civilizaţia economică e muma celei politice.

Dacă în timpul când ni se promitea domnia virtuţii, cineva ar fi prezis ceea ce are să se întâmple peste câţiva ani, desigur ar fi fost declarat proroc mincinos.

Să fi zis cineva că cei ce promiteau economii vor spori bugetul cheltuielilor cu 40%; că cei ce combat funcţionarismul vor spori numărul posturilor cu sutele; că cei ce sunt pentru independenţa alegătorilor vor face pe funcţionar să atârne atât de mult de autorităţile supreme încât aceste mii de oameni să voteze conform comandei din Bucuresti; că se vor da 17 milioane pe drumul de fier Cernavodă-Chiustenge (Constanţa n.r.), care nu face nici cinci, si că patru milioane din preţul de cumpărătură se va împărţi între membrii Adunărilor; că se va constata cumcă o seamă de judecători si de administratori în România sunt tovarăsi de câstig ca bandiţii de codru. Daca cineva ar fi prezis toate acestea lumea ar fi râs de dânsul si totusi nu numai acestea, ci multe altele s-au întâmplat si se întâmplă zilnic, fără ca opiniunea publică să se mai poată irita măcar.

Nu există alt izvor de avuţie decât munca, fie actuală, fie capitalizată, sau sustragerea, furtul.. Când vedem milionari făcând avere fără muncă si fără capital nu mai e îndoială că ceea ce au ei a pierdut cineva.

Mita e-n stare să pătrunză orisiunde în ţara aceasta, pentru mită capetele cele mai de sus ale administraţiei vând sângele si averea unei generaţii… Oameni care au comis crime grave se plimbă pe strade, ocupă funcţiuni înalte, în loc de a-si petrece viaţa la puscărie…

Funcţiunile publice sunt, adesea, în mâinile unor oameni stricaţi, loviţi de sentinţe judecătoresti. Acei ce compun grosul acestei armate de flibustieri politici sunt bugetofagii, gheseftarii de toată mâna, care, în schimbul foloaselor lor individuale, dau conducătorilor lor o supunere mai mult decât oarbă.

Justiţia, subordonată politicii, a devenit o ficţiune.

Spre exemplu: un om e implicat într-o mare afacere pe cât se poate de scandaloasă, care se denunţă. Acest om este menţinut în funcţie, dirijază însusi cercetările făcute contra sa; partidul ţine morţis a-l reabilita, alegându-l în Senat. Partidele, la noi, nu sunt partide de principii, ci de interese personale care calcă făgăduielile făcute naţiei în ajunul alegerilor si trec, totusi, drept reprezentanţi ai voinţei legale si sincere a ţării… Cauza acestei organizări stricte e interesul bănesc, nu comunitatea de idei, organizare egală cu aceea a partidei ilustre Mafia si Camorra, care miroase de departe a puscărie.”

makemebad in Action!

makemebad...cine este el? El este Damian, are 21 de ani. Restul veti vedea si voi!
(voi posta cate 3 videouri in fiecare articol despre el)






Sick Nurses! MOVIE FROM THAILANDA

Se stie ca filmele thailandeze (iar unele actrite din Thailanda sunt foarte sexy) sunt foarte bune in domeniul filmelor care te fac sa te sperii, care nu sunt neaparat horror. Va recomand filmul SICK NURSES (Suay Laak Sai) din 2007!

Banc Basescu

http://www.ziua.ro/pics/2009/11/28/1259409457.jpg

In timp ce ma uitam dupa cuvintele cautate pe google cu ajutorul carora vizitatorii au ajuns pe 100 Ro,am dat peste niste bancuri cu Basescu :P:

****************************************

Băsescu il cheamă urgent la Cotroceni pe Pogea pentru indicaţii preţioase:

- Să-mi scoţi de unde ştii două miliarde de euro pentru modernizarea penitenciarelor şi asigurarea celor mai bune condiţii de trai pentru puşcăriaşi.

- De unde, şefu'? Dacă aveam banii ăştia i-am da la invăţămant!

- Măi, tu crezi că după alegeri eu ma duc la şcoală?

*************************************************************

Băsescu se trezeşte dimineaţa la vila de la Scroviştea. Afară ninsese, totul era feeric. Iese in prag, se intinde, cand, deodată incremeneşte: pe zapada imaculată era scris cu urină "Maine vei muri!". Agitaţie, politie, SRI, SIE, DIE, etc. Cercetări, probe, amprente. A doua zi vine şeful SRI:

- Au venit două probe de la laborator şi am o veste proastă şi una foarte proastă.

- Zi-o pe aia proastă.

- Au ieşit probele de urină şi urina e a lui Boc.

- Oamenii mei! Oamenii mei au trădat! Ce veste poate fi mai proastă decat asta?

-A ieşit şi proba grafologică: scrisul e a lui Tăriceanu...

**************************************************************